Ameliyat lokal anestezi kullanılarak uygulanır. İşlem sırasında lazer cihazının ucundaki fiber optik prob hemoroide doğru yönlendirilir ve yüksek enerjili lazer ışını ile hemoroid dokusu kontrollü şekilde yakılır. Bu sayede hemoroidin içinde bulunan kan akışı durdurulur ve doku zamanla kuruyarak küçülür.
İşlem ne kadar sürmektedir? Lazer tedavisi yaklaşık olarak 10-15 dakika arasında süren bir işlemdir. Kısa süreli operasyon sonrası hastalık tamamen tedavi edilir.
Ayrıca, lazerle hemoroid tedavisi, işlem sırasında kullanılan ekipmanlara bağlı olarak, nadir de olsa yanıkların meydana gelmesi gibi daha ciddi komplikasyonlara da neden olabilir. Ancak, bu riskler oldukça nadirdir ve çoğu hasta işlemden sonra hızlı bir şekilde iyileşir.
Hemoroidin bu evresinde, arada sırada tahriş sebebiyle gerçekleşen kanamalar hariç pek bir belirti görülmez. Basur bu durumdayken hastaya çeşitli medikal tedaviler önerilebilir. Ancak en kesin ve uygun tedavi yöntemi lazerle tedavi yöntemi olacaktır.
Geleneksel cerrahi yöntemlerden farklı olarak kesi yapılmadığından ve dikiş atılmadığından yapılan işlem sonrasında iyileşme üst düzeydedir. Sonuçta hasta ameliyat sonrası daha az ağrı hisseder ve normal yaşamına daha kısa sürede döner.
İlgili 33 soru bulundu
Hastanemizde 1500 TL'den başlayan fiyatlarla lazerle hemoroid tedavisi yapılmaktadır.
Hemoroid tedavisi sonrası tam olarak iyileşme süreci yedi-on gün aralığında olmaktadır. Hasta hemoroid ameliyatından sonra aynı gün ayağa kalabilmekte, kısa süre sonra normal hayatına dönebilmektedir.
HEMOROİD AMELİYATI - TABURCULUKTAN SONRA
Taburculuktan sonra ilk birkaç hafta hafif derecede de olsa ağrı, ara sıra ufak kanamalar ve akıntılar olağan kabul edilir. Çünkü birkaç günde sosyal yaşama dönülebilmesine rağmen yara iyileşmesi 2-3 hafta sürebilir.
Hemoroidin tedavisinde; hastalığın ilerlemesine bağlı olarak klasik cerrahi yöntemi tercih edilir. Daha çok 3. ve 4. evrede olan hemoroidler için tercih edilen cerrahi yöntem; genel anestezi ya da epidural anestezi ile yapılır. 3. evrede olan hemoroidler için lazer tedavisi de alternatif bir yöntemdir.
Lazerle hemoroid ameliyatı sonrası kanama ne kadar sürer? Lazerle hemoroid ameliyatı sonrası kanama süresi hastanın durumuna ve iyileşme sürecine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Genellikle bu tür ameliyatlardan sonra kanama birkaç gün ile bir hafta arasında yaşanır.
Kısacası Hemoroid yeterli tedavi sonrası tekrarlamaz.
Ameliyat sonrası bol sıvı ve sindirimi kolay olan besinler tüketilmelidir. Tuvalet ihtiyacı sırasında ağrıyı hafifletmek adına ağrı kesici kremler kullanılabilir. İşlem yapılan bölgeye soğuk kompres uygulanabilir. Hasta oluşabilecek ödem ve ağrıyı hafifletmek için ılık suya oturabilir.
Lazer hemoroid ameliyatı; her geçen gün daha çok tercih edilir. Hastalığın birinci veya ikinci evresinde genellikle ameliyata başvurulmaz. Ancak, hemoroidin şiddetli olduğu üçüncü ve dördüncü evrede cerrahi operasyon şart haline gelir.
Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'nde, günlük yaşama kolay dönüşü sağlayan Lazerle Hemoroid Tedavisi yöntemi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) güvencesi İle başladı.
Kısa süreli operasyon, kısa ve kaliteli iyileşme süreci gibi birçok avantajı ile hemoroid tedavisinde uygulanan en popüler tedavi yöntemi olan lazerle hemoroid tedavisi, alanında uzman doktorlar tarafından uygulandığında hemoroid hastalığından kurtulmak için en iyi tedavi yöntemi olarak bilinmektedir.
Özellikle makat çevresinde fazla deri dokusu olduğu için ameliyatta bu kısımlar çıkartılması gereken hastalarda ağrı olabilir. Bir günlük hastanede yatış ağrı kontrolü açısından önemlidir. Ameliyattan sonraki günün sabahı hasta hastaneden önerilerle taburcu olabilir.
Halk arasında basur olarak da bilinen bu hastalığı olan kişilerde, makatta kanama ya da dışkıda katran benzeri görünüm olması durumunda mutlaka sağlık kuruluşlarına başvurulmalıdır. Özellikle makatta kanamanın görülmesi, basur dışında birçok ciddi hastalık nedeniyle oluşabildiği için göz ardı edilmemelidir.
Lazer yolu ile bu damar içerisinde bulunan hemoroid pakesi yakılarak yok edilir. Cerrahi müdahale genel ya da lokal anestezi yolu ile yapılmaktadır. Hastalar ameliyat sonrasında belirgin bir acı hissetmezler. Ameliyatsız hemoroid tedavisi ile yapılan müdahalelerde hastalar genellikle aynı gün taburcu edilir.
Hayır, hemoroidin bitkisel tedavisi mümkün değildir fakat lazer ile ameliyatsız bir şekilde hemoroid sorunu ortadan kaldırılabilir. Lazer ile tedavi hemoroidin birinci ve ikinci evrelerinde etkili olmaktadır. Lazer ile tedavi sonrası hasta günlük yaşantısına dönebilir ve ağrı minimum düzeydedir.
Ameliyat öncesi en az 5-6 saat açlık gerekir. Ameliyat için genellikle tercih edilen anestezi türü belden iğne yapılarak belden aşağısının uyuşturulması (spinal anestezi) yöntemidir. En çok ağrı şikayeti hissedilebilecek dönem ameliyat ve ameliyattan sonraki ilk birkaç saattir.
Hemoroid hastalığından mustarip kişiler ağrı ve kanama şikâyetleri dolayısı ile cinsel ilişkiden kaçınabilmektedir. Hemoroid hastalığının derecesine göre cinsel ilişki performansı veya cinsel ilişki isteğini etkileyebildiği bilinmektedir.
– Hastanedeyken işemenizde fayda var. Zira bazen pelvik kaslardaki ödem nedeniyle işeme zorluğu olabilir. İdrar yapamaz iseniz idrar sondası takılması gerekebilir.
Ameliyatta makatı büzen kaslar zedelenebilir ve bu nedenle % 20 dolaylarında geçici (birkaç haftalık) hafif gaz ve/veya dışkı kaçırma, % 1-2 dolaylarında da kalıcı kaçırma riski söz konusu olabilir. 4. Ameliyat bölgesinde infeksiyon gelişebilir ve en kötü durumda yaygın Fournier kangrenine ve ölüme yol açabilir.
Az doku çıkarılırsa hastalık nüks eder. Fazla doku çıkarılırsa makad darlığı gelişilebilir. İyileşme Süresi: Hemoroid ameliyatı sonrası iyileşme süresi ne kadar kısa olursa hastaların normal yaşama dönmeleri o kadar kolay olur.
Birinci ve ikinci evre hemoroidler çok mecbur kalmadıkça ameliyat gerektirmez. İlaç tedavisi ve diyet programı ile kontrol altına alınabilir. Üçüncü ve dördüncü evre hemoroidler ise ameliyat aşamasına gelmiş kabul edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri