ORTALAMALAR YÜKSELEBİLİR: Sınav geçmiş yıllara göre daha kolay olursa LGS'de tüm soruları yanıtlayan öğrencilerin, yani şampiyonların sayısı artacak ve ortalamalar yükselecek. Bu durumda okul taban puanları artacak.
MEB, 2023 LGS sınavıyla ilgili şu bilgileri verdi; 1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği LGS kapsamındaki merkezi sınava katılım oranı %82 olarak açıklandı. Sınava katılan 562 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Testlerdeki net ortalaması geçen yıla göre artış gösterdi.
"LGS 2023 Türkçe soruları genel olarak orta düzeydeydi ve seçici birkaç soru da vardı." Matematik test soruları beklenenden kolaydı. Alt yapısı iyi olan ve iyi çalışmış her öğrencinin yüksek net çıkaracağı tarzdaydı."
TEOG'dan LGS'ye geçiş dönemini hatırlayacak olursak, orta düzey soruların çoğunlukta olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir fakat LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.
Sözel ve Sayısal olmak üzere iki oturum halinde yapılan sınavda öğrencilere toplam 90 soru soruldu. Sınav eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in "Deprem nedeniyle bu yıl öğrencileri çok zorlamayacağız" yönündeki açıklamalarına uygundu. Sınav son yılların en kolay LGS'si olarak değerlendirildi.
İlgili 28 soru bulundu
Liselere Giriş Sınavı'nda Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinin 1 netinin 4'er puan; İnkılap T.,Din K. ve Yabancı Dil (İngilizce) derslerinin 1 netinin 1'er puan getirdiği bilinmektedir.
Sözel bölüm 50 soru olup 75 dakika, Sayısal bölüm 40 soru olup 80 dakika sürmektedir. Sınavda 1 yanlış ⅓ net kaybettirir ve mazeret sınavı bulunmamaktadır. Bir önceki sistem olan TEOG sistemine göre sorular daha seçicidir ve öğrencilerin genel kanaatine göre LGS daha zordur.
LGS'de sadece 8. sınıf konularından 1. dönemi dahil olacak, 2. dönemi dahil olmayacak. Bu yıl LGS'ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS'ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır." ifadelerini kullandı.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2013–2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sisteminin kaldırıldığını, yerine ise 5 Kasım 2017 tarihinde, Liselere Geçiş Sistemi'nin (LGS) getirildiğini açıkladı.
Öğrenciler ve velileri yakından ilgilendiren açıklamada, MEB 2022 LGS Konuları 'nda herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı. İki oturumdan oluşan LGS'de iki oturumda aynı gün içerisinde yapılacak. 2024 LGS sınavında adaylar sadece 8. Sınıf işlenen konulardan da sınavda sorumlu olacaklardır.
'FEN BİLGİSİ ALANI GEÇMİŞ YILLARA GÖRE ZORDU' Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, öğretmenlerin verdiği bilgiye göre özellikle Fen Bilgisi sorularının geçmiş yıllara göre en zor sınavı olduğunu söyledi. Erdem, "Öğretmenlerimiz Fen Bilgisi ve Türkçe alanında soruların zor olduğunu söylediler.
Uzmanlara göre sınav geçmiş yıllara göre daha kolaydı. 562 birincinin olduğu LGS'de sıralamalardaki yığılma dikkat çekiyor. Bu kapsamda, yüksek puan alan öğrenciler hedefledikleri okullara giremeyebilir.
LGS sınavı liselere geçiş için önemli bir adımdır. Bu sınavda başarılı olmuş bir öğrenci iyi bir lisede okuma şansı yakalar. Ayrıca üniversite sınavlarındaki başarı yüzdelerine de okuduğunuz lise büyük bir rol oynar. Bu açıdan da LGS sınavı son derece önemlidir.
Elazığlı çoban Muhammet LGS'de Türkiye ikincisi oldu - YouTube.
SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını açıkladı.
Hesaplamaların titizlikle yapıldığı LGS Sınavı'nda devlet tarafından 100 puan verilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Puanlar katsayıları farklı olan soruların ölçülmesiyle ortaya çıkıyor.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, liselere yeni eğitim modeline ilişkin, "Bu sistemin ilk sınavı, 2024 yılında yapılacak." dedi.
Sözel alanda 50 soru için öğrencilere 75 dakika verilecek. Sayısal alan ise 40 sorudan oluşacak. Oturum 80 dakika sürecek. LGS 2024 başvuru kılavuzunda soru sayıları, sınav oturumları ve sınav oturum süresi de yer alacak.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğüne bakılır. 📢 Kısaca, okul başarı puanı (OBP) yüksek olan öğrencilerin, yerleştirme işlemlerinde öncelikli olduğunu söyleyebiliriz.
Böyle bir durumda günde 180 – 240 arasında soru çözmek gerekir. Duruma göre bu sayıyı artırabilir ya da azaltabilirsiniz. Eğer iyi bir hedefe yönelik çalışıyorsanız mutlaka 120 sorunun altına düşmemelisiniz.
7.sınıf hem akademik müfredat açısından hem de LGS' ye hazırlık açısından çok önemli. Eğer çok iyi bir lise hayatı kuruyorsak, hedefimizde iyi puanlar almak varsa; evet 7.sınıftan LGS' ye yavaş yavaş hazırlanabiliriz.
LGS'ye nerede gireceğim? Sınava kendi okulunuzda gireceksiniz. LGS'ye girmezsem ne olur? Sınava girmeyen öğrenciler Fen Liseleri ve Anadolu Liseleri gibi puan ile öğrenci kabul eden okullara yerleşemezler.
Başvuru sayısında geçen yılı göre 100 binden fazla artış kaydedildi. Milli Eğitim Bakanlığı, kamuoyunda liseye giriş sınavı (LGS) olarak bilinen Ortaöğretim Kurumları Sınavı'na 10 Ocak 2005 tarihinde almaya başladığı başvuruları 28 Şubat 2005 tarihi itibariyle sonlandırdı.
Eğer öğrenci, herhangi bir tercihine yerleşemezse adresine en yakın okula kaydını yaptırabilecek. Eğitim uzmanlarına göre 100 bine yakın öğrenci sınav ile öğrenci alımı yapan üst düzey liselere girebilecek. Sınavı kazanamayan ya da sınava girmeyen yaklaşık 1 milyon öğrenci ise adrese yakın liselere kayıt yaptıracak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri