Merhabalar, seans aralarında jilet yada herhangi bir yöntem ile uygulama yapılan kıllara müdehale edilmesi önerilmemektedir. Sadece istisnai bir durum varsa ve uzayan kıllar çok rahatsız ediyorsa 1 defaya mahsus jilet kullanımının zararı yoktur.
Lazer epilasyon seansları arasında çıkan kıllar ağda ve cımbız gibi kılı kökünden koparacak yöntemlerden ziyade jilet veya tüy dökücü kremlerle alınmalıdır.
Lazer epilasyon öncesinde eğer kıllarınıza jiletleme ya da kısaltma yapmazsanız lazer ışını deri üzerindeki kıllara yoğunlaşacağından kıl köküne etki etmeyebilir. Ayrıca uygulanan bölgede istenmeyen ısınmaya ve yanıklara da yol açabilmektedir. Tedaviden 1-2 gün önce kıllarınızda kısaltma yapmanız uygun olacaktır.
Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Lazer epilasyonun etki mekanizması, kıl kökünde hasar yaratmak ve kökün bir daha kıl üretememesini sağlamaktır.
Lazer epilasyon seansları yarıda bırakılır mı? Lazer epilasyonda hedef alınan ve yakılan kıl kökleri yeniden çıkmaz. Ancak geride kalan ve bir sonraki seans yakılması hedeflenen köklerin varlığı sürer. Dolayısıyla vücudumuzda hoş bir görüntü olmaz.
İlgili 17 soru bulundu
DOĞRU: En iyi sonuç için35 gün ara ile tavsiye ettiğimiz (kıl döngüsü süresi) seanslara düzenli gelmeniz durumunda 4-7 seansta sonuçlar alınabilir. Yeni kıl kökleri ortaya çıktıktan sonra (Lazer Epilasyon tedavisini izleyen yıllar boyunca her zaman olabilir) yeni ek bir Lazer Epilasyon seansı yapılabilir.
Lazer epilasyon 2 ayda bir yapılır. Sadece yüz bölgesinde 1-1,5 ayda bir uyguluyoruz. Mümkün olduğu kadar 1,5 ay aralıklarla uygulanır. 15 günde bir yapılan lazerin bir faydası olmaz. Hem zaman kaybı olur hem de gereksiz uygulama riski olur.
Seans aralarında jilet önerilmemektedir. Sadece özel bir davet gibi istisnai durumlarda uzayan kıllar rahatsız ediyorsa 1 kereye mahsus jilet kullanımının zararı yoktur. FDA onaylı güvenilir bir cihazla yapılan lazer epilasyon seansları boşa gitmez, mutlaka kıllarda kalıcı bir şekilde azalma ve incelme olur.
Lazer epilasyon seansından önce kıllara kesinlikle kökünden alınması önemlidir. Özellikle seans gününden bir gün önce kıllara evde ıslak jilet ile müdahale edilerek uygulama için uygun kısalığa getirilmesi gereklidir.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Kısacası kılların uzun olması lazer enerjisinin köke ulaşmasını engelleyip etkisini azaltabilir. Bu nedenle Alexandrite- Ndyag lazerler uygulaması öncesi kılların boyu aynı seviyede 1-2 mm olması gerekir. Diot lazerde ise kılın cilt ile aynı seviyede olması gerekir.
Lazer epilasyon 1. seans sonrası dökülme yaşansa da çoğu kişide dökülen kılların büyük kısmı yeniden çıkacaktır. Söz konusu uygulamanın ilk seansından sonra kılların dökülme ve azalması başlar.
Her kıl kökündeki büyüme fazının yakalanabilmesi için ayda bir, kırk beş günde bir gibi aralıklarla işlem yapılması gereklidir. Bu nedenle “15 günde bir lazer yapılır mı” benzeri sorulara “hayır” şeklinde yanıt verilebilir. Lazer işlemi genellikle aylık periyotlar hâlinde başlar.
Buz lazer epilasyonun ilk seans sonrası 3 ila 5 gün ardından ilk kıllar çıkar ve dökülür. Çıkacak kıllarda kesinlikle ağda ve cımbız gibi yöntemler kullanılmamalı. Jiletle 2. seansa gelmeden 24 saat önce kılları almanızda fayda var.
Lazer epilasyonu iki hafta-20 gün ara ile yapan bazı merkezlerden özellikle uzak durulması gerekir. Çünkü, kıl döngüsünün tamamlanması için minimum 4 haftalık bir süreye ihtiyaç vardır. Bu nedenle lazer epilasyon seans aralığı yüz için en erken 4 hafta, vücut içinse 6 hafta olmalıdır.
Lazer epilasyondan sonra hassas ciltlerde tahriş olasılığı daha fazladır. Kese cilt tahrişini arttırabilir. Bu nedenle kese gibi tahrişi arttırabilecek işlemler için 1 hafta beklemek gerekir. Peeling de aynı şekilde tahrişi arttırabileceği için lazer epilasyondan sonra yapılmamalıdır.
Yapılacak olan lazerle kılların kısaltma işlemi uygulamadan bir gün önce yapılmalıdır. Jiletle kılların temizlenmesinden sonra kıllar kalınlaşabilir. Lazer seanslarında ise kıl kökü bir daha kıl üretmeyecek şekilde yakılmış olur. Uygulama öncesinde lazer yapılacak bölgenin kıl yapısı analiz edilir.
Bu seans aralıklarında çıkan tüylerinizden kurtulmak için en doğru yöntem ise jilettir. Jilet tüylerin kalınlaşmasına olanak tanır. Böylelikle lazer cihazları tüyleri daha fazla görür ve daha etkili sonuçlara ulaşılır. Bu noktada her lazer epilasyon tedavisine gelmeden önce jilet ile tüylerinizi almanız gerekir.
Genel olarak, en iyi sonuçları almak için yaklaşık 4 ila 6 seansa ihtiyacınız olacaktır.
Tıraş olma sıklığınız, genetik özelliklerinize ve ulaşmak istediğiniz nihai sonuca bağlıdır. Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz.
Lazer Epilasyon Sonrası Kese. Unutulmaması gereken bir diğer nokta ise, duştayken lazer epilasyon sonrası kese, ovma veya sert lif kullanmamanızdır. Lazer epilasyondan sonra bir hafta kese veya sert liflenme yerine sonra nazikçe elle ovma şeklinde yıkanma tercih edilir, ancak hemen sonra değil 24-48 saat sonra.
8 seans lazerin fiyatı da yine seansların yapılacağı bölgeye, seans süresine ve kullanılan lazerin türüne bağlı olarak değişebilir. Ayrıca, farklı ve şehirlerin fiyatları da farklı olabilir. Genel olarak, 8 seans lazer epilasyon için ortalama bir fiyat aralığı vermek gerekirse, 800 TL ile 4.000 TL arasında olabilir.
Yüz bölgesi için seans aralıkları 4 hafta olmalıdır. Vücut bölgelerinde ise 6 ile 8 hafta arasında seans aralıkları belirlenebiliyor. Genel olarak lazer epilasyon seans aralıkları iki ay olarak belirleniyor.
Lazer epilasyon FDA onayına sahip güvenli cihazlar ile uygulandığı sonuçlar kalıcıdır. Kişide hormonal bir rahatsızlık yoksa lazer epilasyondan sonra kıllar yeniden çıkmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri