Merhabalar, lazer epilasyon seansları aralarında uzayan kıllara jilet yapmanızın bir sakıncası yoktur.
Lazer epilasyon seansından önce kıllara kesinlikle kökünden alınması önemlidir. Özellikle seans gününden bir gün önce kıllara evde ıslak jilet ile müdahale edilerek uygulama için uygun kısalığa getirilmesi gereklidir.
Lazerin etkili olabilmesi için kılların kökte kalması gerekmektedir. Lazer ışınının kökteki kıllara daha iyi odaklanabilmesi için uygulanacak bölgeyi işlemden 1-2 gün önce jilet ile temizlemeniz gerekmektedir.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Lazer epilasyon seansları arasında çıkan kıllar ağda ve cımbız gibi kılı kökünden koparacak yöntemlerden ziyade jilet veya tüy dökücü kremlerle alınmalıdır.
İlgili 35 soru bulundu
Merhabalar, istenmeyen kıl ve tüyleri lazer seansları arasında kökünden koparacak işlemlerden uzak durmalısınız ağda, cımbız kullanımı önermiyoruz . Epilasyondan 1 gün önce makas, jilet ile kısaltma yapmalısınız ki epilasyon sırasında lazer ışınları köklere etki edebilsin ve uygulama etkili sonuçlar verebilsin.
Buz lazer epilasyonun ilk seans sonrası 3 ila 5 gün ardından ilk kıllar çıkar ve dökülür. Çıkacak kıllarda kesinlikle ağda ve cımbız gibi yöntemler kullanılmamalı. Jiletle 2. seansa gelmeden 24 saat önce kılları almanızda fayda var.
Bu konuda bilgi alırsam sevinirim. Teşekkür ederim. Merhabalar, lazer epilasyondan önce jilet yardımı ile epilasyon yapılacak alan kıllardan arındırılmalıdır. Jilet işlemi bazı lazer epilasyon yöntemlerinden 2-3 gün önce yapılırken, Buz Lazer epilasyondan 1 gün önce yapılır.
Kısaltma işlemi 3 gün öncesinde evde jilet ya da makine ile yapılabilir.
Gelmeden önce ise tüylerinizi kesinlikle ağda, cımbız gibi yöntemlerden uzak tutulmalı, jilet yardımıyla kısaltma yapmalısınız. Cildinizi her seans öncesi jilet yardımıyla kıl ve tüylerden temizlemelisiniz. Tüylerinizi genel itibari ile 1-2 mm olacak şekilde kısaltabilirsiniz.
Kısacası kılların uzun olması lazer enerjisinin köke ulaşmasını engelleyip etkisini azaltabilir. Bu nedenle Alexandrite- Ndyag lazerler uygulaması öncesi kılların boyu aynı seviyede 1-2 mm olması gerekir. Diot lazerde ise kılın cilt ile aynı seviyede olması gerekir.
Kıl köklerine yapılan lazer atışları, kökleri tahrip eder, kıllar uzama döngüsüne girdiği zaman dökülür. Dökülmeden sonraki süreçte tekrar uzayan ve henüz dökülmemiş kılların jiletle alınması ya da tıraş makinesi ile kısaltılması gerekecektir.
Lazer epilasyonu iki hafta-20 gün ara ile yapan bazı merkezlerden özellikle uzak durulması gerekir. Çünkü, kıl döngüsünün tamamlanması için minimum 4 haftalık bir süreye ihtiyaç vardır. Bu nedenle lazer epilasyon seans aralığı yüz için en erken 4 hafta, vücut içinse 6 hafta olmalıdır.
Kılların son 3 haftadır kökten çeken bir yöntemle alınmamış olması gerekmektedir.(ağda cımbız,epilatör...) İlerleyen seanslarda Lazer epilasyon uygulamasından 3 gün önce bölgenin evde uygun şekilde jilet(tavsiyemiz traş makinesidir) ile traş edilmesi vakit kaybını önler.
Jilet tüyleri kalınlaştırmaz ya da sertleştirmez. Bu tamamen bakış açısıyla alakalıdır, bir çeşit göz yanılması diyebiliriz. Jilet ile kıllar alınırken yapısı gereği kıllar eğimli olarak kesilir bu da küçük de olsa kesilen kılın yüzeyinin geniş gibi durmasına sebep olur ve sivriltir.
Merhabalar, lazer epilasyon uygulamalarından önce kılların kısaltılması gerekir. Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır.
Yapılacak olan lazerle kılların kısaltma işlemi uygulamadan bir gün önce yapılmalıdır. Jiletle kılların temizlenmesinden sonra kıllar kalınlaşabilir. Lazer seanslarında ise kıl kökü bir daha kıl üretmeyecek şekilde yakılmış olur. Uygulama öncesinde lazer yapılacak bölgenin kıl yapısı analiz edilir.
Uzun kıla atış yapınca enerji köke inemeyeceği için uzun kıla atış yapmanın hiç bir tıbbi anlamı yoktur. Alexandrite ve NdYag için 3 gün önce jilet ile kısaltmak , Diyot içinse Jilet uygulamasından hemen 6 saat içerisinde lazeri yapmak uygun olur.
Genelde diode lazer epilasyon sonrası tüylerin dökülmesi 1-3 hafta sürer. Ancak bu durum elbette kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir.
Lazer epilasyonun ilk seansından itibaren dökülmeler beklenmektedir. Dökülme süresi kılların bulunduğu bölgeden bölgeye değişiklik gösterse de lazer epilasyon sonrası uzayan kıllar ortalama 2-3 hafta içerisinde kendiliğinden dökülmektedir. Lazer Epilasyon 1. Seans Sonrası Kılların Dökülme Oranı Nedir?
Lazer epilasyon 1. seans sonrası dökülme yaşansa da çoğu kişide dökülen kılların büyük kısmı yeniden çıkacaktır. Söz konusu uygulamanın ilk seansından sonra kılların dökülme ve azalması başlar.
Buz lazer uygulamasından 3-4 gün sonra uygulama yapılan bölgedeki kıllar yüzeye çıkar ve dökülmeye başlarlar. Bu dökülme işleminin tamamlanması yaklaşık 15 gün boyunca devam etmektedir ve ortalama 4-6 hafta boyunca o bölgede yeni kıllar çıkmamaktadır.
Lazer epilasyon seans aralarında jilet yapıldığı gibi, lazer epilasyon sonrası tüyler jilet ile alınabilir. Bunun yanında lazer epilasyon ilk seans sonrası jilet kullanmak en doğrusu olacaktır. Ağda, cımbız ve ip yerine.
Merhabalar, lazer epilasyonun etkili ve kalıcı olabilmesi için mümkün olduğunca seanslara ara vermemek gerekir. Yaptırılan lazer epilasyon seansları ile kılların bir bölümünde kalıcı azalma sağlanmışsa, seanslara ara vermek bu kıllarda olumsuz bir etki yaratmaz. Yani bu kıllar yeniden çıkmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri