LEVMONT içeriğindeki etkin maddelerden montelukast için aşırı doz durumunda yan etkiler rapor edilmemiştir. Yetişkinlerde ve çocuklarda aşırı doz durumunda meydana gelen en sık yan etkiler karın ağrısı, uyku hali, susama, baş ağrısı, kusma ve aşırı hareketliliktir.
Ağır böbrek yetmezliği varsa kullanmayınız. Hafif-orta derecede karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekmez. Ciddi karaciğer yetmezliği olan hastalara ilişkin veri yoktur. Hem karaciğer hem de böbrek yetmezliği olan hastalara böbrek hastalığının şiddetine göre daha düşük doz verilebilir.
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
Önerilen doz 15 yaş ve üzeri erişkinler için günde bir tablettir (5 mg levosetirizin dihidroklorür ve 10 mg montelukast). Tedavi süresi konusunda, doktorunuz sizdeki alerjik rinitin tipini belirleyerek ne kadar süreyle LEVMONT almanız gerektiğine karar verecektir.
Astım parametreleri üzerinde LEVMONT'un terapötik etkisi bir gün içinde başlar. LEVMONT aç ya da tok karnına alınabilir. Hastalara, astım kontrol altına alındıktan sonra da, astımın kötüleştiği dönemlerde de LEVMONT almaya devam etmeleri tavsiye edilmelidir.
Pazarlama sonrası verilerde montelukast/levosetirizin kombinasyonu kullanımı sırasında ajitasyon, saldırgan davranışlar veya düşmanlık hissetme, endişe, depresyon, disoryantasyon, rüya anormallikleri, halüsinasyonlar, uykusuzluk, huzursuzluk, hareketlilik, uyurgezerlik, intihar düşüncesi ve davranışı (intihar girişimi ...
İlgili 26 soru bulundu
Ayrıca antihistaminikler veya kortikosteroidler gibi alerjik rinit tedavisinde sıklıkla kullanılan bazı ilaçlar hastaların psikolojik durumlarında kötüleşmeye yol açabilir ve gün içinde uykululuk, yorgunluk ve depresif semptomlar gibi yan etkiler yaparak hastaların günlük yaşamlarını olumsuz etkileyebilir.
Hastalara, alerjik temasın yer aldığı dönemlerde de LEVOKAST almaya devam etmeleri tavsiye edilmelidir. Kullanım süresi şikayetlerin türüne, süresine ve seyrine bağlıdır. Saman nezlesi için 3-6 hafta; kısa süre polene maruz kalma durumunda ise bir haftalık bir süre genellikle yeterli olmaktadır.
LEVMONT, beyaz renkli toz şeklindedir. LEVMONT saman nezlesi, ev tozu akarına karşı alerji vb (alerjik rinit) ve alerjik rinitle birlikte olan astım tedavisinde ve belirtilerinin giderilmesinde kullanılır. Astım uzun süreli bir hastalıktır.
İlaçlar: Kullanılan psikiyatrik ilaçlar, antidepresanlar, kanser, tansiyon ve alerji için kullanılan ilaçlar hormonal dengeyi bozduğundan adet gecikmesine neden olabilir.
Mevsimsel Alerjik Rinit: Ağaç ve çiçeklerden üretilen polenler nedeniyle ortaya çıkabilir. İlkbahar ve sonbahar mevsimlerinde artış gösterebilir. Yıl Boyu Devam Eden Alerjik Rinit: Ev akarları, böcek pislikleri, hayvan tüyleri gibi sürekli çevrede bulunan maddelere karşı oluşan alerjik rinit türüdür.
Alerjik rinit ve alerjik kökenli astım üzerinde LEVMONT'un terapötik etkisi bir gün içinde başlar.
Her kutuda 20 tablet bulunur. ZYRTEC® alerjik nezle ve kurdeşen tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. ZYRTEC®; 6 yaş ve üzeri çocuklarda ve erişkinlerde; - Alerjik nezlenin burun ve göz ile ilgili belirtilerinin tedavisinde ve ürtikerin (kurdeşen) tedavisinde kullanılır.
Montelukast ve antihistaminik kombinasyonları(Desmont, Aircomb, Levmont, Airpas v.b.): Mevsimsel alerjik rinit tedavisi veya yıl boyu devam eden alerjik rinitte ödenir.
LEVOKAST 30 ve 90 tablet içeren blister ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır. LEVOKAST alerjik rinit (nezle) ve alerjik rinitle birlikte olan astım tedavisinde ve semptomlarının giderilmesinde kullanılır.
Alerjik reaksiyonlar ve alerji belirtilerinin kontrol altına alınmasına yardımcı olur. DELODAY alerjik nezle ile ilişkili hapşırık, burunda akıntı ve kaşıntı, damakta kaşınma ve gözlerde kaşınma, kızarıklık veya yaşarma gibi belirtileri (örneğin saman nezlesi, ev tozu akarına karşı alerji) giderir.
Tüm ilaçların yan etkileri olduğu gibi alerji ilaçlarının da yan etkileri vardır. Alerji haplarının en yaygın yan etkisi uyuşukluktur. Ancak tek yan etki uyuşukluk değildir. Alerji haplarının ağız kuruluğu, baş dönmesi ve baş ağrısı gibi yan etkileri de olabilir.
En çok mefanemik asid ve ibuprofen ve naproksen içeren ağrı kesiciler ilk tercih edilir. Aslında bu ilaçları adet başlamadan önceki krampların hissedildiği dönemde başlayıp adet süresince de tekrarladıkça alınmalıdır. Diğer bir alternatif tedavi doğum kontrol ilaçlarıdır.
Bunlara ek olarak; yumurtlama döneminden sonraki fazda (yani adet kanamasından önceki neredeyse 10 günlük sürede) rahim içi dokuda (endometrial dokuda) alerjik hastalıklardan da sorumlu olan Tip-II sitokin düzeylerinin arttığı gösterilmiştir.
ALLERSET® alerjik nezle ve nedeni bilinmeyen müzmin (kronik) kurdeşen tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. ALLERSET®; 6 yaş ve üzeri çocuklarda ve erişkinlerde; - Alerjik nezlenin burun ve göz ile ilgili belirtilerinin tedavisinde ve kronik idiopatik ürtikerin (nedeni bilinmeyen müzmin kurdeşen) tedavisinde kullanılır.
ÖZET : Antihistaminikler Kulak Burun Boğaz hastalıklarının tedavisinde sık kullanılan ilaç grubudur. Antihistaminik- ler, histaminle kompetisyona girerek onun etkilerini inhibe etmekte yada ortadan kaldırmaktadır. Klasik antihistami- niklerin etkileri, yan etkileri ve ilaç etkileşimleri iyi bilinmektedir.
ZADITEN'in doğumdan itibaren 3 yaşına kadar çocuklarda etkinlik ve güvenliliği gösterilmemiştir. Geriyatrik popülasyon: Yaşlılarda özel bir doz ayarlamasına gerek yoktur. Kontrendikasyonlar: Ketotifen veya yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda kontrendikedir.
Bu ilaçlar uzman hekim raporuna dayanılarak tüm hekimlerce reçete edilir.
Öncelikle alerji testi, solunum fonksiyon testi, kan tetkikleri, ter testi, akciğer filmleri gibi tetkiklerden gerekli olanları yapılır. Çıkan sonuçlara göre, alerjik astım olup olmadığına karar verilir.
Alerjik Astım Nedir? Özellikle ilkbahar ve yaz mevsimlerinde görülen alerjik astım, en sık görülen astım türüdür. Alerjenlerin bir kısmı, bazı insanlarda yalnızca hapşırma, göz sulanması gibi semptomlara yol açarken bazı kişilerde astım atağına neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri