4K ne anlama gelir? Bir 4K TV, 4K çözünürlük sunan bir TV sistemidir. Bu, yatay olarak 3840 ve dikey olarak 2160 piksel bulunan TV'nin yaklaşık 8,3 milyon toplam piksele sahip olması anlamına gelir. TV ürünün teknik özelliklerinde çözünürlükler 4K TV'ler için genellikle "3840 x 2160" olarak verilmektedir.
Televizyonumun 4K olduğunu nasıl anlayabilirim? Bunu anlamanın en kolay yolu satın aldığınız televizyonun kutusunda bulunan “UHD” logosu.
4K: 4K terimi, televizyonlarda kullanılan bir çözünürlük standardını ifade eder. 4K, genellikle 3840x2160 piksel çözünürlüğe sahiptir. Bu, Ultra HD ile aynı çözünürlük olarak kabul edilir. 4K televizyonlar, daha yüksek piksel yoğunluğu nedeniyle daha ayrıntılı ve net görüntüler sunar.
Kullanışlı bir işletim sistemi arıyorsanız Android TV'leri tercih edebilirsiniz. Alacağınız televizyonun yüksek yenileme özelliğine sahip olması, ekran çözünürlüğünün ve ses kalitesinin yüksek olması önemlidir. TV çözünürlükleri arasında HD, Full HD, 4K UHD seçenekleri bulunur.
UHD, ultra yüksek çözünürlük içeren bir görüntü kalitesinin adı olarak ifade edilmektedir. Bu formatın sahip olduğu piksel miktarı 4096x 2160 olarak belirtilmektedir. UHD TV Özellikleri Nelerdir? UHD Televizyonlar normal bir televizyona göre yaklaşık 23 kat daha kaliteli bir ekran çözünürlüğüne sahip olmaktadır.
İlgili 36 soru bulundu
4K TV'ler, geleneksel Full HD (1920 x 1080) TV'lere kıyasla dört kat daha fazla piksele sahiptir. Aynı boyuttaki TV ekranlarında dahi 4K TV görüntü kalitesi, daha büyük piksel yoğunluğu sayesinde daha keskin ve ayrıntılıdır.
En iyi Led televizyon tavsiyelerine gelecek olursak; Vestel, Samsung, Toshiba, Axen, Philips, LG yüksek çözünürlük, büyük ekran, dayanıklı gövde özellikleriyle öne çıkan Led tv markaları olarak biliniyor.
OLED TV: Üst seviyede renk doğruluğu, kontrast yüksekliği, geniş izleme açısı ve bulanıklığa yer verilmeyen bir görüntü sunmasıyla OLED TV'ler, bugün en iyi teknik özelliklere sahip ürünler olma özelliği taşıyor. Ayrıca sıra dışı incelikte ekranlarla da göz dolduruyorlar.
Eğer Google Asistan veya Chromecast gibi özelliklerden faydalanmak istiyorsanız veya daha geniş bir uygulama mağazası arıyorsanız, Android TV sizin için daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak, sadece internete bağlanabilen ve temel işlevleri yerine getiren bir televizyon istiyorsanız, Smart TV de yeterli olabilir.
Koltuk mesafenize göre TV ekran boyutu belirlemek için; televizyonu koyacağınız alandan koltuğunuza kadar olan mesafeyi ölçün, çıkan rakamı 2'ye bölün. Örneğin TV ünitenizden koltuğunuza kadar olan mesafe 200 cm olsun. Bu mesafeyi 2'ye böldüğünüzde 100 cm yapar. 100 cm ise yaklaşık 40 inç demektir.
Smart televizyon internete bağlanabilen, akıllı televizyonlara verilen isimdir. İnternet bağlantısı ile farklı uygulamalara ulaşabilir ve televizyonunuza indirebilirsiniz. Dolayısıyla smart televizyonun bir özelliğidir ve TV'yi alırken bu özelliğin belirlediği fiyat ödenir.
Full HD TV'lerde 4K video izlemek için harici oynatıcı, 4K uydu yayınları izlemek için de harici 4K uydu alıcısı almanız şarttır. Paneliniz 55 inçten küçükse, HD görüntülere karşı hiçbir üstünlüğünü göremeyeceksiniz.
Şu anda dünyada sadece 3 ülke 4K yayına geçmiş durumda. Avrupa'da ilk olarak Türkiye ve TRT 4K yayına geçmeye hazırlanıyor. Bugünkü programla birlikte artık TRT'nin bir kanalı 4K yayın yapmış olacak.
Alacağınız televizyonun cm cinsinden boyutunu 1.2 katı ile çarparak ideal izleme mesafesine ulaşabilirsiniz. Örneğin 65 inç (165 cm) bir televizyon televizyonun ideal izleme mesafesi (2 m) 200 cm'dir.
İşletim sistemleri birbirinden farklıdır. Smart TV'lerde üreticiye özel işletim sistemleri kullanılır. Android TV ise Android işletim sistemi tabanlı bir üründür. Kısacası Android TV daha fazla güncelleme ve uygulama desteği alabilir.
Parlaklık
Karanlık bir odada, OLED TV en iyi performansı gösterirken, LED TV'ler ise daha aydınlık ortamlarda OLED TV'leri gölgede bırakır. Doğrudan karşılaştırıldığında, LED TV'lerin parlaklık konusunda kesin olarak üstün olduğunu söyleyelim.
LED TV'ler uzun ömürlü ve dayanıklıdır. LED TV'ler kontrast, net görüntü, gerçekçi 3D ve benzeri konularda daha iyidir. LED TV'lerde görüntü netliğini kaybetmemek adına LED televizyon alırken 100 Hz'nin üstündeki modeller tercih edilmelidir.
QLED TV'leri basitçe Quantum Dot teknolojisi kullanan LED TV'ler olarak tanımlayabiliriz. Samsung, QLED TV'lerinin piyasadaki diğer LED TV'lere kıyasla daha yüksek parlaklık, daha yoğun siyahlar ve daha fazla renk sunduğunu iddia ediyor.
OLED televizyonlar, daha yüksek kontrast oranları, daha derin siyahlar ve daha geniş görüş açıları sunar. QLED televizyonlar ise daha yüksek parlaklık, daha yüksek renk doğruluğu ve daha geniş bir renk gamı sunuyor. Eğer karanlık bir odada film veya TV şovu izleyen biriyseniz, OLED tercih edebilirsiniz.
Hiçkimse 24 saat açık bırakmayacağı ve 100.000 saate kadar ömrü çıkabildiği için düşünmeden alınabilir. 18 ile 36 yıl arası kullanım ömrü olabilir.
Bir LED TV'nin ortalama ömrü ne kadardır...
Bir LED'in maksimum veya maksimuma yakın parlaklıktaki ortalama ömrü 40.000 ila 60.000 saat veya 4.5 ila 6.8 yıldır.
43" VEYA 108 EKRAN LED TELEVİZYON SAATTE ORTALAMA 75 WATT ELEKTRİK HARCAR. 49" YANİ 123 EKRAN LED TELEVİZYONLARIN ELEKTRİK TÜKETİMİ SAATTE ORTALAMA 100 WATT CİVARIDIR. 55" VEYA 139 EKRAN LED TELEVİZYON SAATTE ORTALAMA 120 WATT ELEKTRİK TÜKETİR. 65" 164 EKRAN TELEVİZYONLAR İSE ORTALAMA SAATTE 150 WATT ELEKTRİK HARCAR.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri