Kanser hastaları, Işık ile uyarılan hastalıkları olanlar (SLE, porfiria, epilepsi), HIV pozitif olanlar (AIDS virüsü taşıyanlar), Tedavi bölgesinde aktif enfeksiyonu veya sedef hastalığı, vitiligo gibi cilt hastalığı olanlar lazer epilasyon yaptırmamalıdır.
Lazer epilasyon beyaz renkli kıllara sahip kişilerde etkili olmaz. Bunun dışında hamilelik, epilepsi vs. gibi lazer epilasyona engel bir durumu olmayan herkese uygulanabilir.
Cevabınızı bekliyorum, teşekkür ettim. Merhabalar, adet döneminde kişi daha hassas olacağı için bu dönemde lazer epilasyon yaptırılmaması önerilir. İdeali adet bittikten 2-3 gün sonra lazer epilasyonun yapılmasıdır. Ancak adet döneminde lazer epilasyon yaptırmanın tıbbi olarak bir sakıncası yoktur.
12 yaş ve üzeri herkese ve tüm vücut bölgelerindeki tüylere uygulanabilir. Hamilelerde yeterli çalışma olmadığı için uygulama tartışmalıdır. Lazer epilasyon uygulaması için en ideal aday açık cilt rengi üzerinde tüyleri koyu renk olanlardır. Bronzlaşmış olmak lazer seansını ertelemeyi gerektirir.
Lazer epilasyon; kanser hastalarına, aşırı derece de bronz ciltlere, hiperpigmentasyon (Cilt Lekeleri) olan veya hiperpigmentasyon yatkınlığı olan kişilere, ışığa karşı hassaslaşmasına neden olan ilaçları kullananlarda, cilt hastalığı olan kişilerde kullanılması uygun görülmemektedir.
İlgili 16 soru bulundu
Lazer epilasyon öncesinde eğer kıllarınıza jiletleme ya da kısaltma yapmazsanız lazer ışını deri üzerindeki kıllara yoğunlaşacağından kıl köküne etki etmeyebilir. Ayrıca uygulanan bölgede istenmeyen ısınmaya ve yanıklara da yol açabilmektedir. Tedaviden 1-2 gün önce kıllarınızda kısaltma yapmanız uygun olacaktır.
Lazer epilasyon seansından önce kıllara kesinlikle kökünden alınması önemlidir. Özellikle seans gününden bir gün önce kıllara evde ıslak jilet ile müdahale edilerek uygulama için uygun kısalığa getirilmesi gereklidir.
Lazer epilasyondan önce, kılları kökten alma işlemleri örneğin ağda, cımbız uygulanmaz. Kıllar kökte bulunursa lazer etki edebilir. Kıllar alınmış ise 1 aya kadar bekleyip uygulama yapılabilir. Kılların tamamı çıkarsa lazer epilasyon etkili olacaktır.
Ağda ve cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemlerden sonra lazer ışını kıl kökünü hedefleyemez ve epilasyon etki etmez. Bu nedenle mutlaka lazer epilasyon öncesinde kıllar jilet yardımıyla kısaltılmalıdır. Jiletle kısaltma işlemi Buz Lazer epilasyondan 1 gün önce yapılmalıdır.
Lazer epilasyonla tüyleri aldırmakta da bu hassasiyet gözetilmeli ve avret mahallinin ihlal edilmesi söz konusu olmamalıdır. Zira bu olduğunda ilgili işlem caiz olmaz. Ancak kişinin kendi imkânlarıyla lazer işlemini yapması durumunda bu işlem caiz olur.
Lazer epilasyonu iki hafta-20 gün ara ile yapan bazı merkezlerden özellikle uzak durulması gerekir. Çünkü, kıl döngüsünün tamamlanması için minimum 4 haftalık bir süreye ihtiyaç vardır. Bu nedenle lazer epilasyon seans aralığı yüz için en erken 4 hafta, vücut içinse 6 hafta olmalıdır.
Merhabalar, jilet cildi tahriş edebilir. Bu nedenle jilet kullanımı bir gün önce önerilmektedir. Seansın olduğu gün jilet işlemini çok dikkatli bir şekilde ciltte tahrişe neden olmadan uygularsanız bir sakıncası olmaz. Aksi halde tahriş veya kesik olan bölgeye lazer epilasyon yapılamaz.
Regl dönemine herhangi bir etkisi olur mu? Yanıtlarsanız sevinirim, teşekkür ettim. Merhabalar, lazer epilasyon regl dönemini etkilemez. Lazer epilasyon adet gecikmesi veya adet düzensizliğine de neden olmaz.
Lazer epilasyon 18 yaşını doldurmuş bay ve bayan isteyen herkes için uygun olabilen kıl yok etme amacıyla uygulanan işlemdir. Bu işlemi uygulamak için 18 yaşını beklemekteki amaç aslında lazer epilasyon uygulamasının işe yaramayacağı değil kişinin hormonal yapısının daha net olarak bir düzene oturmamasıdır.
Lazer Epilasyon Hangi Durumlarda Yapılmaz!
Yüz bölgesinde ağızda diş teli takılıyken uygulama yapılmaz.
►Güzellik salonlarındaki "yasak işlemler" ise yeniden düzenlendi. Buna göre Lazer veya IPL ile akne, cilt yenileme, vasküler damar tedavisi, pigmentli lezyon tedavisi ve benzeri hiç bir tıbbi işlem ve bunlara ilişkin hiçbir surette reklam ve diğer tür tanıtım faaliyetleri yapılamayacak.
Gelmeden önce ise tüylerinizi kesinlikle ağda, cımbız gibi yöntemlerden uzak tutulmalı, jilet yardımıyla kısaltma yapmalısınız. Cildinizi her seans öncesi jilet yardımıyla kıl ve tüylerden temizlemelisiniz. Tüylerinizi genel itibari ile 1-2 mm olacak şekilde kısaltabilirsiniz.
Lazer epilasyon, kişide hormonal bir sorun yoksa istenmeyen tüylerde %80-90 oranında kalıcı azalma sağlar. Bu oran bazı kişilerde %95'e kadar çıkmaktadır. Ağda ise ömür boyu devam etmesi gereken bir işlemdir. Ağda kıl batığı, kıl dönmesi gibi durumlara da neden olabilmektedir.
“Diode lazer", istenmeyen tüylerin azalmasını amaçlayan bir lazer tedavi yönetimidir. Diode lazer'in dalga boyu diğer lazer yöntemlerine göre daha uzun olduğu için koyu renkli tenlerde bile tedavi süresine göre değişiklik gösteren etkili sonuçlar elde edilmektedir. Diode lazer, 810 nm dalga boyundadır.
Buz lazer epilasyonun ilk seans sonrası 3 ila 5 gün ardından ilk kıllar çıkar ve dökülür. Çıkacak kıllarda kesinlikle ağda ve cımbız gibi yöntemler kullanılmamalı. Jiletle 2. seansa gelmeden 24 saat önce kılları almanızda fayda var.
Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Bilgi için teşekkürler. Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Kıl köklerine yapılan lazer atışları, kökleri tahrip eder, kıllar uzama döngüsüne girdiği zaman dökülür. Dökülmeden sonraki süreçte tekrar uzayan ve henüz dökülmemiş kılların jiletle alınması ya da tıraş makinesi ile kısaltılması gerekecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri