Lazer epilasyon, hassas cilt yapısına sahip kişilerde ciltte geçici kızarıklıklara ya da lekelere neden olabilmektedir. Lazer epilasyonun olumsuz etkilerinden özellikle de güneş lekelerinden kaçınmanız için, uygulamayı genellikle sonbahar-kış aylarında yaptırmayı tercih edebilirsiniz.
Lazer epilasyon sonrası ciltte leke kalması (hiperpigmentasyon) artan melanin üretimi nedeniyle cildin düzensiz bir şekilde karardığı geçici veya kalıcı bir durum olabilir.
Lazer epilasyon lekesi nasıl geçer diyenlere Hindistan cevizi yağı önerilir. Bu yağ cilt yanıklarını kısa sürede iyileştirir. Hindistan cevizi yağını, lazer işleminden birkaç saat sonra cildinize sürerek yanıkların oluşmasına önlem alabilirsiniz. seansları tamamlayacaktır.
Yüz bölgemde ki tüyler için Buz Lazer işlemi yaptırmak istiyorum bu işlemle beraber cildimdeki lekelerde yok olur mu? Merhabalar , Buz Lazer Epilasyon işlemi leke için herhangi bi sonuç vaad etmez.
Çok teşekkür ederim. Merhabalar, lazer ışınının kıla rengini veren melanin pigmenti tarafından emilmesi sonucu kıl kökü tahrip edilir. Lazer epilasyonun etki mekanizması bu şekildedir. Koltuk altı veya cildin herhangi bir bölgesinde cilt renginin koyulaşması, bu alanlarda daha fazla melanin üretilmesi sonucu oluşur.
İlgili 22 soru bulundu
Lazer epilasyonun cilt tahrişi, ciltte leke ve kızarıklık gibi yan etkileri vardır.
Normal şartlarda lazer epilasyon sonrasında kararma olabilmektedir. Bu durum kişiden kişiye ve cilt tipine göre değişiklik göstermektedir. Bu sorundan kurtulmak için E vitamini önerilmektedir. Bunun kullanılması sonrasında ten renginde açılma gözlenmektedir.
Lazer epilasyon sonrası yaklaşık 5 ile 7 gün kadar güneşten mümkün olduğunca sakınılmalıdır. Size nedenini açıklayayım: Lazer epilasyon sonrası cilt hassaslaşır, UV ışınlarının leke oluşturma olasılığı artar.
LAZER EPİLASYON İZ BIRAKIR MI? Lazer Epilasyon doğru uygulandığı takdirde kalıcı iz bırakma olasılığı çok düşüktür. Lazer epilasyon uygulaması sonrası ciltte kızarıklık görülmesi beklenen bir durumdur. Normalde uygulamadan bir kaç saat sonra bu kızarıklıklar tamamen ortadan kalkar.
Ve yanıktan sonra ciltte renk değişimleri gözlenebilir. Ancak güvenli cihazlarla, uzman kişiler tarafından uygulandığında lazer epilasyon ciltte kararma yapmaz.
Bu durum 1-2 günlük tedavi ile iz kalmadan düzelir. Lazer epilasyon sonrası kişinin güneşlenmesi veya solaryuma girmesi, kalıtımsal pigmentasyon sorunu bulunması gibi özel durumlarda ciltte açık veya koyu renklenmeler görülebilir. Genel olarak bu vakalar geçicidir ve vakit içinde geride hiçbir iz bırakmadan kaybolur.
Lekelerin cildin katmanlarında hangi seviyeye kadar uzandıkları çok önemlidir. Bu nedenle yüzeysel lekeler (çiller, yaşlılık lekeleri, güneş lekeleri gibi) genellikle 2-3 seansta tedavi edilirler. Ancak daha derine uzanan lekeler 3-4 seansta tedavi edilirler.
Tüm vücut yaptırmak istiyorum fakat işlem sonrasında vücudum da herhangi bir leke oluşur mu? Öyle bir şey varsa tekrardan düşünmem gerekiyor. Merhabalar , Buz Lazer Epilasyon uygulamasında işlem öncesi ve sonrası güneşten korunduğu takdirde leke oluşumu görülmemiştir.
Kadın ya da erkek fark etmeksizin istenmeyen tüylerin kalıcı olarak yok edilmesini sağlayan lazer epilasyon, klasik yöntemlere kıyasla acısızdır. Doğru cihazlarla ve uzmanlar tarafından yapıldığında son derece etkili ve zararsızdır.
Tahrişlerin oluşma nedeninin en başında ise yapılan farklı epilasyon uygulamaları gelir. Aslında her bir epilasyon uygulaması kararmayı tetikleyebilir. Ağda, epilatör, lazer gibi uygulamaların yanı sıra jilet kullanımı da kararmaya neden olan başlıca dış etkenler arasındadır.
Lazerle cilt yenilemede üstten çok ince bir tabaka kaldırılarak kırışıklıklar giderilir, kollajen dokusunu sıkılaştırmak için özel teknikler kullanılırken cildi pürüzsüzleştirir. Lazerle tedavi edilen cilt, yeni kollajen doku oluşumu ve su tutma kapasitesi yüksek genç hücreler ile tazelik ve gerginlik kazanır.
Her kıl kökündeki büyüme fazının yakalanabilmesi için ayda bir, kırk beş günde bir gibi aralıklarla işlem yapılması gereklidir. Bu nedenle “15 günde bir lazer yapılır mı” benzeri sorulara “hayır” şeklinde yanıt verilebilir. Lazer işlemi genellikle aylık periyotlar hâlinde başlar.
Lazer epilasyon, hassas cilt yapısına sahip kişilerde ciltte geçici kızarıklıklara ya da lekelere neden olabilmektedir. Lazer epilasyonun olumsuz etkilerinden özellikle de güneş lekelerinden kaçınmanız için, uygulamayı genellikle sonbahar-kış aylarında yaptırmayı tercih edebilirsiniz.
Lazer epilasyonun kalıcılığı süreklidir. Yani kıl köklerini geri dönüşümsüz yok eder. Bu nedenle etkisi ömür boyu sürer.
Epilasyonun uygulanacağı bölge: Epilasyonda en zor bölgelerden biri yüz bölgesidir. Yüz bölgesi için diode lazerler en ideal seçimdir.
Lazer yanıklarında normal yanık tedavisi uygulanması gerekir. Yanıkların iyileşmesinde yanığın derecesi de önemlidir. Hafif yanıklar daha çabuk iyileşirken 2.derece yanıkların iyileşmesi 3-4 hafta sürebilir, iz kalabilir. Bu nedenle mutlaka bir dermatoloğa gitmenizi öneririz.
Lazer epilasyon büyüme evresindeki kıl köklerinde etkili olur. Tüm kılları ayna anda büyüme evresinde yakalamak mümkün değildir. Bu nedenle birden çok seans gerekir. Kıl büyüme döngüsü göz önünde bulundurularak, uzayan kılların maksimum 2-3 hafta sonra döküleceğini söyleyebiliriz.
Özellikle ergenlik dönemiyle salınımı artış gösteren östrojen hormonu, vajina kararmasına neden oluyor. Hamilelik, doğum sayısı, gebelik tedavileri, doğum kontrol hapı ve yanlış iç çamaşırı kullanımı gibi faktörler de vajinanın koyu renk almasını sağlıyor.
Kadınlarda değişik nedenlerle genital bölgede renk koyulaşması, siyahlaşma, esmerleşme ve genital kararma gibi can sıkıcı durumlar ortaya çıkabilmektedir. Son yıllarda uygulanan lazerle renk açma tedavileri ile kararmış, esmerleşmiş genital bölgeye beyazlatma, ağartma yapılabilmektedir.
Ayrıca işlemin uygulandığı yere sıcak su değdirmekten kaçınılmalıdır. Söz konusu bölge 2 gün tıraş edilmemelidir ve kabuklanma olursa el değdirilmemelidir. Seans sonrasında tüyler 2 hafta süre içinde uzar ve hemen ardından dökülürler. Bu nedenle ağda veya tüy dökücü krem gibi işlemlerin asla uygulanmaması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri