Ayrıca, kremler düzenli kullanılarak etkili sonuçlar alınmaktadır ancak aşırı kullanım ciltte tahrişe ve yan etkilere neden olabilmektedir. Sonuç olarak, leke giderici kremler doğru kullanıldığında etkili sonuçlar sağlayabilmekte ve cildin daha eşit bir ton ve daha genç bir görünüm kazanmasına yardımcı olabilmektedir.
Leke kremleri düzenli kullanıldığı takdirde ortalama 6-12 hafta arasında etkisini gösterir.
Leke tedavisinde en sık hidrokinon, C vitamini, arbutin, kojik asit, glikolik asit içeren kremler kullanılır. Ayrıca retinol içeren kremlerde ciltte soyulma etkisi gösterir ve leke tedavisinde yardımcı olarak kullanılabilir. Güneş koruyucu kremler: Leke tedavisi sırasında mutlaka güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.
Eğer cildini güneşten korumak konusunda kendine güvenmiyorsan, dışarı çıkarken güneş kremini unutma eğilimin varsa leke kremlerini gündüzleri hiç kullanmanı önermiyoruz. Çünkü leke krem ve serumların içeriğindeki asitler, güneş ile birleştiğinde cildinde yeni leke oluşturmaya müsait hale gelir.
İlgili 38 soru bulundu
Leke giderici kremler, ciltte güneşten sonra, mevsim geçişlerinde ya da farklı sebeplerden dolayı oluşan lekelere uygulanan kremlerdir. Bu kremler cildi soyucu etkisiyle cilt üzerinde var olan sorunların tedavisinde kullanılan etkili kremlerdir.
Ciltte oluşan kahverengi lekeler için retinol, ezelaic asit, hidrokinoni C vitamini, E vitamini gibi antioksidan içeren krem kullanılabilir. Kahverengi lekeler için uygulanan en doğal yöntemlerden biri de limon suyu uygulamasıdır. Yüksek oranda sitrik asit içeren limon kahverengi lekelerin azalmasına yardımcı olabilir.
Hasta özelinde değişiklik göstermekle birlikte leke tedavileri genellikle 3 ila 4 aylık sürelerde tamamlanabilmektedir. Leke tedavilerinin uygulanması için kış ayları en uygun zaman olarak kabul edilir. Bunun en önemli nedeni güneş ışınlarına maruziyetin özellikle yaz aylarına göre çok daha az olmasıdır.
Düzenli cilt bakımı yaptırmak lekelere iyi gelir ve onları hafifletir mi? Lazer sistemli cilt bakım yöntemlerinin gelişmesi ile leke tedavisinde eskiye oranla çok daha başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Cilt tipi ve uygulanan yönteme göre sonuçlar değişebilir. Lekelerin temizlenme oranı %50-80 civarındadır.
Kimyasal peeling: Hidrokinon, kojik asit, arbutin, azelaik asit, glikolik asit, retinol içeren kremlerle peeling'e başlanıyor. Mevsim uygunsa glikolik asit gibi bir ajanla kimyasal peeling yapılabiliyor. Mevsim gözetmeksizin, güneşten koruma şartıyla enzim peeling uygulaması oldukça etkili oluyor.
Kremi yüzünüze hafif dairesel hareketlerle nazikçe yayınız. Sabah ve akşam günde 2 kez düzenli olarak kullanılmalıdır. En iyi sonuçlar için ürünü düzenli uygulayınız ve cildinizi güneşten koruyunuz. Güneşlenmek yeni lekelerin oluşmasına ve mevcut lekelerin renginin koyulaşmasına sebep olabilir.
Düzenli olarak uygulanmalıdır. Göz altındaki torba ve morlukları azaltır. Göz çevresinin daha aydınlık ve sıkı görünmesine yardımcı olur.
Sivilce , akne ve lekeleri yok eder.
Oldukça etkili bir krem olduğu için ciltte oluşan çilleri ve güneş lekelerini de ortadan kaldırmaktadır. KULLANIMI : Gece yatmadan önce temiz cilde uygulanır ve sabah ılık su ile yıkanır. Düzenli kullanımda etkisi görülür.
Maalesef bu lekelerin bir kısmı kalıcı olabilir. Damarsal nedenlere bağlı olabildiği gibi cilt pigment hücrelerinin bir yerde aşırı birikmesi sonucu da olabilir.
Cilt rengi koyu olan bireylerde cilt tonundan daha koyu tonda olan lekeler yaklaşık 6-12 ay içerisinde kaybolabilir. Cilt yüzeyinden daha derinlerde oluşan lekelerin solması ve kaybolması uzun zaman alabilir.
Lazer yöntemi her leke türü için uygun olmayabilir. Cildin renk pigmentlerini değiştirecek kortizon içerikli kremler ile uygulanabilir. Ancak bu işlemler kalıcı etkiye sahip değildir. Lekenin rengini zaman içerisinde açsa da belirli bir süre sonunda tekrar lekeler ortaya çıkabilir.
Yağlı lekelere bolca bebek pudrası serpin ve ardından yumuşak hareketlerle ovalayın. Pudrayı yağı emmesi için lekenin üzerinde en az on dakika kadar bekletin; sonra lekenin üzerini fırçalayın. Son olarak, kıyafetinizin yıkama talimatlarını izleyerek çamaşır makinesinde yıkayın, sonucuna şaşıracaksınız.
Bunun için öncelikle kumaşın lekelenen kısmını hafifçe ıslatmalısınız. Lekelenen bölgeye çamaşır sodası ilave ederek birkaç dakika bekledikten sonra hafifçe ovalayarak söz konusu izi çıkarabilirsiniz. Bu ipuçlarını yalnızca leke çıkarma işleminde değil, çamaşır yıkarken de etkili sonuçlar almak için kullanmanız mümkün.
Örneğin sirke, limon suyu, kabartma tozu, tuz, karbonat, gliserin gibi ürünler kıyafetlerdeki lekelerin çıkarılmasında kullanılabilir. Sirke, özellikle suda eriyen lekeleri çıkarmada çok etkilidir. Limon suyu ise lekenin türüne göre farklı şekillerde kullanılabilir.
Cilt lekelerine çözüm İbrahim Saraçoğlu tarafından da ele alınmıştır. Saraçoğlu, cilt lekelerinden kurtulmak için cildi temizledikten sonra elma sirkesine batırılan pamuk ile lekeli bölgelerin silinmesini önermektedir.
- Kahverengi lekelerin diğer bir adı güneş lekesi veya karaciğer lekesidir. Yaş ilerledikçe cildin rengini veren melanin pigmenti cilt üzerinde birikir ve kahverengi lekelerin oluşmasına sebep olur. - Cilt uzun süre güneşe maruz kaldığı zaman cilt ışınlardan korunmak için yüksek miktarda melanin salgılar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri