idareden bir öğretmenin gitmesi zorunlu mudur ? hafta sonu gezilerinde gezi planı vb. işlemler yapılıp ilçe bilgilendirilir mi ? Hiç bir öğretmen gitmek istemezse müdür görevlendirme yapar. Okul idaresinden birinin katılması zorunlu değildir ancak 1 kafile başkanı olmak zorundadır.
Bir seyahat acentesinden satın alarak çıktığınız bir gezide veya evladınızı okuluyla birlikte gönderdiğiniz bir gezide, mutlaka yukarıda örnekleri gördüğünüz bir "Turist Rehberi" olmak zorundadır. 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Kanunu uyarınca bütün tur ve paket turlarda "Turist Rehberi" bulundurulması zorunludur.
6-Gezide mutlaka bir idareci kafile başkanı olacaktır. (Unvanı belirtilecektir.) 7-Gezilerde 40 öğrenciye kadar bir yönetici ve en fazla 2 sorumlu öğretmen görevlendirilir. 8-Geziler, eğitim öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenir.
b) Okulun bulunduğu il/ilçe sınırları içinde yapılacak gezilerle ilgili onay, okul müdürlüğünün teklifi üzerine il/ilçe millî eğitim müdürünce verilir. c) İl sınırları dışına yapılacak gezilerle ilgili onay, il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün teklifi üzerine mülkî amirce verilir.
5- Geziler, eğitim öğretimi aksatmayacak şekilde, hafta sonlarında düzenlenmelidir. Hafta içi yapılması zorunlu il dışı geziler için (Randevuyla Misafir Kabul Eden Kurumlar/Kuruluşlar/Üniversite vb) randevu belgesi gereklidir. Çanakkale ve Ankara (TBMM) gezileri, yoğunluk yaşandığında hafta içinde de yapılabilir.
İlgili 37 soru bulundu
ç) Gezilerde, 40 öğrenciye kadar bir yönetici ve en fazla iki sorumlu öğretmen görevlendirilir. İmkânlar ölçüsünde sosyal etkinlikler kurulunca uygun bulunan velilerin de geziye katılımı sağlanır.
b) Eğitim kurumu gezilerinde; 1 kafile başkanı ve 40 öğrenciye kadar en az 1, en fazla 2 öğretmen görevlendirilir.
ç) Gezilerde, 40 öğrenciye kadar bir yönetici ve en fazla iki sorumlu öğretmen görevlendirilir. İmkânlar ölçüsünde sosyal etkinlikler kurulunca uygun bulunan velilerin de geziye katılımı sağlanır.
9.Gezi ile ilgili planda; gezi tarihi, okuldan çıkış saati, geziye gidilecek yerler, gezinin bitiş tarihi, geziye katılacak öğretmenlerin isimleri yazılır ve Okul Müdürlüğünce onaylanır.
Seyahat izin belgesi almak için İç İşleri Bakanlığı'na ait Alo 199, e-devlet, kaymakamlık, valilik, otogarlar ve havalimanlarına kurulan başvuru masalarından seyahat izin belgesi başvurusu yapabilirsiniz.
11-Aracın ruhsat fotokopileri, zorunlu trafik sigorta poliçesinin fotokopisi, ferdi koltuk sigorta poliçesi veya kasko poliçesi, muayene belgesi (Trafiğe çıkış tarihi itibariyle 10 (on) yaşından büyük araçlar gezilerde kullanılamaz.)
9.Gezi ile ilgili planda; gezi tarihi, okuldan çıkış saati, geziye gidilecek yerler, gezinin bitiş tarihi, geziye katılacak öğretmenlerin isimleri yazılır ve Okul Müdürlüğünce onaylanır.
Okul Gezileri, öğrencilerin yeni yerler keşfetmesini sağlayarak öğrencilerin ufkunu genişletilmesine fayda sağlayan veli ve bazı yetkili mercilerden izinler alınarak yapılan aktivitelerdir.
4) Seyahat acentalarının düzenleyecekleri turlarda paket tur veya tur başına 45 kişiye kadar en az bir rehber bulundurmaları zorunludur. Söz konusu turların, yalnızca tek bir otele ulaşımı ve bu otelde konaklamayı içermesi halinde rehber bulundurma zorunluluğu bulunmamaktadır.
Öğrencilerin bilgi, görgü ve yeteneklerini geliştirmek, toplumsal kurallara uyumlarını ve bir arada yaşama kültürü edinmelerini sağlamak, sosyal iletişim becerilerini geliştirmek, tarihi ve kültürel gezilerle öğrencilerde medeniyet tasavvuru oluşturmak amacıyla yurt içi ve yurt dışı geziler düzenlenebilir.
Gezi etkinlikleri, çocuklar için oldukça önemli bir aktivitedir. Bu etkinlikler, çocukların sosyal, kültürel ve eğitimsel açıdan gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Özellikle günümüz teknolojik yaşamında, çocukların doğayla iç içe olması, çevrelerini tanımaları ve farklı kültürleri gözlemlemeleri oldukça önemlidir.
Günübirlik Okul Gezilerinde en popüler bölgeler, Abant, Ankara, İstanbul, Bursa-İznik, Çanakkale, Edirne Eskişehir, Kartepe, Maşukiye-Sapanca, Uludağ, Ilgaz, Erciyes'tir.
"c) Öğrenciler, ilköğretimin 1, 2 ve 3 üncü sınıflarında yılda 5 saat; 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarında 10 saat; ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfları dâhil tüm sınıflarında 15 saatten az olmamak üzere ders yılı başında yapılan öğretmenler kurulunca belirlenen toplum hizmeti çalışmalarına katılırlar."
Sosyal Etkinlik Modülü Karma Karışık Bir Sistem Olmaya Başladı.normal Şartlarda Önceden Planlanan Yada Sonradan Dahil Edilen Sadece Kulüp Eliyle Yapılan Etkinliklerin Sisteme Giriş Yapılması Gerekmekte.
c) Sosyal Etkinlik Girişi
Sosyal etkinlik girişi, etkinliğe rehberlik yapan öğretmen/öğretmenlerin etkinliğe ve etkinliği gerçekleştiren öğrencilere dair bilgileri sisteme girmesidir.
Ortaöğretimde bu rakam 30'dan 22'ye geriledi. 2002-2003 eğitim öğretim yılında ilköğretimde 28, ortaöğretimde 22 olan öğretmen başına düşen öğrenci sayısı, 2021-2022 döneminde ilköğretimde 15, ortaöğretim düzeyinde ise 13'e düştü.
Buna göre, özel öğretim kurumlarında sınıf mevcudu okul öncesi eğitimde 20, ilkokul, ortaokul, fen ve sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik liseleri ile diğer okullarda 30'dan fazla olamayacak.
BİR ÖĞRETMENE DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYISI 40 DAN FAZLA OLAMAZ
222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun 50. maddesinde ise "Birleştirilmiş sınıflar da dahil olmak üzere bir öğretmene düşen öğrenci sayısı 40 dan fazla olamaz." hükmüne yer verilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri