Lekeli ciltler için, minimum SPF 30 olan bir güneş koruyucu önerilir. Fiziksel güneş koruyucuları, kimyasal içermeyen ve UV ışınlarını yansıtarak cildi koruyan ürünlerdir. Bu tür ürünler, kimyasal güneş koruyucularına göre daha az alerjik reaksiyon riski taşır.
Lekeli ciltler için uygun güneş kremi seçimi, doğru ürünleri tercih etmek ve bazı faktörlere dikkat etmek gerektirir. En iyi leke karşıtı güneş kremi arayışınızda 50+ Güneş Losyonu 200 ml + Mustela Hydra Bebe Body ve La Roche-Posay Anthelios XL SPF 50+ 50 ml Renkli Güneş Jel Kremi gibi ürünleri değerlendirebilirsiniz.
Güneş kremi kullanımının cilt bakım rutinine yıl boyu dahil edilmesi, oluşabilecek lekeler için önleyici adımlardan biridir.
Güneş kremi düzenli kullanıldığında, lekelerin rengi ve yoğunluğu gözle görülür şekilde azalabilir. Ayrıca cildinizi UV ışınlarının zararlı etkilerinden koruyarak yeni leke oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
İlgili 26 soru bulundu
Ciltte oluşan kahverengi lekeler için retinol, ezelaic asit, hidrokinoni C vitamini, E vitamini gibi antioksidan içeren krem kullanılabilir. Kahverengi lekeler için uygulanan en doğal yöntemlerden biri de limon suyu uygulamasıdır. Yüksek oranda sitrik asit içeren limon kahverengi lekelerin azalmasına yardımcı olabilir.
Güneş lekesine iyi gelen bitkiler çeşitlidir. Örneğin yeşil çay, aloe vera gibi bitkiler güneş lekesini düzenli kullanımda tamamen geçirmektedir. Bunların yanı sıra elma sirkesi, hint yağı, limon suyu, süt ve yaban mersini de güneş lekesine iyi gelen çeşitli bitkisel çözümler arasında sayılabilmektedir.
Güneş lekesi tedavisi için geceleri düzenli olarak leke açıcı serum ve kremler kullanılmalıdır. Özellikle geçmeyen cilt lekeleri için krem kullanmak gerekir. Derinin üst tabakasında yer alan çil ve solar lentigo gibi güneş lekeleri, lPL ışık sistemleri KTP ve fraksiyonel lazerle tedavi edilebilir.
Güneş kremi çok hızlı emiliyor ve yüzde beyaz leke bırakmıyor. Her cilt tipi için uygun olan bu güneş kremini yağlı, karma ve kuru cilde sahip olanlar gönül rahatlığı ile kullanabilirler. Hassas ciltler de merak etmesin, La Roche Posay güneş kremi sizler için de uygun.
Yeni leke oluşumunu engellemek için mutlaka yaz aylarında SPF 50 güneş kremi kullanmalısın. Özellikle leke açıcı serumunu uyguladıktan sonra ortalama 5-10 dakika bekle ve güneş kremini uygula.
Uzmanlar, kimyasal etki gösteren güneş kremlerinin hiçbir ürün kullanılmamış temiz cilt üzerine uygulanmasını önermektedir. Bu nedenle kimyasal güneş koruyuculardan önce temizleyici ve tonik gibi ürünlerle cilt temizliği yapılabilir ancak herhangi bir krem veya makyaj ürünü uygulanmamalıdır.
Leke tedavisinde en sık hidrokinon, C vitamini, arbutin, kojik asit, glikolik asit içeren kremler kullanılır. Ayrıca retinol içeren kremlerde ciltte soyulma etkisi gösterir ve leke tedavisinde yardımcı olarak kullanılabilir. Güneş koruyucu kremler: Leke tedavisi sırasında mutlaka güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.
Solante Pigmenta güneşten gelen UVB ve UVA ışınlarına karşı cildi etkili şekilde korur. Leke oluşumuna karşı koruma sağlarken aynı zaman da mevcut lekelerin giderilmesine de yarar. İçerisinde C vitamini, melon ekstresi, glabridinkojik asit, nikodinamid bulunur. Bu bileşenler cilt lekelerine karşı oldukça etkilidir.
Ciltteki koyu lekelerin giderilmesi lazer tedavisi ile mümkün olabilir. Bazı koyu lekeler için lazer tedavisi gerekmeyebilir. Cildinde leke oluşan bazı insanlar lekelerin giderilmesi için kozmetik ilaçlar ya da ürünler de tercih edebilirler.
Hem cildini güneşin zararlı etkilerinden korumak, hem de aynı anda kırışıklık ve leke karşıtı bakım yapmak istiyorsan, La Roche Posay Anthelios Age Correct SPF 50 Güneş Kremi tam sana göre demektir.
La Roche Posay Saf Niacinamide 10 Serum, cildinde koyu leke görünümü olan, donuk görünen ve renk eşitsizliği olan ciltler için harika bir serum. Niacinamide serum şu işe yarıyor: %10 saf niacinamide içeren formülü ile koyu leke görünümünde belirgin azalma olmasını sağlıyor. *
La Roche Posay güneş kremi yağlı ciltler için formülize edilmiştir.Yağlı ciltler için özel olarak üretilen güneş kremleri, cilt tarafından kolayca emilir. Parlama karşıtı yapıları ile yağlı cilde sahip kişiler tarafından oldukça sevilmekte ve tercih edilmektedir.
E vitamini, bitkisel yağlar ve badem gibi yağlı tohumlarda bulunan yağda çözünen bir vitamindir. B12 vitamini gibi bazı eksikliklerin kahverengi lekelere neden olduğu düşünülmektedir. Çeşitli ve dengeli bir diyet, vitamin eksikliği riskini en aza indirmeye yardımcı olacaktır.
Lekeler çok koyu olduğunda cildinizden 1 ya da 2 ton koyu bir kapatıcı kullanabiliriz. Hamilelikte oluşan melazma gibi daha geniş bölgelere yayılan lekeleri kapatmak için kapatıcılığı yüksek bir fondötenle nokta atışı yapmalısınız ve üzerine cilt ile aynı tonda kapatıcı uygulamak daha doğru olur.
Itır yağının yanı sıra gül yağı, bergamot yağı, limon yağı da cilt lekelerinde başarılı. Fakat bunları birleştireceğiniz sabit yağ da önemli. Alfa ve beta tokoferol yönünden zengin olan argan yağı kullanmalısınız.
GÜNEŞ LEKELERİNE İYİ GELEN DOĞAL YAĞLAR
Itır yağı, gül yağı, bergamot yağı, limon yağı lekelere karşı birebirdir. Bunun yanı sıra gül suyu toniği lekeleri önler.
Cilt lekelerine çözüm İbrahim Saraçoğlu tarafından da ele alınmıştır. Saraçoğlu, cilt lekelerinden kurtulmak için cildi temizledikten sonra elma sirkesine batırılan pamuk ile lekeli bölgelerin silinmesini önermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri