Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Lazer ile ben aldırma zararlı mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Lazer ile ben aldırma zararlı mı?

Ben aldırma lazer tedavisi son teknolojik imkanları kullanarak probleminizi etkili bir şekilde çözer. Bazı kişiler lazerle ben aldırma zararlı mı diye sorabiliyor. Bu işlemin sağlığınıza herhangi bir zararı yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: handeulusal.com

Hangi benler lazerle alınmaz?

Bazı benler lazerle alınmaya çok uygun değildir; örneğin düz benler veya yüksek pigmentli / koyu renkli benler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: derimer.net

Lazerle ben aldıktan sonra tekrar çıkar mı?

Benlerde lazer tedavileri 6-8 hafta ara ile 1-2 seans uygulanmaktadır. Büyük ve pigmente yani koyu renkli benlerde 2. seanslara ihtiyaç duyulabilmektedir. Ancak seanslar yani lazer uygulaması bittiğinde ben tekrar oluşmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hakanbuzoglu.com

Ben sildirme tehlikeli mi?

Ben aldırma oldukça güvenli bir işlemdir. Bazen, işlem sırasında hafif kanama olabilir, ancak kolayca durdurulabilir. Benin alındığı bölgede birkaç gün içinde kaybolacak hafif bir kızarıklık ya da kaşıntı hissi yaşayabilirsiniz. Enfeksiyon görünme riski oldukça düşüktür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: guncelozturk.com

Yüzdeki benler lazerle alınır mı?

Dermal ya da epitermal olan cilt yüzeyinde ya da yüzeye yakın benlerde lazer tedavisi kullanılabilirken, lezyonların derin köklerinin olması durumunda, cilt kanserine cerrahi yöntemler uygulanmalıdır. İyi huylu benlerin alınmasında tek seans lazer tedavisi uygulanmakta ve ciltte herhangi bir iz kalmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hospitalturk.com

BEN TEDAVİSİ ( Benleri Aldırmak Zararlı Mı ? ) - Op. Dr. Seher Şirin

İlgili 22 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Bene lazer gelirse ne olur?

Soru: Vücutta benler varsa lazer yaptırmak zararlı mıdır? Vücuttaki her benin kanserleşme riski yoktur, buna karşılık benler bol miktarda pigment içerdiğinden lazerle kolay yanarlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drmuammerseyhan.com

Her asimetrik ben kanser midir?

Vücudunuzdaki masum gibi görünen benler bazı tehlikelerin habercisi olabiliyor. Aniden asimetrik yönde şekil ve renk değiştiren ya da 30'lu yaşlardan sonra birden bire oluşan benlerin kanserleşme riski daha yüksek olabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Alınan benler tekrar çıkar mı?

Genellikle ben alma işleminin üzerinden 1 ay gibi bir süre geçtikten sonra yeniden ben çıkması durumu söz konusu olabiliyor. Ancak bu gibi durumlarda da endişe etmeye gerek olmaz. Çünkü lazerle ben alma işlemi tekrarlanabilen ve yeniden yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmayan uygulamalardan biridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tugbadindar.com

Ben aldırma kanser yapar mı?

Derideki benlerin alınması kesinlikle kansere sebep olmaz. Cerrahi olarak çıkarılan ben, uygun görülürse patoloji inceleme yapmak üzere laboratuvara gönderilir. Patoloji incelemesinde kanser gelirse, deri kanseri gelirse buna yönelik cerrahi tedavi yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: plastikcerrahi.org.tr

Hangi tip benler tehlikelidir?

Asimetrik görünümlü, beş milimetreden büyük ve rengi koyu kahverengi, siyah, açıkkırmızı gibi iki ya da daha fazla renkli benler riskli olabilir. Bütün bu belirtilerin yanında üzerinde kanama, kabuklanma, tahriş olduğunda iyileşmenin gecikmesi gibi durumlarda dikkat edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aysegulguney.com.tr

Lazerle ben aldırma kaç dakika sürer?

Lazerle Ben Tedavisi Nasıl Yapılır? Uygulama öncesinde lokal anestezik kremle cilt uyuşturulur, bu sayede hasta ağrı hissetmez. Uygulama süresi 15- 20 dakika kadardır. Benler çok sayıda olsa bile lazer tedavisi ile tek seansta alınabilmeleri mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozlemtuncayengin.com

Lazerle ben aldırma kaç seans?

3 seanslık bir işlem için 3 haftalık bir süre yeterli olacaktır. Benin büyüklüğü ve rengine bağlı olarak uygulanacak seans sayısı belirlenmektedir. Lazer sonrasında herhangi bir kesi ve iz söz konusu olmadığı için kişi sosyal yaşantısına rahatlıkla devam edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drmehmetakgun.com

Lazerle ben aldırma izi ne zaman geçer?

Uygulama alanında meydana gelen lazer sonrası hasar 1 hafta içinde tamamen düzelecek, pembelik ise birkaç ayda deri rengine dönecektir. Lazerle ben aldırma sonrasında iyileşme tamamlandıktan sonra oluşan pembeliğin daha hızlı geçmesini sağlamak ve iz kalmasını önlemek amacıyla özel kremler kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: miaplast.com

Benin iyi huylu olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Kenar: ciltteki benlerin kenar çizgileri düzenli ise yüksek oranda iyi huyludur. Çevresinde bir düzensizlik bulunuyorsa zamanla kötüleşebilir. Renk: Benlerin rengi ya aynı tonda ya da az bir ton farkına sahiptir. Bir yanı siyah diğer yanı çok açık renk olan benler riskli olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bulutklinik.com

Yüzdeki Ben alındıktan sonra ne yapılmalı?

Lazer ile yakma işlemi uygulanır. Bu yöntemde hiç iz kalmaz. Aynı gün içerisinde gündelik işlere devam edilebilir. İşlemden sonra işlem yapılan bölge bir sargı bezi ile korumaya alınır. 1 hafta sonra kontrol edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esteaura.com

Kıllı benler alınır mı?

Benlerin üzerinde çıkan kıllar traş edilebilir. Cımbızla alınması benin altında inflamasyona yol açarak ağrılı şişliğe neden olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drfigenbilen.com

Siyah ben kesilirse ne olur?

Et Beni Koparsa Ne Olur? Et beni koparılmaya çalışılması, zararlı bir durum oluşturabilir. Et beni koparıldıktan sonra o bölgede enfeksiyon oluşumu görülebilir ve iz kalabilir, ciddi kanamalar görülebilir. Et beninden rahatsız olan kişilerin kendi başlarına müdahale etmemesi, bir uzmana başvurmaları gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: demetagras.com

Lazer kansere yol açar mı?

Bu ışık demeti, seçici olarak sadece hedef doku tarafından yani kıl ve kıl kökü tarafından emilir. Hedef dokunun sıcaklığını arttırarak, yani kıl ve kıl kökünü yakarak etki eder. Lazer aleti röntgen cihazları ve bilgisayarlı tomografi gibi zararlı radyasyon yaymadığı için kansere yol açmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nevalbayazit.com.tr

Kanser riski taşıyan benler nasıl olur?

Bu muayeneden sonra yüksek riskli olan benlerin alınması gerekebilir. Cilt üzerinde mevcut bir benin büyümesi, kanaması, renk değiştirmesi veya kanayan yaralar olması, kanserleşme lehine bulgulardır. Sağlam deriden köken alan melanomda önce deride kahverengi yama şeklinde lekeler başlayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: goncagokdemir.com

Yüzdeki beni kim alır?

Ben aldırma hangi bölüm doktoruna gidilir? Ben alımı cerrahi bir iştir ve tüm cerrahlar tarafından gerçekleştirilebilir. Ancak özellikle yüzde ki benlerin alınması için bir plastik cerraha başvurmanız kalacak iz ile ilgili daha iyi bir sonuç vaat edecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: orhanmuratozdemir.com.tr

Yüzdeki benler nasıl yok olur?

Benler lazerle ve cerrahi olmak üzere iki farklı yöntemle tedavi edilebilirler. Lazerle ben tedavisinde; İyi huylu benler, deriden kabarık ya da deri seviyesinde olan benler, Er Yag lazer ile tek seferde iz bırakmadan tedavi edilebilmektedir. Erbium lazerin özelliği benleri tek seansta tedavi etmesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ardakatircioglu.com

Yüzde çıkan benler alınır mı?

Benler; yüzde ve vücudun farklı bölgelerinde görülen, cilt renginden daha koyulu ve bazen renkleri değişebilen iyi huylu tümör yapılarıdır. Sağlığa olumsuz zararı olmadıkları için tedavi edilmelerine gerek yoktur; ama bazen bulundukları yerden alınmaları gerekebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okanhastanesi.com.tr

Vücutta çıkan benler neyin habercisi?

Kişinin derisinde sonradan ben çıkması büyük oranla normaldir. Nitekim bu benlerin sayısı, büyüklüğü, rengi ve şekli cilt kanseri teşhisinde önemli bulgulardandır. Kişiler yeni oluşan benleri sık sık kontrol etmeli; renk değişimi, büyüme, asimetri ve şekil değişikliği gördüğünde bir dermatoloji uzmanına görünmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sadahastanesi.com

Boyunda ben olması ne anlama gelir?

Boyun: Boyunda ben; baş ve gövdeyle, yani ruh ve fizikle bağlantı anlamına gelir. Burada bulunan ben, enerji akışını engeller ve hayal kırıklığı manasına gelir. Boynun ortasında bulunan ben, ailede acıya neden olabilecek çılgın, şiddetli bir karakteri temsil eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Hangi benler kansere dönüşür?

Benler, cilt tümörüne dönüşebilir. Benden kastettiğimiz eğer derideki esmer, deriyle aşağıda yukarı aynı istikamette olan renkli oluşumlarsa bunların deri kanserine dönüşme ihtimali vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: plastikcerrahi.org.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT