Kişiye göre değişmekle birlikte koltuk altı lazer epilasyon uygulamasının ardından genel itibarıyla terleme ve kötü koku olmaz.
Spor aktiviteleriniz veya lazer epilasyon sonrası koltuk altı kokusu sizi oldukça rahatsız edebilir. Peki koltuk altı ter kokusu nasıl önlenir? En başta, her gün sabun ve duru su ile duş almak kokuya neden olan bakterilerden kurtulmanıza yardımcı olabilir.
Lazer epilasyonun yan etkileri var mı? Lazer epilasyonda kullanılan lazer cilt altına ve ter bezlerine zarar vermeden sadece kıl tüylerini hedef aldığı için kullanımı son derece güvenlidir.
Lazer tedavisi bitince 1 yıl içinde terlemenin ve kokunun geçmesi lazım. Eğer çok mağdur iseniz lazerle tüyler iyice azaldıktan sonra terleme için 1 seans koltuk altı botox uygulaması yaptırabilirsiniz.
Yapılan klinik çalışmalarda koltukaltı kıllarındaki azalmanın ter kokusunda azalmaya neden olduğunu göstermiştir. Lazer epilasyon sayesinde koltukaltı kılları azalır. Koltukaltı terleme azalır. Bu azalma dolaylı olarak ter kokusunu da azaltır.
İlgili 37 soru bulundu
Kişiye göre değişmekle birlikte koltuk altı lazer epilasyon uygulamasının ardından genel itibarıyla terleme ve kötü koku olmaz.
Kötü koku oluşumu yalnızca bakterilerden değil, ter sıvısıyla birlikte vücuttan dışarı atılan proteinli maddeler ve lipitlerden de kaynaklanabilir. Eğer terleyen bölgede tüy oluşumu bulunuyorsa, bu durumda kötü koku oluşumu daha da artabilir. Bunun sebebi ise bakterilerin tüylere tutunarak kötü kokuyu artırmasıdır.
Koltuk altı neden kokar? Koltuk altı kokusunun sebepleri terleme bezlerinin çalışması ve vücuttan sıvı atılmasının sağlanması doğal bir süreçtir, ancak koltuk altında bulunan bakterilerin temizlenmemesi durumunda bu alanda koku oluşumu meydana gelmektedir.
LİMON KÜRÜ Limon, antiseptik özelliği sayesinde zararlı bakterilerin oluşmasını önler. Bir adet limonu iyice sıkın ardından ped pamukla koltuk altınıza sürün, kötü kokuyu azaltmasının yanı sıra terden kararan koltuk altının rengini de düzenler. Limonu sürdükten 15 dakika sonra ılık su ile durulamayı unutmayın.
Koltuk altı lazer epilasyonundan sonra en az 24 saat boyunca deodorant kullanılmamalıdır. Aksi halde ciltte tahriş meydana gelebilir. Lazer epilasyondan önce de kesinlikle deodorant kullanımından kaçınılmalıdır.
Lazer epilasyon ışığı aktif kıl kökleri üzerinde etkili olduğu için uygulama tek seansta maksimum sonuç veremez. Çünkü vücudumuzda bulunan tüm tüy kökleri aynı anda aktif halde değildir. Uygulama anında aktif olan tüy kökleri lazer ışığından etkilenirken, istirahatteki ve gerileme dönemindeki kökler etkilenmez.
Lazer epilasyon ise kalıcı sonuçları ile istenmeyen koltuk altı kılları için ideal bir çözümdür. Koltuk Altı Bölgesi Lazer Epilasyon Kaç Seans Sürer? Koltuk altı lazer epilasyon ortalama 8 seans sürer. Lazer epilasyon seans sayısını cilt rengi, kıl rengi ve kıl yoğunluğu gibi faktörler belirler.
Makat Bölgesine Lazer Epilasyon Yaptırılır Mı ? Diğer bölgelerde olduğu gibi makat bölgesine de lazer epilasyon yapılabilir.
Lazer epilasyon sonrası ilk 2 gün deodorant, parfüm ve kolonya gibi ürünler kullanmamalısınız.
Tüyler, kötü kokuya sebebiyet veren bakterilerin koltuk altına tutunmasına neden olur. Bu yüzden de terleme hızını artırır ve normalden daha çok kötü koku oluşmasına yol açar. Bu, temizlik açısından herkesin dikkate etmesi gereken bir konudur.
Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Ter kokusu doğal çözüm önerisi olarak terleyen bölgenize karbonat ya da sirke sürmek bölgedeki bakterileri yok ettiği için ter kokusunu önlemeye yardımcı olabilir. Fakat sık terleme problemi yaşayan kişiler günlük kullandıkları ter kokusu önleyici roll on ile ter kokusuna çözüm bulabilirler.
Karbonat
Birçok temizlik alanında son derece etkili olan karbonat ile ter kokusundan da kurtulmanız mümkündür. İki koltuk altınıza yetecek kadar karbonat ve limonu bir kap içerisinde hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hazırladığınız karışımı koltuk altlarınıza sürüp 10 dakika kadar beklettikten sonra durulayın.
Deodorant kullanmak, terinizin kokusunu öldürmenize yardımcı olur. Temiz kokmak ve hissetmek için gün içinde deodorantınızı tazelemeyi ihmal etmeyin. Bu tarz yiyecekler vücuttaki kötü kokuyu yoğunlaştırabilir. Bu durumda, bunun yerine sebze ve meyveler tüketmek daha iyidir.
Bir limonu dilimleyin ve yavaşça koltuk altlarınıza sürün. Veya 1-2 tane limonun suyunu sıkın ve kötü kokuyu gidermek için koltuk altınızı bu su ile yıkayın. Temiz bir havluya biraz limon suyu döküp duştan sonra hafifçe koltuk altlarınıza sürerek de uygulayabilirsiniz.
“Raşitizm” denilen çocukluk çağı D vitamini eksikliği çocuklarda özellikle de kafa arkasında terlemeye neden olur, çocuklarda C vitamini eksikliği de terleme yapar.
Narenciye tükettiğimizde bir tür kötü koku giderici olarak çalışır. Taze ve canlandırıcı bir kokusu vardır ve portakal, greyfurt, ananas veya çilek yerseniz o koku vücudunuza işler. Meyve tüketen biri değilseniz, içeceğinize biraz limon sıkmayı düşünebilirsiniz.
Koltuk Altı Terlemesinin Nedenleri? Ter bezlerinin (tiroit bezleri) fazla çalışması, Fazla alınan kilolar, Kullanılan ilaçlara bağlı olarak terleme olabilir ya da kalıtımsal olarak genlerde bulunan özelliklere bağlı olarak gereğinden fazla terleme durumu ortaya çıkabilir.
Çünkü her kolonyanın içinde %40 ile %80 oranında alkol vardır. Bu da kişilerin çok daha kısa sürede kendisine gelmesini sağlar. 4- Güzel kokar: Kolonya güzel kokar ve ter kokusunu giderir.
Aslında aşırı terleme hastalığı primer bölgesel hiperhidrozis denilen durumdur. Sekonder hiperhidrozis (aşırı terleme) ise başka hastalıklara bağlı yaşanan terlemedir. Bunlara örnek olarak diyabet (hipoglisemi), tiroid (hipertiroidi), obezite, alkolizm, menopoz, solunum ve kalp yetmezliği gibi hastalıklar sayılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri