Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Lazer epilasyonun etki mekanizması, kıl kökünde hasar yaratmak ve kökün bir daha kıl üretememesini sağlamaktır.
Kıllar işlem günü alınırsa ya da tüyler uzunken lazer yapılırsa kişi acı hisseder ve etkinlik azalır. Bu noktada buz lazer epilasyon öncesi 2-3 gün önce jilet yardımıyla tüylerinizi 1-2 mm olmak şartı ile kısaltabilirsiniz.
Lazer epilasyondan önce, kılları kökten alma işlemleri örneğin ağda, cımbız uygulanmaz. Kıllar kökte bulunursa lazer etki edebilir. Kıllar alınmış ise 1 aya kadar bekleyip uygulama yapılabilir. Kılların tamamı çıkarsa lazer epilasyon etkili olacaktır.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Lazer ışığı kılda ısı enerjisine dönüştüğünden uzun kıllarda bu enerji köklere ulaşmayabilir. Kısacası kılların uzun olması lazer enerjisinin köke ulaşmasını engelleyip etkisini azaltabilir. Bu nedenle Alexandrite- Ndyag lazerler uygulaması öncesi kılların boyu aynı seviyede 1-2 mm olması gerekir.
İlgili 41 soru bulundu
Merhabalar, istenmeyen kıl ve tüyleri lazer seansları arasında kökünden koparacak işlemlerden uzak durmalısınız ağda, cımbız kullanımı önermiyoruz . Epilasyondan 1 gün önce makas, jilet ile kısaltma yapmalısınız ki epilasyon sırasında lazer ışınları köklere etki edebilsin ve uygulama etkili sonuçlar verebilsin.
Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Lazer epilasyon öncesinde eğer kıllarınıza jiletleme ya da kısaltma yapmazsanız lazer ışını deri üzerindeki kıllara yoğunlaşacağından kıl köküne etki etmeyebilir. Ayrıca uygulanan bölgede istenmeyen ısınmaya ve yanıklara da yol açabilmektedir. Tedaviden 1-2 gün önce kıllarınızda kısaltma yapmanız uygun olacaktır.
Ağda ve cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemlerden sonra lazer ışını kıl kökünü hedefleyemez ve epilasyon etki etmez. Bu nedenle mutlaka lazer epilasyon öncesinde kıllar jilet yardımıyla kısaltılmalıdır. Jiletle kısaltma işlemi Buz Lazer epilasyondan 1 gün önce yapılmalıdır.
Lazer epilasyonun etki edebilmesi için kılın köküne kadar uzanması gerekmektedir. Lazer epilasyondan yine 1–1, 5 ay öncesine kadar bronzlaşma olmamalı ya da solaryuma girilmemelidir. Lazer epilasyon öncesinde kullanılan ilaçlar ve özellikle deri hastalıkları olmak üzere bilinen tüm hastalıklar doktora bildirilmelidir.
Bu doğrultuda ister buz lazer ister Alexandrite lazer olsun, işlem sonrası jilet yapılmasında bir sakınca yoktur. Üstelik lazer epilasyon öncesi, seansa girmeden tüy kısaltılma işlemi gerekir ve bunun için jilet kullanılması önerilmektedir.
Eğer lazer işleminden sonra kıllar dökülmediyse kese ya da peeling yapabilirsiniz. Bu işlemler, uygulamanın yapıldığı bölgedeki ölü derileri temizlemektedir. Kıl dökülmesini hızlandırmak için ölü derilerin temizlenmesi gerekmektedir.
Seanstan 2-3 hafta sonra uygulama bölgesinde uzayan kıllar kendiliğinden dökülür.
Lazer epilasyon 1. seans sonrası dökülme yaşansa da çoğu kişide dökülen kılların büyük kısmı yeniden çıkacaktır. Söz konusu uygulamanın ilk seansından sonra kılların dökülme ve azalması başlar.
Merhabalar, lazer epilasyonun etkili ve kalıcı olabilmesi için mümkün olduğunca seanslara ara vermemek gerekir. Yaptırılan lazer epilasyon seansları ile kılların bir bölümünde kalıcı azalma sağlanmışsa, seanslara ara vermek bu kıllarda olumsuz bir etki yaratmaz. Yani bu kıllar yeniden çıkmaz.
-Lazer cihazının kıl ve kıl köklerini görebilmeleri için en az 1 ay önce tüyler ağda, cımbız ve tıraş gibi uygulamalar yapılmadan uzatılmalıdır. -Seanstan 3 gün önce mutlaka lazer uygulanacak bölgelerin tıraş edilmesi ve vücudun kese yapılması gerekir.
Lazer epilasyon seanslarınızı yüzme antremanlarından sonra almanızı öneririz. İlk 24 saat su ile temastan kaçınmak olıuşabilecek cilt tahrişlerini önlemek açısından önemlidir.
Genellikle lazer epilasyonun etkilerinin net olarak gözlenebilmesi için kabul gören seans sayısı 6-8 arasında kabul edilmektedir. Belli bir zaman sonra kıllar iyice incelir ve birkaç seans sonrasında da tamamen ortadan kalkar.
Lazer epilasyon seansından önce kıllara kesinlikle kökünden alınması önemlidir. Özellikle seans gününden bir gün önce kıllara evde ıslak jilet ile müdahale edilerek uygulama için uygun kısalığa getirilmesi gereklidir.
Lazer epilasyonu iki hafta-20 gün ara ile yapan bazı merkezlerden özellikle uzak durulması gerekir. Çünkü, kıl döngüsünün tamamlanması için minimum 4 haftalık bir süreye ihtiyaç vardır. Bu nedenle lazer epilasyon seans aralığı yüz için en erken 4 hafta, vücut içinse 6 hafta olmalıdır.
Genel olarak, en iyi sonuçları almak için yaklaşık 4 ila 6 seansa ihtiyacınız olacaktır. Bununla birlikte, birkaç faktöre bağlı olarak birkaç tane daha az veya birkaç tane daha fazla lazer epilasyon seansına ihtiyacınız olabilir.
Lazer epilasyondan sonra hassas ciltlerde tahriş olasılığı daha fazladır. Kese cilt tahrişini arttırabilir. Bu nedenle kese gibi tahrişi arttırabilecek işlemler için 1 hafta beklemek gerekir. Peeling de aynı şekilde tahrişi arttırabileceği için lazer epilasyondan sonra yapılmamalıdır.
Genelde diode lazer epilasyon sonrası tüylerin dökülmesi 1-3 hafta sürer. Ancak bu durum elbette kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir.
Lazer epilasyon, kişide hormonal bir sorun yoksa istenmeyen tüylerde %80-90 oranında kalıcı azalma sağlar. Bu oran bazı kişilerde %95'e kadar çıkmaktadır. Ağda ise ömür boyu devam etmesi gereken bir işlemdir. Ağda kıl batığı, kıl dönmesi gibi durumlara da neden olabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri