1. Lens kaplarinin ustune L R harfleri vardir. L (left) olana sol gozunuzdeki lensi R(right) olana sag gozunuzdeki lensi koyarsaniz her gun deneme yanilma yoluna gitmezsiniz. Ya da kapak renkleri farkli oluyor.
kutularinin kapaklarindan genellikle biri renkli digeri beyazdir, sag sol goz farkini belirtmek icin, ikisi de beyazsa uzerinde kabartma l veya r (sol, sag) harfleri bulunur.
Lensi sanki yarısından katlıyormuş gibi nazikçe sıkıştırın. Lensin kenarı yukarıyı işaret ediyorsa (yarım kabuklu takoya benzer şekilde), lens doğru biçimde yönlendirilmiştir. Kenar dışa doğru bükülüyorsa (baş parmak ve işaret parmağınıza doğru), lens ters yüzdür.
Lensi yanlış taktığımı nasıl anlarım diyorsanız lensi taktıktan bir süre sonra gözlerinizde batma ve acı meydana geliyorsa, pekala lensi yanlış taktığınızı anlayabilirsiniz. Bu durumda lensi hemen çıkartıp gerçek yüzünü döndürerek geri takabilirsiniz.
Kontakt lensin ters takılması görüş bozukluğuna neden olacaktır. Bunun yanı sıra ters takılması sonucunda lensin gözde yanlış bir bölgeye baskı yapması olumsuz etkilere neden olacaktır. Bu gibi nedenlerle kontakt lensi ters takmak gözde ciddi problemlere neden olabilmektedir.
İlgili 44 soru bulundu
6. Kontakt lens gözün arkasına kaçar mı? Cevap: Hayır, alt göz kapağını aşağı çektiğinizde ortaya çıkan cep, gerçekte üst göz kapağında da vardır. Yani bir çıkmazdır. Sadece bazen lens katlanarak bu ceplere sıkışabilir bu durumda kolay bir müdahele ile gözden çıkarılabilir.
Bulanık görme varsa lensi yanlış göze takmış ya da ters takmış olabilirsiniz. Böyle bir durum söz konusu değilse yine de lensi gözünüzden çıkarıp temizledikten sonra tekrar takın. Hala görmeniz netleşmiyorsa ve rahat değilseniz lensinizi çıkarıp doktorunuza başvurun. Ellerinizi yıkayın ve kurulayın.
Kontak göz lenslerin, ister numaralı olsun ister numarasız renkli lens olsun ters ya da düz takılmasında sakıncası yoktur. Lenslerde ter düz ayrımı vardır ancak en çok takılan kısım gözün bombesine daha çok uyum sağlayacağı için diğer taraf takıldığı zaman rahatsızlık ve batma hissi oluşacaktır.
Parmağınızın ucuna aldığınızda lensin tersini ve düzünü görselde ki gibi anlayabilirsiniz. Lensinizde herhangi bir yabancı cisim yok ise ve düz taktığınıza eminseniz hala şikayet devam ediyorsa o zaman lensiniz gözünüze uyum sağlamadı diyebiliriz.
Parmak ucunu gözün en dış kenarına koyun. Dikkat : tırnağınız göze değmemelidir. Gözlerinizi iyice açık tutarak üst ve alt göz kapaklarını kulağa doğru çekiniz. Lens düşecektir.
LENSİNİZE yandan baktığınızda U harfine daha yakın görünüyorsa lensiniz doğru şekildedir. LENSİNİZE yandan baktığınızda V harfine daha yakın görünüyorsa lensiniz ters konumdadır. Bu şekilde gözünüze takmaya çalışmanız rahatsızlık verecektir. LENSLERİNİZ düzken oval şeklindedir.
Lensleri takarken ilk olarak solüsyonda iyice temizlemelisiniz. Sonrasında tek bir lensi başparmağınıza alarak yukarı doğru baktığınız gözünüze yerleştirin. Sonrasında önünüze bakarak sağa sola oynatmak suretiyle yerleşmesine yardımcı olun. Lens hızlı bir şekilde göz bebeğinize oturacaktır.
genelde lens oturmamışsa göz kapaklarını çekiştirerek oturtmak, gözyaşı damlası damlatmak ya da lens eskimişse yenisini açmak yoluyla çözülebilen problem. çok acil durumlarda göze solüsyon damlatarak da çözüldüğü görülmüştür.
Lens kaplarinin ustune L R harfleri vardir. L (left) olana sol gozunuzdeki lensi R(right) olana sag gozunuzdeki lensi koyarsaniz her gun deneme yanilma yoluna gitmezsiniz. Ya da kapak renkleri farkli oluyor. Ordan anlayabilirsiniz.
Soru: Kontakt lensler sağ göz ve sol göz için ayrı ayrı mı üretilir.? Hayır. Tüm kontakt lenslerimiz her iki gözde de kullanılabilir. Hangi lensin, hangi göze takılacağı sadece reçetenize bağlıdır.
Lens solüsyonu yerine damıtılmış, musluk, normal ya da şişe suyu gibi herhangi bir su kullanılmamalıdır. Bu tür suların içerisinde ne kadar temiz olursa olsunlar göze zarar verebilecek mikroorganizmalar bulunabilir. Ayrıca ssu tek başına lenslerin temizliği için etkili bir yöntem değildir.
Göz doktorunuz özel bir inisiyatif almadığı sürece programınızı değiştirmemelisiniz. Günlük lensler insanların kişisel yaşam programlarına göre daha uzun ya da daha kısa şekilde gözde kalabilir. Ancak ortalama süreler 13-14 saat civarındadır.
Lensleriniz göz yüzeyindeyken kuruluk hissedince, üzerine özellikle koruyucu içermeyen, tek kullanımlık suni göz yaşı damlası damlatabilirsiniz. Lens solüsyonunu gözünüzü nemlendirmek için kullanmayınız. Lens solüsyonunun içindeki bakteri karşıtı koruyucu maddeler göz yüzeyini tahriş edebilir.
Aylık Planlı Değişim Lensleri
30 gün kullanılmak üzere üretilmiştir, doktor tavsiyesi ve lens materyal özelliklerine göre 1-30 gün arasında gözde kalabilir.
Eğer kenarları bir çanak şeklindeyse yönü doğru demektir. Eğer kenarları dışarı bakıyorsa yönü yanlış demektir ve tersyüz edilerek düzeltilmesi gerekir. İkinci yöntemde ise eğer varsa lensin yazısına bakılır. Yazının lens göze takıldıktan sonra karsıdan bakıldığında düzgün okunacak şekilde olması gerekir.
Kontakt lense alışmış bir gözde aniden kızarıklık meydana gelmişse hemen doktora müracaat etmek gerekir. Işık hassasiyeti. Yine gaz geçirgen sert lenslerin alışma döneminde olabilir. Ayrıca kornea enfeksiyonunda da ışık hassasiyeti meydana gelebilir.
Gözlerde yanma, batma, kaşıntı ya da sulanma; Lens yüzeyinde birikinti kalmış olabilir. Lenslerinizi çıkarıp lens solüsyonu ile iyice yıkadıktan sonra yeniden takmanız gerekir.
Aylık Lens İle Uyunur Mu? Araştırmalara göre gözde lensle uyumak konjonktivit oluşumuna sebep olma ihtimali yüksek olduğundan tavsiye edilmez. Çok uzun süreli kullanım süresi olan lenslerde dahi eğer bireyde enfeksiyon belirtileri gösteriyorsa kesinlikle lensle uyumak önerilmez.
Kullanılan kontakt lensin önerilen süreden daha fazla takılması günlük yaşamda gözde batma hissine yol açabilir. Lenslerin düzgün bir şekilde temizlenmeden ve bakımları yapılmadan gözlere yerleştirilmesi de bu batma hissini tetikleyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri