Farlara takılan mercekler, günümüzde araçların muayeneleri için herhangi bir sorun teşkil etmezler. Araç farlarının led olması ve ledlere mercek takılması muayenelerde sorun yaratmaz ve araçlar ağır kusurlu olarak yazılmazlar.
Fabrika çıkışlı LED farların aksine araç farlarına sonradan takılan LED ampullerinin sürüş güveniliğini her anlamda tehlikeye attığı açık olsa da araç muayenesinde bununla ilgili bir kısıtlama bulunmuyor.
Led ampüller muayeneden geçer. Eski tip xenon gazlı sistemler muayeneden geçmez.
Merhaba led park ampülü ve led stop muayenede kalmaz. Fakat farlar önemli xenon farın affı yok hertürlü kalırsınız. Fakat led ampülü bilmiyorum yine xenon mantığı sonuçta adam içini açıp xenon mu ledmi diye bakmayacak sonradan değiştirilmiş yazıp ağır kusur vericektir.
yerden yüksekliği demir baz alınarak ölçüldüğü zaman fenni muayeneden geçebilir hale geldi. Tabiki.
İlgili 40 soru bulundu
Binekten kasıt eğer otomobil ruhsatı ise yok, 4x2 olanları kamyonet, 4x4 olanları arazi taşıtı olarak geçer. Şahıs adına kayıtlıysa ve şahsi işlere kullanılacaksa, ruhsatta YÜK NAKLİ-HUSUSİ yazar, SRC ve K2 belgeleri gerekmez.
Yeni yönetmeliğe göre ruhsatında kamyonet olarak geçen ama arkalarında yolcu oturma koltuğu bulunan araçlar, bundan sonra vergi hesaplamalarında panel van olarak geçecek.
Araç farlarının kalitesiz olması, çabuk ısınması, soğumaması gibi durumlardan hafif hasarlı görünmesi normaldir. Ancak bunlar dışında muayenede hafif kusurlu olarak görünmek herhangi açıdan araç kullanımına engel olmayacaktır. Bundan dolayı led farlar muayeneden geçerken herhangi bir sorun yaşanmayacaktır.
Peki, LED far yasak mı? LED farların yasak olması, sonradan eklemelerde araç muayenesi sırasında problemler yaşatması nedeniyle sıklıkla karşılaşılan bir konudur. Standart olmayan, ayarları doğru yapılmayan ve modifiye amaçlı sonradan eklenen farlar aracın muayeneden geçmemesine sebep olur.
Body Kit Muayeneden Geçer Mi? Türkiye'de araçların düzenli olarak periyodik teknik muayeneye tabi tutulduğu bir sistem bulunmaktadır. Bu muayeneler, araçların trafik güvenliği ve çevresel standartlara uygun olup olmadığını kontrol etmek için yapılır. Body kitler de bu muayene kapsamında değerlendirilir.
Maalesef kesinlikle kalırsın. Ağır kusur sayılıyor sinyal lambası yanmaması.
Araç standartlarına uygun bir bir far taktırmanız, yasak değildir.
Photon Zero H4 2Plus Led Headlight
Mercekli far donanımlı halojen far ampulü kullanan araçlarda da düzgün odak noktası sağlar. Mükemmel aydınlatma sağlar. Tüv muayeneden sorunsuz geçer, 1 yıl Türkiye Distribütör firması garantidir.
Muayene sırasında LED farlar sebebiyle bir yön hatası işlenebilir. Ancak hafif kusur sayılan bu hata, aracın muayeneden geçmesine engel değildir.
Yasak hocam. Açık bir şekilde yakalanırsanız ceza yersiniz.
Ancak yeni tip LED ampuller kısa ve uzun farlarda kullanılması halinde bile muayene işlemlerinde rahatlıkla geçebilmektedir. Sis farında da aynı durum geçerli olacaktır. Düz beyaz renkteki LED ışıklar muayeneden geçer.
LED Farların Aküye Olumlu Katkıları
Sonuç olarak, LED farlar aracın aküsüne ekstra yük getirmez, aksine enerji verimliliği açısından faydalar sağlarlar. Düşük enerji tüketimi, akünün daha uzun ömürlü olmasına ve elektrik sisteminin daha az stres altında olmasına katkı sağlar.
Herhangi bir sorun yaratmayacak bu ledler hafif kusur olarak sayılır ve muayeneden onay almanız için kesinlikle engel olmayacaktır. Özellikle son gelen belirtilerden sonra Bagaj Altı Kayar Ledler hakkında hiçbir sorun olmayacağına da değinilmişti.
Plaka aydınlatma lambaları hafif kusur, 2 hafta önce muayeneden bu şekilde geçtim ben de fark etmeden gitmiştim sürpriz oldu. Yanmıyorsa hafif kusur geçer. Beyaz veya sarıdan farklı renkte yanarsa ağır kusur kalır.
Sonuç olarak arabanızın orjinalinde xenon ve türevi far aydınlatma sistemleri yoksa ve sonradan bu uygulamayı yaparsanız polis ceza yazabilir ve muayeneden de geçemezsiniz. Sahip olduğunuz aracın aynı modelinin başka bir versiyonunda bu sistem var ise ve orjinal aydınlatma kitini uygularsanız muayeneden geçebilirsiniz.
Bazen muayeneden sorunsuz geçen aksam ve tadilatlar trafik denetimlerinde sorun yaşatabildiğinden dolayı bu iki soru ayrı ayrı akıllara gelmektedir. Ancak deli mavi, buz mavi veya limon sarısı gibi renkli xenonlar hakkında böyle bir karışıklık söz konusu değildir.
4×4 Araçlar Ruhsatta Ne Diye Geçer? 4 x 4 araçlarda çekiş gücü baz alınarak ruhsata bir işlem yapılmaz. Örneğin araç sedan sınıfı yukarıdaki gibi bir araç ise ruhsatta da Sedan yani M1 sınıfı AA gövde tipi olarak yer alacaktır.
Pikapların kasasının uzunluğu, iki aks arası mesafenin yarısından daha uzunsa 87.04 gtip numaralı kamyonet, kasanın uzunluğu iki aks arasındaki mesafenin yarısından daha kısa olursa 87.03 gtip numarası ile binek otomobil olarak adlandırılmaktadır.
M1 Sınıfı: Sürücü dışında en fazla sekiz kişilik oturma yeri olan, yolcu taşımaya yönelik motorlu araçlar. M2 Sınıfı: Sürücü dışında sekizden fazla oturma yeri olan, yolcu taşımaya yönelik ve azami kütlesi 5 ton'u aşmayan, motorlu araçlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri