LED far ampulü takılmış araçlar, yalnızca far yön hatası (hafif kusur) alarak muayeneden geçebilir.
sisler sarı kalmalı. Led ampüller muayeneden geçer.
4Aydınlatma aksamı muayenesi testlerinde Ağır Kusur Olanlar:
Far ışıklarının standart dışı olması, gaz deşarjlı farlarda far yıkama sisteminin olmaması Park lambalarının yanmaması Arka stop farlarının çalışmaması Aydınlatma aksamları arasında kısa devre olması
Peki, LED far yasak mı? LED farların yasak olması, sonradan eklemelerde araç muayenesi sırasında problemler yaşatması nedeniyle sıklıkla karşılaşılan bir konudur. Standart olmayan, ayarları doğru yapılmayan ve modifiye amaçlı sonradan eklenen farlar aracın muayeneden geçmemesine sebep olur.
TÜVTÜRK - Far ayarlarının yönü veya yüksekliği hatalı olduğu durumlarda "Hafif Kusur" olarak değerlendirme yapılmaktadır. | Facebook.
İlgili 31 soru bulundu
TÜVTÜRK'ün Gönderisi
muayenede hafif kusur olarak değerlendirilir.
Evet, aracınız muayeneden geçecektir.
Herhangi bir sıkıntısı yoktur. Ancak kaliteli bir led ampul takımı almanızı tavsiye ederim. Fakat eğer uzun farları sellektör dışında sık kullanan bir iseniz kış aylarında pekte performans beklemeyin derim. Ancak sellektör olayında bi-xenon fara yakın bir performansı vardır.
Ampul değişimleri garantiyi etkilemez. 900 lümen veren halojen yerine 6000k, gerçek 3000 lümen bir led far o çukuru değil düzgün bir far tasıyla 150 metre ötedeki çukuru bile gösterir.
Araç standartlarına uygun bir bir far taktırmanız, yasak değildir.
Parmak led TÜV muayene vizeden sorunsuz geçer mi? Bu sorunu cevabı doğrudan evet olmasa da montajı esnasında bir hususa dikkat ederseniz, rahatlıkla muayeneden geçebilirsiniz. Bu türden ledleri (takoz led, hamburger stop dahil) parklara değil, ayrı bir anahtara bağlamanız gereklidir.
Bazen muayeneden sorunsuz geçen aksam ve tadilatlar trafik denetimlerinde sorun yaşatabildiğinden dolayı bu iki soru ayrı ayrı akıllara gelmektedir. Ancak deli mavi, buz mavi veya limon sarısı gibi renkli xenonlar hakkında böyle bir karışıklık söz konusu değildir.
Far hüzme ayarı düzgün olduğu sürece beyaz led farlar muayeneden geçer.
Led tam dik açılı durmalı yani ledler sağa ve sola bakacak şekilde (kablosu düz aşağı inecek veya düz yukarı).
Bu kararla yollarda yapılan denetimlerde ayarsız uzun far nedeniyle ceza kesilemeyecek, araç muayenesinde engel çıkarılmayacak.
LED far ömrü ne kadardır? Doğru kullanıldığı zaman 10 yıla kadar kullanılabilen LED farlar, yine kullanım sıklığına da bağlı olarak 2 yıl içinde de tükenebilir.
Halojen veya Xenon ampullerle çalışmak için tasarlanmış araç farları bu gerekliliği karşılamadığından, fabrika çıkışlı LED far ile donatılmış araçlar hariç LED kullanımı tehlike yaratıyor.
İnce ve kullanışlı yapısı sayesinde tasarımcılara geniş bir özgürlük alanı sunar. Halojen fara göre %90 daha verimli çalışan LED far, uzun süre kullanımdan sonra kararacaktır ancak halojen far gibi yanmaz. Işık kalitesini biraz düşürse bile kararmış bir LED far bir süre daha kullanılabilir.
Araç muayeneye giderken sorun yaratabilir. Gündüz farları yanmıyor diye ağır kusur verebilirler.
LED'ler teknolojisi gereği Halojen ve Xenon ampullere göre daha yüksek ışık verimine sahiptir. LED far ampulleri, Halojen ampullere göre 2 kattan daha fazla parlaklığa sahiptir. Bu da geceleri daha iyi aydınlatma ve daha iyi görüş mesafesi anlamına gelmektedir.
geçmez. otomatik far yükseklik ayarlı xenon olması gerekiyor. geçmez.
Ön cam silecekleri yok veya arızalıysa, Cam yıkama su püskürtme sistemlerinde arıza varsa bu durumlar ağır kusurlar içerisinde yer alır.
Araç muayeneden geçer. Geçmeli. ön far çatlağı geçmez.
Kusurlu frenler, eksik veya çalışmayan emniyet kemerleri, ön cam çatlağı, arızalı silecek suyu pompası, elektrik aksamı ve kalorifer sistemindeki arıza, şase ve kaporta çürükleri gibi nedenlerle araçlar "emniyetsiz" veya "ağır kusurlu" sayıldığından muayeneden geçemiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri