Lazer epilasyon açık enfeksiyon, keloid vs. gibi cilt hastalıklarının olduğu bölgeye uygulanmadığından ve alkol ile yapılan dezenfeksiyon işlemi yeterli olduğundan hastalık bulaşma ihtimali yoktur.
Ayrıca iğneli epilasyonda hijyen şartları tam sağlanmadığı taktirde AİDS ve Hepatit B,C gibi hastalıklar bulaşabilir. Oysa lazer tedavisinde böyle bir risk bulunmamaktadır.
Lazer epilasyon 1997 yılında Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA tarafından onaylanmış güvenli bir uygulamadır. Lazer epilasyon Buz Lazer gibi FDA onayına sahip güvenli cihazlarla uygulandığında yan etki riski olmayan bir uygulamadır. Lazer epilasyonun vücuda zarar verdiğine dair hiç bir vaka bulunmamaktadır.
Lazer başlıkları her uygulamadan sonra alkol ile dezenfekte edilir. Bu şekilde uygulama esnasında kullanılan jelin artıkları da başlık yüzeyinden giderilmiş olur. Alkol tamamen uçtuktan ve başlık yüzeyi kuruduktan sonra bir diğer uygulamaya geçilir.
Lazer epilasyon kısırlığa neden olmaz. Literatürde lazer epilasyonun kısırlık yaptığı herhangi bir vaka örneği tespit edilmemiştir. Lazer epilasyon esnasında lazer ışını kıl köküne kadar ulaşır. Kıl kökü cildin birkaç mm altındadır, yumurtalıklar ise çok daha derindedir.
İlgili 42 soru bulundu
EPİLASYON YAPTIRMAK CAİZ Mİ? Giderilmesi gereken kılları almak için ağda, epilasyon veya lazer uygulamalarında dinen bir sakınca yoktur. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır ki o da bu işlemin başkaları tarafından yerine getirilmesi ve mahremiyet meselesidir.
– Kızlık zarına zarar verebildiği, – Lazer epilasyon deri kanserine sebep olduğu, şeklindeki söylentiler kesinlikle doğru değildir, herhangi bir klinik temeli yoktur. Bahsi geçen şekilde lazer epilasyonun zararları olduğuna dağir hiçbir klinik çalışma bulunmamaktadır.
Lazer epilasyon açık enfeksiyon, keloid vs. gibi cilt hastalıklarının olduğu bölgeye uygulanmadığından ve alkol ile yapılan dezenfeksiyon işlemi yeterli olduğundan hastalık bulaşma ihtimali yoktur.
Lazer Güvenlik Prensipleri
Uygulama yapılacak oda lazer cihazının gereğinden fazla ısınmasını engellemek amacıyla uygun şekilde soğutulabilir olmalıdır. Uygulama yapılacak odada asılı ayna veya perdesiz cam bulunmamalıdır.
Kanser hastaları, Işık ile uyarılan hastalıkları olanlar (SLE, porfiria, epilepsi), HIV pozitif olanlar (AIDS virüsü taşıyanlar), Tedavi bölgesinde aktif enfeksiyonu veya sedef hastalığı, vitiligo gibi cilt hastalığı olanlar lazer epilasyon yaptırmamalıdır.
Epilasyon lazeri sadece kıl kökünü hedef aldığı için vücutta diğer organlar üzerinde bir zarar teşkil etmezler.
Bunlar çoğunlukla geçici olma özelliği taşır. Bazıları; kızarıklık, ağrı, şişkinlik, cilt lekeleri, kabarma, su kabarcıkları, cilt renginin açılması, yara oluşumu, uçuk, leke izi, ciltte yanık oluşma, ciltte batmalar, ciltte tahriş, deride morarma, deride kabuklanma, deri döküntüleri, ödem oluşması, enfeksiyondur.
Acaba kalça tüylerine lazer epilasyon yapılırmı, etkilisi olurmu? Teşekkürler. Merhabalar, kalça tüylerine lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon göz kapağı dışında istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine uygulanabilir.
Korona virüs damlacık yoluyla bulaştığı için direkt lazer epilasyonla bulaşmaz ancak yakın temas bu süreçte oldukça tehlikeli. 14 günlük kuluçka süresinde kimlerin taşıyıcı olduğunu bilmek mümkün olmadığı için lazer epilasyon yaptırırken uygulayıcının veya sizin hapşırmanız istenmeyen durumlara (bulaşmaya) yol açabilir ...
Cinsel salgılar yoluyla, hatta sürtünmeyle bile bulaşabilen, korunmasız ilişki sonucu HPV, HIV(AIDS), Hepatit B, Gential Uçuk, Frengi, Gonore, kasık biti gibi hastalıklar görülebilmektedir.
İşlem sonrası bölgeyi nemlendiricilerle nemlendirmek, yine cildin toparlanmasını sağlar. Lazer epilasyon sonrasında ilk 24 saat, uygulama yapılan bölge çok sıcak su ile temas etmemelidir. Epilasyonun uygulandığı bölgeyi terletici ağır sporlar yapılmamalıdır.
Merhabalar, lazer epilasyon göz kapağı dışında tüm vücut bölgelerine uygulanır. Benlerin ve dövmelerin üzerine lazer epilasyon yapılmaz. Uygulama yapılacak alanda yara, enfeksiyon varsa bu alanlara da uygulama yapılmaz.
Kadınlarda değişik nedenlerle genital bölgede renk koyulaşması, siyahlaşma, esmerleşme ve genital kararma gibi can sıkıcı durumlar ortaya çıkabilmektedir. Son yıllarda uygulanan lazerle renk açma tedavileri ile kararmış, esmerleşmiş genital bölgeye beyazlatma, ağartma yapılabilmektedir.
DOĞRU: En iyi sonuç için35 gün ara ile tavsiye ettiğimiz (kıl döngüsü süresi) seanslara düzenli gelmeniz durumunda 4-7 seansta sonuçlar alınabilir. Yeni kıl kökleri ortaya çıktıktan sonra (Lazer Epilasyon tedavisini izleyen yıllar boyunca her zaman olabilir) yeni ek bir Lazer Epilasyon seansı yapılabilir.
Toplumda bilinenin aksine HPV havuz, ortak tuvalet ve havlu kullanılması yolu ile ya da lazer epilasyon, ağda yolu ile bulaşması mümkün değildir.
Uygulamadan hemen sonra sıcak su ile duş alınmamalıdır. Uygulamadan sonraki 1 hafta boyunca aktif güneşe çıkmamak ve solaryuma girmemek, yine 1 hafta boyunca kese, peeling gibi cildi tahriş edebilecek işlemlerden uzak durmak gerekir.
Merhabalar, lazer epilasyon uygulamasından sonra 1 gün süreyle su ile temastan kaçınmak gerektiği doğrudur. Ciltte oluşabilecek tahrişe karşı su temasından, özellikle sıcak su temasından kaçınmak gerekir.
Özellikle genital bölgeye uygulanan lazerin tehlikeli olduğu söylense de uygulama derinin altına ilerlemediği için bölgeye herhangi bir zarar vermez. Cilt kanseri ile bilinen bir bağlantısı yoktur. Uygulanan diğer bölgelerde de lazer epilasyonun ispatlanmış bir zararı bulunmamaktadır.
Merhabalar, lazer epilasyon FDA onayına sahip güvenli cihazlarla, uygun dozlarda uygulandığında ciltte renk değişimine neden olmaz ve kararma yapmaz.
Merhabalar, lazer epilasyonun cinsel yaşam üzerinde olumlu/olumsuz hiçbir etkisi yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri