İnteraktif Vergi Dairesinin web sürümü ve mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde haftanın her günü 02:00-23:45 saatleri arasında kredi kartları/banka kartlarıyla ödeme yapılabilmektedir."
Ayrıca Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'ye ait banka kartlarıyla, vergi dairelerince tahsil edilen tüm vergi, harç ve idari para cezası vb. ödemelerin İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapılabilmesi mümkündür.
Türkiye'de vergi borçlarının kredi kartları ile ödenmesine izin verilmektedir. Bu, özellikle ülkedeki nakit dışı işlemleri teşvik etmek için bir girişimdir. Kredi kartı ile vergi borcu ödemek hızlı ve kolay olduğu için çok daha kolaydır. Çünkü kredi kartı ile vergi ödemek işlem hızını artırır.
Defterdarlığımız Vergi Dairesi Müdürlükleri Tarafından POS Cihazı ile Tahsilat Yapılmaya Başlanmıştır.
Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi gib.gov.tr'de ödeme seçeneklerinden kredi kartı seçilip Bonus Card'ınızın kart bilgilerini girerek ve 50.000 TL'ye kadar olan aşağıda belirtilen vergi ödemelerinizi yapabilir, işlemlerinizde Bonus'un sunduğu taksitli ödeme imkanlarından yararlanabilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Vergi ödemelerinde kullanılan kredi kartı limitleri, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından 50 bin liralık limit belirlenerek başlatılan uygulama limiti 200 bin liradan 500 bin liraya çıkartıldı.
İster Şubeden, İster İnternet ve Mobilden Tüm Vergilerinizi Ödeyebilirsiniz. Vergi ödemelerinizi Şubelerimizden gerçekleştirebileceğiniz gibi Bankamızın İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık uygulaması ve ATM ağı üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ayrıca Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'ye ait banka kartlarıyla, vergi dairelerince tahsil edilen tüm vergi, harç ve idari para cezası vb. ödemelerin İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapılabilmesi mümkündür.
Konu ile ilgili en çok sorulan sorulardan biri “Vergi dairesine kredi kartı ile ödeme yapılır mı?” şeklindedir. Vergilerin kredi kartı ile ödenmesi, online olarak verilen bir hizmettir. Vergiler internet üzerinden, vergi dairesine gitmeden rahatlıkla ödenebilir. Yani vergi dairesi vezneleri kredi kartı kabul etmez.
Anılan Kanun'un 33. maddesine göre POS tefecilerinin banka ve sigorta muameleleri vergisi matrahına uygulanacak vergi oranı ise % 5'tir.
Peki online olarak vergi borcu nasıl ödenir? Tarayıcınıza "www.gib.gov.tr" yazarak girişi yapılır. Daha sonra "borç sorgulama ve ödeme" sekmesi tıklanarak çıkan vergi borcunuzu kredi ya da banka kartıyla güvenli bir şekilde ödeyebilirsiniz. Dilerseniz bu işlemi e-Devlet üzerinden de yapabilirsiniz.
Yine E-Devlet üzerinden girilen Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) sisteminden vergi borcu ödemek mümkün oluyor. Ayrıca GİB'in İnternet Vergi Dairesi platformunun doğrudan bir giriş bölümü bulunuyor.
Vergi ödemelerinizi Akbank'tan yapın, rahat edin!
Şubenize vereceğiniz bir talimatla uygun vergi türleri için kredi kartınızdan otomatik ödenmesini sağlayabilirsiniz. Dilerseniz size en yakın Akbank Şubesi'nden ve 444 25 25 Akbank Telefon Şubesi'nden vergi ödeme ve sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.
Ödemelerinizi PTT Merkez ve Şubelerinden yapabilirsiniz.
Kampanya kapsamında; QNB Finansbank web sitesinden, www.gib.gov.tr ya da İnternet/Cep Şubesi'nden ve tüm şubelerden kredi kartları ile ödeme yapılabilir.
UYAP Portalı üzerinden yapılan harç ve e-vekalet pulu ödenmelerinizi Bankamız kredi kartları ve vadesiz mevduat hesaplarınızdan hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. Yargı harcı ve e-vekalet pulu ödemeleriniz için sadece VakıfBank yeter.
Maximum Kart'ınızla gib.gov.tr üstünden Maximum Mobil ile Öde seçeneği ile gerçekleştirileceğiniz 250 TL ve üzeri Kira Geliri Vergisi (GMSİ) ödemelerinde 4 taksit fırsatı!
KREDİ KARTI
Kredi taksit ödemelerinizi veya gecikmiş borçlarınızı kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.
isbank.com.tr adresinden “Bireysel Şube” veya “Ticari Şube” seçeneklerinden birini tıklayın. Ekranda talep edilen bilgileri ilgili yerlere girerek İnternet Bankacılığı sistemine giriş yapın. Sol kısımda yer alan menüden “Ödemeler > Vergi/Harç > Vergi Ödeme” adımlarını takip edin.
* Bankalar, kendilerine hiç borcu olmayan vergi mükelleflerinin kredi limitlerine bile e‑haciz uygulaması yapabiliyor.
Yapılan düzenleme ile borçlu mükellefler KDV borçlarını müracat tarihinden itibaren 6 ayı geçmeyecek şekilde en fazla 6 taksitte tecil ve taksitlendirme yaparak ödeyebilecektir.
Bankalara gönderilen yazıda, özel bankaların, merkez, şube, internet bankacılığı, ATM, telefon bankacılığı dahil her türlü kanal aracılığıyla yaptıkları vergi tahsilatı uygulamalarının 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren sona ereceği belirtildi.
Tüm vergi dairelerinden, yapılabilmektedir. Mal Bildiriminde Bulunulması, Kendisine ödeme emri tebliğ edilen borçlu, ödeme emrinin tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde borcunu ödeyemeyecekse, bu 15 günlük süre içerisinde mal bildiriminde bulunmak zorundadır.
Borç son ödeme tarihine kadar ödenmezse takipli hale gelir. Eşzamanlı olarak ödenmeyen tutar için vergi gecikme cezası uygulanır. Takipli hale gelen borcun bir süre daha ödenmemesi halinde vergi cezası olarak faiz yaptırımı uygulanır. Vergi borcunun ödenmemesi durumunun devamında ise cezai yaptırımın boyutu genişler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri