Ben aldırma lazer tedavisinin sağlığınıza herhangi bir zararı bulunmaz. Çok nadir durumlarda et beni yeniden büyüyebilir. Ancak bu durumda yeniden doktorunuza başvurarak yeni bir tedaviye başlayabilirsiniz.
Lazer ile benini aldırmak isteyen kişilerin en fazla merak ettiği ise bu tedavinin cilde zarar verip vermediğidir. Hatta bazı söylentiler lazerin ciltte kansere neden olduğunu iddia etmektedir. Ancak bu iddianın aksine lazerle ben alımı cilde asla zarar vermez.
Bazı benler lazerle alınmaya çok uygun değildir; örneğin düz benler veya yüksek pigmentli / koyu renkli benler.
Lazerle Ben Tedavisi Nasıl Yapılır? Uygulama öncesinde lokal anestezik kremle cilt uyuşturulur, bu sayede hasta ağrı hissetmez. Uygulama süresi 15- 20 dakika kadardır. Benler çok sayıda olsa bile lazer tedavisi ile tek seansta alınabilmeleri mümkündür.
Benlerde lazer tedavileri 6-8 hafta ara ile 1-2 seans uygulanmaktadır. Büyük ve pigmente yani koyu renkli benlerde 2. seanslara ihtiyaç duyulabilmektedir. Ancak seanslar yani lazer uygulaması bittiğinde ben tekrar oluşmaz.
İlgili 15 soru bulundu
Soru: Vücutta benler varsa lazer yaptırmak zararlı mıdır? Vücuttaki her benin kanserleşme riski yoktur, buna karşılık benler bol miktarda pigment içerdiğinden lazerle kolay yanarlar.
Uygulama alanında meydana gelen lazer sonrası hasar 1 hafta içinde tamamen düzelecek, pembelik ise birkaç ayda deri rengine dönecektir. Lazerle ben aldırma sonrasında iyileşme tamamlandıktan sonra oluşan pembeliğin daha hızlı geçmesini sağlamak ve iz kalmasını önlemek amacıyla özel kremler kullanılır.
Ben aldırırken acı hissedilir mi? Operasyondan önce lokal anestezi uygulandığı için herhangi bir şekilde ağrı hissedilmez.
Lazer ile yakma işlemi uygulanır. Bu yöntemde hiç iz kalmaz. Aynı gün içerisinde gündelik işlere devam edilebilir. İşlemden sonra işlem yapılan bölge bir sargı bezi ile korumaya alınır. 1 hafta sonra kontrol edilmelidir.
Ben sildirme veya ben aldırma olarak bilinen bu tedavi yöntemi için cildiye uzmanına başvurmanız gerekmektedir. Dış görünüş olarak rahatsız etmesi veya sağlık durumunu tehdit edecek bir biçime sahip olması durumunda cilt hastalıkları doktorları tarafından lazerle ben aldırma işlemi yapılabilir.
Asimetrik görünümlü, beş milimetreden büyük ve rengi koyu kahverengi, siyah, açıkkırmızı gibi iki ya da daha fazla renkli benler riskli olabilir. Bütün bu belirtilerin yanında üzerinde kanama, kabuklanma, tahriş olduğunda iyileşmenin gecikmesi gibi durumlarda dikkat edilmelidir.
Vücudunuzdaki masum gibi görünen benler bazı tehlikelerin habercisi olabiliyor. Aniden asimetrik yönde şekil ve renk değiştiren ya da 30'lu yaşlardan sonra birden bire oluşan benlerin kanserleşme riski daha yüksek olabiliyor.
Kenar: ciltteki benlerin kenar çizgileri düzenli ise yüksek oranda iyi huyludur. Çevresinde bir düzensizlik bulunuyorsa zamanla kötüleşebilir. Renk: Benlerin rengi ya aynı tonda ya da az bir ton farkına sahiptir. Bir yanı siyah diğer yanı çok açık renk olan benler riskli olabilir.
Merhabalar, ben aldırma için herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Hastamızın sağlık durumu, hasta özelinde uygun görülen lazer veya genel cerrahi ile ben alma işlemleri için uygun olduğu takdirde her yaşta ben aldırma yapılabilmektedir.
Ben aldırma hangi bölüm doktoruna gidilir? Ben alımı cerrahi bir iştir ve tüm cerrahlar tarafından gerçekleştirilebilir. Ancak özellikle yüzde ki benlerin alınması için bir plastik cerraha başvurmanız kalacak iz ile ilgili daha iyi bir sonuç vaat edecektir.
3 seanslık bir işlem için 3 haftalık bir süre yeterli olacaktır. Benin büyüklüğü ve rengine bağlı olarak uygulanacak seans sayısı belirlenmektedir. Lazer sonrasında herhangi bir kesi ve iz söz konusu olmadığı için kişi sosyal yaşantısına rahatlıkla devam edebilir.
Merhaba, İşlem öncesinde duşa girmesinde sıkıntı yoktur. Uygulama sonrasında 12 saat duş almaması önerilir. İyi günler, cumartesi günü için ilk lazer epilasyon randevum var. Randevu aldığımda sormayı unuttum, lazerden hemen önce voleybol antremanım var.
Ben Aldırma Ameliyatı Nasıl Yapılır? Lokal anestezi altında gerçekleşen cerrahi bir işlem olan ben aldırma ameliyatı, yaklaşık 15 ila 30 dakika sürer.
Ben alınımı sırasında cerrahi girişim kullanılırsa iz kalması kaçınılmazdır. Cerrahi tedavi ancak kanserleşme eğilimi olan benlerde veya melenom vakalarında başvurulacak bir yöntemdir. Bunun dışında iyi huylu benlerde cerrahi tedavi gerekmez.
Buharlaştırma Yöntemiyle Ben Tedavisi
Elektrik enerjisinin temas ettiği bölgede ısı enerjisi oluşturmasını sağlamaktadır. Diğer ameliyatlarda kanama durdurma işlemi için kullanılmakta olan bu cihaz ben tedavisinde de uygulanmaktadır. Kabarıklık gösteren tüm benlerde en fayda sağlayan yöntem budur.
Genellikle ben alma işleminin üzerinden 1 ay gibi bir süre geçtikten sonra yeniden ben çıkması durumu söz konusu olabiliyor. Ancak bu gibi durumlarda da endişe etmeye gerek olmaz. Çünkü lazerle ben alma işlemi tekrarlanabilen ve yeniden yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmayan uygulamalardan biridir.
Et beni çoğunlukla zararsızdır ve kansere doğru ilerlemez. Ancak bazı kişiler, özellikle et beni yüz gibi görünebilir bir yerdeyse, et beninden kozmetik olarak rahatsız olabilir. Bu gibi durumlarda et beni, dermatologlar ve estetik cerrahlar tarafından güvenli bir şekilde vücuttan uzaklaştırılabilir.
Lazerler ayrıca vücudun diğer yöntemlerle tedavisi zor olabilecek yüz veya burun gibi bölgelerine de ulaşabilir. Son olarak, bir seansta birden fazla mol tedavi edilebilir. Yüz veya boyun bölgesi gibi vücudun görünen kısımlarındaki benleri çıkarmak isteyenler için de benleri lazerle yok etme mümkündür.
Ben aldırmalar doğrudan ben aldırma yaptırmak isteyenlere başarılı bir şekilde uygulanır. Ben aldırmak için kurumsal kimlikli güzellik merkezine başvurulabilir. Bu klinik merkezi tarafından her türden benler kolayca aldırılır.
Benlerin üzerinde çıkan kıllar traş edilebilir. Cımbızla alınması benin altında inflamasyona yol açarak ağrılı şişliğe neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri