1953 Yılına kadar köy olan Erdemli, Silifke İlçesine bağlı küçük bir yerleşim yeri iken, 01 Haziran 1954 tarihinde Silifke'nin Yağda Bucağı ile Mersin'e bağlı Elvanlı Bucağının birleştirilmesiyle ilçe olarak kurulmuştur.
Nüfusu en fazla olan ilçe Tarsus'tur.
Erdemli nüfusu 2022 yılına göre 151.928'dir. Bu nüfus, 75.854 erkek ve 76.074 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak erdemli nüfusunun ; %50,09 kadın, %49,91 erkektir.
İlçe merkezi 1 Haziran 1954 tarihine kadar Silifke ilçesinin Yağda bucağına bağlı Koyuncu Köyü ve Mersin Merkez ilçesinin Elvanlı bucağına bağlı Alata Köyü olmak üzere birbirine sınırdaş iki ayrı köy iken, bu iki köyün birleşmesiyle 1 Haziran 1954 tarihinde ilçe olmuştur.
Yapılan bir araştırmada Mersin'de Mersinlilerden sonra en çok hangi nüfusun olduğu gözler önüne serilmiş. Mersin'de en çok yaşayan ikinci nüfus; Urfalılar. Evet Mersin'de en çok Urfalılar yaşıyor.
İlgili 41 soru bulundu
Dünyaca ünlü olan Erdemli limonu ve mandalinası pek çok ülkeye ihraç edilmektedir. Erdemli'ye ister iş seyahati isterseniz de tatil amaçlı gelin, gezebileceğiniz ve eğlenebileceğiniz pek çok mekan bulunmaktadır.
Mersin - Erdemli arası yaklaşık olarak 39 km'dir. Kamil Koç ile Mersin - Erdemli seyahatiniz tahmini olarak en az 24 dakika saat sürer.
Mersin, toplamda 13 ilçeye sahip büyük bir şehirdir. Buna göre; Akdeniz, Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mezitli, Mut, Silifke, Tarsus, Toroslar ve Yenişehir Mersin ilçeleri olarak sıralanmaktadır.
1800'lü yıllarda iskâna tabi tutulan Yörüklerden oluşturulmuştur. Bu bölgeye, Oğuzların 24 boyundan biri olan Beğdilli Türkmenleri Elbeyli kolunun Çukurova'dan Karaman yöresine yaylaya çıkan konar-göçer Türkmenler yerleştirilmiştir. Akrabalık bağları güçlüdür.
Erdemli'de 72 yerleşim .
Doğuda Erdemli, batıda Mut ve Gülnar ilçeleri; kuzeyde Karaman ili, güneyde Akdeniz ile çevrilidir.
Fransızların Tarsus'u terk ettikleri 27 Aralık 1921tarihinde, Adana'daki Türk alayının bir taburu ve bir süvari bölüğü Tarsus'a, 3 Ocak 1922'de de Mersin'e girdi, böylece Mersin ve Tarsus'un kurtuluşu sağlanmış oldu.
doğal güzelliği, şehir gürültüsünden uzak olması, tarihi-turistik yerleri, denizi ve yaylalarından dolayı silifke'dir. ikinci sıraya ise memleketim erdemli'yi yazarım. eski yerleşim yeri olarak tarsus oldukça önemli güzellikleri barındırır.
11. Erdemli Sahili. Erdemli Sahili Mersin'in batısında yer almakta ve D-400 karayolunun altındadır. Sahilin uzunluğu yaklaşık 3.5 km dir.
Silifke - Mersin arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 1 saat 46 dakika sürmektedir.
Erdemli, yüzmeye oldukça elverişli olan pek çok plaja ev sahipliği yapan, Mersin'in sahil kesiminde yer alan yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Yaz tatilini Erdemli'de geçirmek isteyenler, plajların ince kumlu ve denizin sakin olması sebebi ile vakitlerinin çoğunu plaj ve koylarda geçirmektedirler.
Silifke (Içel) sancagi bazen Karaman eyaletine bazen de Kibris eyaletine son olarak ta 1870 vilayet nizamnamesine göre Adana eyaletine baglanmistir. 1924'te sancak örgütü kaldirilinca ilçe Silifke (Içel) vilayetine bagli ilçe konumuna gelmistir.
Bu kesin olmayan kanılara karşı bilinen gerçek şudur. Varsaklar, Oğuz kökenli bir Türkmen birliğidir. Kimi tarih kitapları “Varsaklar Yurdu Silifke” diye yazmış, Bu görüşten Silifke'nin bir Varsaklar ülkesi olduğu ve de Silifkeliler' in çoğunluğunun Varsak boyundan geldiği anlaşılır.
Silifke'de yer alan çoğu plaj, denizin sığ olması nedeni ile ailelerin uğrak yeridir. Silifke'de Susanoğlu Plajı, Akkum Halk Plajı, Boğsak Koyu, Taşucu İncekum Plajı, Kapızlı Plajı, Kum Mahallesi Plajı, Yeşilovacık Plajı ve Akçakıl Plajı gibi yerlerde denize rahatlıkla girebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri