APS : Ekranın parlaklığını ayarlayarak güç tüketimini azaltır. Cinema (Sinema): Video görüntüsünü film izlemek için optimize eder.
➔ TV Ayarları modunda [Görüntü Modu] için [Standart Görüntü] öğesini seçin. Ekranın parlaklığı seçilen moda bağlı olarak değişir.
HDR; monitör, kamera ve televizyon gibi cihazlarda karşımıza çıkıyor. HDR teknolojisi, görseli karşıtlık oranında iyileştirmeyi sağlar. Bu sistem, renk tonlarını direkt olarak etkilemez. Fakat parlak ve koyu alanları doğrudan değiştirip aralarındaki ayrımı keskinleştirir.
Dijital video sinyalleri oluşturulurken ortaya çıkan gürültüyü azaltır. Ekranın karanlığını ayarlayarak ekran parlaklığını ve kontrastını telafi eder. Sinema benzeri deneyim sağlar.
LG CineBeam, Gerçek Sinema Modu ve TruMotion Modu desteği ile yeni yansıtılan görüntünün kare hızını 24 Hz'de orijinal kaynakla eşleşecek şekilde ayarlayarak filmleri yönetmenlerinin çekimlerde amaçladığı gibi gösterebiliyor.
İlgili 37 soru bulundu
Bu bakımdan televizyon renk ayarında parlaklığı %50 olarak, yani genellikle varsayılan oranda bırakmak en idealidir. Ton ayarını ise %0'a çekmelisiniz. Kontrast %70 ila 80'in üzerine çıkmamalı. Keskinliğin ise %10 ila 15 bandında olması da iyi bir oran kabul edilir.
HDMI Gerçek Siyah
TV HDMI kaynaktan izlenirken bu özellik Gelişmiş Ayarları menüsünde gösterilecektir. Görüntünün siyahlığını iyileştirmek için bu özelliği kullanabilirsiniz. HDMI Gerçek Siyah modunu etkinleştirmek için bu özelliği “Açık” olarak ayarlayabilirsiniz. Ses Menüsü Ses Sesi seviyesini ayarlar.
LG Ses Eşitleme (Kablosuz) seçildiğinde, TV otomatik olarak daha önce bağlanmış olan Ses çubuğuna bağlanmaya çalışır. LG Ses Eşitleme (Kablosuz) seçildiğinde TV açıldığında otomatik olarak son bağlanan aygıta bağlanmaya çalışır.
Renk sıcaklığı seçimi
TV'niz bu sıcaklığa ne kadar yakın ayarlanırsa, görüntünüz de gösterilmek istenene o kadar uygun olur. Bu sıcaklık genellikle 6500K'dır ve birçok insan için gerçek hayata göre daha turuncu görünür.
Sinema Modu, içerik yayınlayıcılarının yansıtmak istedikleri tüm kalite bileşenlerini güvenilir bir şekilde yansıtan bir moddur. Film izlerken (özellikle hafif karanlık ortamlarda) tıpkı sinemadakine benzer bir deneyim sunar.
UHD çözünürlük (4K olarak da adlandırılır), piksel sayısını ifade eder (daha fazla piksel, daha yüksek çözünürlük demektir). HDR ise TV'nizin koyu ve açık renk tonlarını daha geniş bir yelpazede ifade etmesini sağlayan bir teknolojidir. UHD (4K) ve HDR birlikte çalışarak daha kesin ve gerçekçi bir görüntü oluşturur.
Ekranınız söz konusu olduğunda, HDR içeriğini de destekleyebildiğinden emin olmanız gerekir. HDR uyumlu ekranlar minimum Full HD 1080p çözünürlüğe sahip olmalıdır.
Standart içeriklerde 8 bit olan renk derinliği HDR10 teknolojisi ile 10 bite çıkmaktadır. Bu sayede çok daha geniş renk dağılımı alabilmekteyiz. Ayrıca tepe parlaklığı 4.000 Nits e kadar sağlayabilmektedir. Bu sayede karanlık noktalar daha derin siyaha sahip olurken parlak cisimlerin daha net görebilmemizi sağlar.
Oled Ekran Nasıl Temizlenir? OLED Ekran Temizliği ve korunması, olağanüstü görsel kalitelerini korumak ve ömürlerini uzatmak için önemlidir. Bir ekranı temizlemek için önce gücünü kapatın, ardından tozu, parmak izlerini ve lekeleri çıkarmak için nazik, dairesel bir hareketle mikrofiber bir bez kullanın.
Görüntü süper çözünürlüğü (SR) , düşük çözünürlüklü (LR) görüntülerden yüksek çözünürlüklü (HR) görüntüleri kurtarma işlemidir. Görüntü işlemede kullanılan önemli bir tekniktir.
Televizyon ekranını gözlük temizleme bezleri ile aynı özelliğe sahip mikrofiber bez yardımıyla narin hareketlerle temizleyin. Ekranı silmek için kâğıt havlu, tuvalet kağıdı, tişört gibi seçenekleri asla kullanmayın, çıkmayan bir leke için kesinlikle bastırmayın.
Gözleriniz için en iyi monitör parlaklığı %40 ila %60 arasındadır. Ancak bu değer ortam ışık koşullarına bağlı olarak değişebilir. Parlak ışık koşulları daha yüksek parlaklık gerektirirken, loş ışık koşulları daha düşük parlaklık gerektirir.
TV'yi açın ve kumandadaki [Ayarlar] düğmesine basın. [Ayarlar]'dan [Tüm Ayarlar]'ı seçin. 2. [Görüntü] öğesinden, [Görüntü Modu Ayarları] öğesini seçin. 3. Parlaklığı [Görüntü Modu Ayarı] içinde ayrı olarak ayarlayabilirsiniz.
Televizyon Ekranının Kararmasına Neden Olabilecek Durumlar
Güç kaynağıyla ilgili problemler veya elektrik dalgalanmaları, ekran kararmasına sebep olabilir. Ayrıca, HDMI veya diğer bağlantı noktalarındaki kabloların gevşek veya bozuk olması, görüntü aktarımında sorunlara neden olarak ekran kararmasına yol açabilir.
Enabling Smart Sound Mode. TV, bu mod etkinleştirildiğinde oynatılmakta olan programın türü hakkında aldığı verilere göre optimum ses ayarlarını otomatik olarak ayarlar.
TV Bluetooth bağlantısı nasıl kurulur
tuşuna basın ve [Tüm Ayarlar] → [Ses] → [Ses Çıkışı] → [Bluetooth] → [Bağlanabilir Cihazlar] öğesini seçin.
SIMPLINK HDMI üzerinden LG TV'ye bağlı bir ses cihazını veya oynatıcıyı kolayca kullanmak için tek bir TV uzaktan kumandasını kullanmanızı sağlayan HDMI-CEC fonksiyonudur.
HDMI kablosu satın alınırken dikkat edilmesi gereken bir diğer faktör ise bağlantı ucu tipidir. Standart, mini ve micro olmak üzere üç farklı bağlantı ucu tipi bulunmaktadır.
Yüksek değerde veri iletimi sağlayabildiği için de kablosuz bağlantıların bu kadar popüler olduğu bir dönemde bile kullanımına devam edilir. Üstelik bu kablonun son sürümü 4K özelliğine sahiptir. Peki 4K HDMI kablo ne işe yarar? 4K kablo, ses ve görüntünün mümkün olan en yüksek kalitede aktarılabilmesini sağlar.
DLC= Downloadble Content yani İndirilebilir İçerikler anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri