led konusunda yıllardır 3 cipli silikonlu 6 renkli ışık düzeni kullanıyorum balıklarımla ilgili herhangi bir zararını görmedim zaten olmazda aydınlatmanızı 24 saat çalıştırmayın düzenli olarak balıklarınız kaliteli yemlerle beslerseniz bir sorun olacağını sanmıyorum..
led kullanıp balıklara zararı olmayacak akvaryum silikonuyla izlasyon yapabilirsin hocam, en temizi öyle bence. Hem ışığı istediğin gibi yönlendirebilirsin, hem de renk seçeneğin bol olur.
Akvaryum ampul aydınlatma sistemleri yapılırken genel olarak aydınlatma ledleri kullanılır. Her ürünün vazgeçilmezi olan bu canlılar uyumlu yapıları ve küçük yerlerde bile yaşayabilme özellikleri ile dikkat çeker.
Normal mavi ışık balıklarada zararlıdır.
İç mekân şerit LED'ler dış ortam koşullarına ve suya karşı dayanıklı değildir.
İlgili 31 soru bulundu
Esas olarak floresan reaksiyonlar ve diğer amaçlar için kullanılır. Siyah UV LED ampuller, insan gözüyle görülemeyen ultraviyole ışık yayar, ancak neon yüzeyli ve reaktif pigmentli çoğu özneye tepki verir.
Işık yayan diyotlar (LED), UV aralığında radyasyon yayacak şekilde üretilebilir. 2019'da, son beş yıldaki önemli ilerlemelerin ardından, 365 nm ve daha uzun dalga boyu, 1.0'Wda %50 verimlilikle UV‑A LED'ler mevcuttu. Şu anda, en yaygın UV LED türleri her ikisi de UV‑A spektrumu olan 395 ve 365 nm dalga boylarındadır.
Daha az ışık isteyen balıklar için 5500 K - 6500 K değerleri arasında renk sıcaklığı olan bir akvaryum aydınlatma yeterli olacaktır. 8000 K ve üzeri akvaryum mavi LED aydınlatma, tuzlu su akvaryum ve tankları için uygundur.
Bitkilerin aksine balıkların biyolojik olarak bir ışığa ihtiyacı yoktur. Yalnızca balık olan akvaryumlarda, 5500K-6500K renk sıcaklığında ışık kaynakları kullanılabilir. 8000K ve üzerinde renk sıcaklığında, mavimsi renkteki ışıklar yalnızca tuzlu su akvaryumları için kullanılmalıdır.
Balıkları en iyi gözlemleyeceğiniz aydınlatma ise beyaz ışıktır. Renk kadar önemli olan faktörler ise aydınlatma şiddeti ve aydınlatma süresidir. Aşırı güçlü ışık balıkları strese sokar. Günlük düzenli dinlenme saatlerine gerek duyarlar.
Işığın olduğu her yerde yosunlaşma olabilir. Led ısı vermeyebilir ama ısıtıcısı olan bir akvaryumda Led de yosunlaşmaya yol açacaktır.
Akvaryuma müdahale etmeden ellerin yıkanmaması ve akvaryuma el soktuktan sonra ellerin yıkanmaması. Tankın içerisine elimizi sokmadan bol su ile kesinlik ile sabun kullanmadan ellerimizin yıkanması gerekmektedir aksi taktirde ellerimizdeki mikroplar bizleri hasta ede bileceği gibi balıklarımızıda hasta edecektir.
Gece kapatmanızda hiçbir sakınca yok yani. Genel olarak yararı olur.
Fanus canlı beslemek için uygun bir ortam değildir. Fanusun içerisinde, filtre olmadığı ve bakteri döngüsü oluşmadığı için, balıklarınız, kendi atıklarından oluşan amonyumdan zehirlenerek öleceklerdir. Fanusta beslenen her balık, ölüme mahkumdur.
Beyaz günışığı, pembe ya da mavi. Bazılarıda özellikle japon balıklarının rengini pembe aydınlatma daha iyi gösterir diyor.
Japon balığı fanusta yaşayabilen türler arasında yer alır. Aslında fanus, bu hayvanlar için geçici bir beslenme yeri olarak düşünülmelidir. Balığın, hayatını sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için bol oksijene ve suya ihtiyacı vardır. Fanusta yaşayan küçük balıklardan biri de lepistestir.
Akvaryum aydınlatma cihazı sürekli olarak çalışması gerekmez. Akvaryum aydınlatması, bitkilerin fotosentez yapabilmesi ve su içindeki canlıların doğal döngülerini takip edebilmeleri için önemlidir. Ancak, akvaryum aydınlatması ışığı 12 ila 14 saat arasında bir süreyle sınırlamak genellikle uygun bir yaklaşımdır.
Kesinlikle soğuk beyaz çok doğru bir seçim olacaktır. Gün ışığı hiç balıkların rengini göstermediği gibi, suyuda sarımtrak gösteriyor.
"Kolay" bitkilerden başka bir şey seçmediyseniz, litre başına 10-20 lümen (0.25 ila 0.5 watt) yeterlidir. "Orta" bitkiler için, litre başına 20-40 lümen (0.5 ila 1 watt) öneririz; "Gelişmiş" bitkiler ise litre başına 40 lümen (1 watt) fazla gerektirir.
Akvaryumunuz için gerekli düzeyde aydınlatma kullanmak istiyorsanız bu süre günde 10 ila 12 saatlik olmalıdır.
Bununla birlikte Işık problemini pek anlayamadım suyun içinde yer alan bir ışık sistemi nasıl olur hiç görmedim.Ancak normalde japonlar her türlü ışığı kabullenir sorun yaşamazlar . Yinede japon balıkları için grolux en doğru seçimdir.Bu bahsettiğiniz ışık ise problemli gözüküyor.
Bir de akvaryumunuzun ışığı, tercihinize göre 8-12 saat arası açık kalmalıdır, asla 24 saat ışığı açık bırakmayınız. Unutmayın biz doğayı taklit etmeye çalışıyoruz. Akşamları ses yapıyor diye filtrelerin fişini çekmek de bakterilerin ölümüne neden olur ve sabah kalktığınızda balıklarınızı ölü bulabilirsiniz.
Aydınlatma uzmanlarına göre LED'ler, kullanıcılara birden çok fayda sağlayan sürdürülebilir, çevre dostu, verimli ve emniyetli ışıklandırma çözümleridir. Ek olarak LED'ler, uzun süre dayanmaları ve neredeyse 50,000 saatlik bir kullanım ömrüne sahip olmaları ile bilinirler.
Dünya çapında gerçekleştirilen bir araştırmanın sonuçlarına göre 1,insanlar LED ampullerin diğer ampullere oranla gözlerini daha az yorduğunu hissediyor.
LED'ler geleneksel ampullere göre 2 ile 20 kat arasında daha uzun süre dayanabilmektedir. Hatta kaliteli LED'ler 50.000 saate kadar dayanabilir. Ampul değiştirme sıklığınız azaldıkça satın almanız gereken ampul sayısı da azalır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri