Yüzünüzde özellikle leke olan yerlere kantaron yağı sürdüğünüzde, lekenin üzerini ovarak yani yağı cilde yedirerek sürün. Bu işlemin ardından yağ cildinizde birkaç saat kaldıktan sonra cildinizi mutlaka yıkayın. Eğer kuru bir cilde sahipseniz gönül rahatlığı ile kantaron yağını kullanabilirisiniz.
Kantaron yağının cilt üzerindeki önemli etkilerinden bir diğeri ise lekeleri ortadan kaldırmasıdır. Bu etki sayesinde düzenli olarak kantaron yağı kullanımı ile birlikte yüzde veya vücutta yer alan yara, yanık ve sivilce izleri giderilebilir.
Düzenli uygulamaya devam ettiğinizde cildinizin aydınlandığını ve parlamaya başladığını görebilirsiniz. Sarı kantaron yağı 10-12 gün içinde cildinizdeki lekelerin azalmasını sağlar.
Kantaron yağının cilde bir diğer faydası ise lekeleri yok etmesidir. Ayrıca sadece cilt üzerinde ortaya çıkabilecek minik lekeleri ortadan kaldırmakla kalmaz, aynı zamanda yanık izi, sivilce izi ve yara izi gibi zor geçen lekelerin kısa sürede ortadan kaybolmasına yardımcı olur.
Bu kantaron yağlarının ne kadar sıklıkla kullanılacağı önemlidir. Eğer hassas bir cilde sahipseniz kullanım sıklığını azaltmanız gerekmektedir. Bu nedenle her gün yüze kullanmak yerine haftada 1-2 gün yüze kullanmak yeterli olacaktır. Bunun haricinde gün aşırı kullanmayı da tercih edebilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
Sarı kantaron yağı, yanık ya da yara üzerine birkaç damla damlatılarak masajla o bölgeye yedirilir. Bakım yağı olarak kullanacaksanız güneşe çıkmayacağınız vakitlerde örneğin gece yatarken cildinize birkaç damla damlatmanız ve masaj yapmanız önerilir. Bütün gece cildinizde kalmasında bir sakınca yoktur.
Yaraların ve yaralardan kalan lekelerin görünümünü iyileştiriyor. Çillerin ve çeşitli sebeplerle oluşan çatlakların da görünümünü hafifletiyor. Tüm bu etkileriyle kantaron yağı, cildin çok daha temiz, ışıl ışıl ve parmak bir görüntüye ulaşmasını sağlıyor.
Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor.
Sarı kantaron yağı ciltteki renk farklılıklarının eşitlenmesini destekler. Ayrıca cildin beyazlamasına yardımcı olur.
Yüzünüzde özellikle leke olan yerlere kantaron yağı sürdüğünüzde, lekenin üzerini ovarak yani yağı cilde yedirerek sürün. Bu işlemin ardından yağ cildinizde birkaç saat kaldıktan sonra cildinizi mutlaka yıkayın. Eğer kuru bir cilde sahipseniz gönül rahatlığı ile kantaron yağını kullanabilirisiniz.
Dermatolojik Tedaviler
Kimyasal peeling, lazer tedavisi, mikrodermabrazyon veya IPL gibi tedaviler ciltteki lekelerin görünümünü azaltmak ve hatta yüzdeki kahverengi lekelere kesin çözüm için etkili olacaktır. Ancak bu tedavileri uygulamadan önce bir dermatologdan profesyonel bir değerlendirme almanız gerekiyor.
Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa uygulayabilirsiniz. Direkt olarak güneşe çıkmayacağınız zamanları tercih edin. Bir parça pamuk üzerine damlattığınız 2-3 damla kantaron yağını, yumuşak ve dairesel hareketlerle yüzünüze dağıtın.
Sarı kantaron yağı
Sarı kantaron çiçeğinden elde edilen bu yağ, cilt bakımında kullanılan en etkili içeriklerden biri. Özellikle leke konusunda çok işe yarıyor.
Vücut üzerinde oluşan kararma ve leke gibi oluşumların ortadan kalkması konusunda da büyük bir fayda sağlar. Problemli cilt yapısına sahip olan kişilerin düzenli bir şekilde kantaron yağı kullanması cilt problemlerinin de hafiflemesine yardımcı olur.
Sarı kantaron cilt hastalıklarına çok iyi gelir. Örneğin yanık izleri, pişikler, cilt lekeleri, ameliyat izleri gibi cilt kalıntıları için sarı kantaron kullanılır. Kırmızı kantaron da bu tür hastalıklara iyi gelse de sarı kantaron yağının tercih edilmesi çok daha uygundur.
Sarı kantaron yağı topikal uygulaması, doğal yağları ile cildi nemlendirdiğini göstermiştir. Yaşlanma karşıtı etkileri bulunmaktadır. Düzenli uygulama ile cildi sıkılaştırarak ince çizgilerin görünümünü azaltır. Cildin elastikiyetini artırmaktadır.
Itır yağının yanı sıra gül yağı, bergamot yağı, limon yağı da cilt lekelerinde başarılı. Fakat bunları birleştireceğiniz sabit yağ da önemli. Alfa ve beta tokoferol yönünden zengin olan argan yağı kullanmalısınız.
GÜNEŞ LEKELERİNE İYİ GELEN DOĞAL YAĞLAR
Itır yağı, gül yağı, bergamot yağı, limon yağı lekelere karşı birebirdir. Bunun yanı sıra gül suyu toniği lekeleri önler.
Leke tedavisinde en sık hidrokinon, C vitamini, arbutin, kojik asit, glikolik asit içeren kremler kullanılır. Ayrıca retinol içeren kremlerde ciltte soyulma etkisi gösterir ve leke tedavisinde yardımcı olarak kullanılabilir. Güneş koruyucu kremler: Leke tedavisi sırasında mutlaka güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.
KANTARON YAĞI YÜZDE TÜYLENME YAPAR MI? Kantaron yağı kullanan birçok insan, bazı bitkisel yağların kullanımı sonucunda görülen tüylenme probleminin kantaron yağında da oluşup oluşmadığını merak etmektedir. Kantaron yağı, kılların beslendiği kıl foliküllerine kadar ulaşamadığı için yüzde tüylenmeye sebep olmamaktadır.
Kantaron yağını günde 2 defa kullanmak yeterlidir. Bu yağı sabah ve akşam olacak şekilde kullanabilirsiniz. Direkt güneşe çıkmayı planlamadığınız zamanlarda kullanmak büyük bir öneme sahiptir.
Sarı kantaron yağı neye iyi gelir? Yapılan araştırmalarda sarı kantaron yağının güneş yanıkları, yaralar, cilt üzerindeki yüzeysel morluklara iyi geldiği belirlenmiştir.
Kavanozu güneşe koyup kantaron çiçeklerinin özlerinin yağa geçmesi için 5 gün kadar bekletin. Ardından kavanozun ağzını kava almayacak şekilde kapakla kapatıp güneşte bekletme işlemini 45 gün kadar daha sürdürün. Bu sürede çiçeklerin özü yağa geçecek ve yağın rengi koyulaşacak, kırmızıya yakın bir hal alacak.
Kantaron Yağının Cilde Faydaları
Göz çevresi morluklarına her gün sürüldüğü takdirde bu morlukların giderilmesini sağlar. Yanık ve yara izlerinin tedavisinde kullanılır. Yaşlanma karşıtı olarak kullanılır ve yaşlanma çizgilerin giderilmesinde etkilidir.
Düzenli olarak kullanılan kırmızı kantaron yağı yüz ve vücutta bulunan sivilce izi, yara, yanık ve kırışıklıkları giderir. - Cilt rengini eşitler. Birçok sebepten dolayı cilt rengi kişiler de farklılık göstermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri