Kuran'da rakam olarak yer almaz. İslam toplumunda Allah'ın isimleri bu 99 isimden ibaret değildir. Bunların dışında Şafi, Kafi, Hannan, Mennan, Hüda, mehterde Hazret-i Yezdan, Yunus Emre şiirlerinde Çalab gibi isimler de Allah' için kullanılırlar.
Arapça kökenli bir sözcük olan Şafi, Şefaat kelimesinden türetilmiştir. Sözlük anlamı şifa veren olan kelime, ihsan ve lütuf sahibi, yardım eden, vesile olan anlamına da gelir. İslam inancına göre hayır da şer de Allah'tandır.
Ayrıca Allah yolunda olan Mümin kimselerin şifasının en büyük müjdeleyicisi şu ayette apaçık gösterilmektedir: “Allah mü'minlerin gönüllerine şifâ verir (ferahlandırır).” /Tevbe Sûresi, 9/14. Hastalara şifa veren Allah'ın en güzel isimlerinden YA ŞAFİİ... İLİŞKİLİ HABERHastalık için en etkili mucize dualar!
Ya Şafi ismi şerifi bir yiyecek üzerine okunarak yenildiğinde o yiyecek kişiye şifa olur. Ya Şafi duası, şifa ayetleri ile birlikte okunduğu zaman görülen ya da görülmeyen pek çok hastalığa faydalıdır. Ya Şafi, içilen bir suya okunduğunda şifa olur ve hastalıklardan korumaya vesile olur.
(97) eş-ŞÂFÎ
İlgili 32 soru bulundu
4- Hayat: Allah'ın Hayy sıfatı ile aynı anlama gelir. O diridir.
45 gün süreyle her gün 1 FATİHA süresi, arkasından (422) kere “Ya Şafi” İsmi Şerifi okunur. hastaya(bana) şifa ver. Onu (Beni) iyi edecek,ancak Senin şifandır.Ey Allah'ım !
Ya Şafi duası neye iyi gelir? O kuluna musallat olan musibetleri def eder, hastaları iyileştirir ve kötülükleri yok eder. Eş Şafi esması, hastalıkları iyi eden, şifa veren ve kullarına şefaat eden anlamına gelir. Ya Şafi esmasını Cuma namazından sonra zikretmek, kişiyi maddi ve manevi hastalıklara karşı korur.
Yasin suresini hasta olan kişinin kendisi okuyabileceği gibi bir başkası da hastanın yanına gelerek Yasin suresini okuyabilir. Bunun dışında şifa olsun diye; Haşr suresinin son üç ayeti, Amenerrasulü ve Ayetel kürsi sureleri okunur. Kuran-ı Kerim'de şifa ayeti olarak 6 adet ayet bulunur.
Ya Şafi duası şifa ayetleri ile beraber okunduğunda görülen yahut görülmeyen birçok hastalığa şifa olmaktadır. Hasta yakınlar için okuyup onlara üflemek oldukça faydalı olmaktadır. Ya Şafi ismi şerifi bir yiyeceğe okunarak yenildiğinde o yiyecek kişiye şifa olmaktadır.
Nitekim Peygamberimiz (sas) sahabeyi “Allah, hiçbir hastalık vermemiş ki onun şifasını da vermemiş olsun.” (Buhârî, Tıb, 1) buyurarak tedavi için teşvik etmiş, kendisi de günün imkânları içinde tedavi olmuştur. Peygamber Efendimiz (sas) bizlere şifayı Allah'ın vereceğini öğretmiştir.
Şifa kelimesi TDK sözcük anlamı bakımından günlük konuşma dilindeki anlamı ile aynı ifadeye gelmektedir. İyileşme ve hastalıktan kurtulma anlamına gelen şifa kelimesi, kişinin hem ruhsal hem de fiziksel rahatsızlıktan kurtulması ile kullanılmaktadır. Şifa kelimesinin kökeni Arapçaya dayanmaktadır.
Ehl-i sünnet itikadında olan müslümanlardan, amellerini yani ibadet ve işlerini, bu mezhebin hükümlerine uyarak yapanlara Şafii denir.
Şafii mezhebinin önderidir. Asıl ismi Muhammed bin İdris eş-Şafi olması nedeni ile mezhebin ismi Şafii mezhebi olarak söylenmiştir. Dünya üzerinde en çok mensubu olan ikinci mezhep Şafii mezhebidir.
Abbâs eş-Şâfiî olan kurucusu Şafii'den (767-820) alır. Şafiî mezhebi, Malezya, Endonezya, Yemen ve Doğu Afrika'da yaygın olmakla birlikte, Suriye başta olmak üzere bazı Arap ülkelerinde yer yer mevcuttur. Türkiye'de daha çok Kürtler arasında, Kafkaslar'da Çeçenler ve Avarlar arasında yaygındır.
Domuz, köpek, eşek, katır, kurt, arslan, kaplan, leş yani dine uygun olarak kesilmeyen veya Allahü tealadan başka birisinin ismiyle kesilen hayvan ve kan haramdır. Her türlü alkollü içkiler; esrar, eroin; morfin, kokain içmek ve alım-satımını yapmak haramdır.
Şifa duasının Arapça okunuşu şu şekilde ifade edilmektedir: "Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame." biçiminde olmaktadır.
Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame. Anlamı: Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin.
Henüz eceli gelmemiş bir hastayı ziyaret eden bir mü'min yedi defa: Türkçe Okunuşu: Es-elullahil-azime rabbel arşil aziim en yeşfiyeke.
İsmini önemli bir İslam alimi olan İmam Şafiden alan Şafilik mezhebine uyanlara Şafi denilmektedir.
Allah'ın bu vasfı Kur'an'da yeşfi fiiliyle ifade edilmiştir. Ya Şafi, eş-Şafi Allah (c.c.) 'ın 99 isimlerinden birisidir.
eş-Şâfî Allah'ın isimlerinden olup “şifa veren” anlamındadır. Hz. İbrahim'in diliyle, “Hastalandığımda O bana şifa verir” ayetiyle (Şuarâ, 26/80) İslam inancında asıl şifa verenin Allah olduğu vurgulanır.
Allah razı olsun. Allah ( c. c.) herkese yardımcı olsun.
"Allâhümme innî es'elükel-'afve vel-'âfiyete fîd-dünyâ vel-âhırah." Anlamı: Allah'ım! Senden dünya ve ahirette af, sağlık, sıhhat ve nimet istiyorum.
"Şafi", hastaya şifa veren (Allah) demektir. "Muafi" ise afiyet verici, bela ve musibeti def eden (Allah) demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri