Öğrenci velisi düzeltme veya iptal işlemi için ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takviminde belirtilen tercih süreleri içerisinde okul (ortaokul) müdürlüğüne başvurarak başvurunun düzeltilmesi veya iptal talebinde bulunabilecektir.
Onaylama işlemini Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde herhangi bir ortaokul müdürlüğünde yapılabilmekte olup tercihler onaylandıktan sonra değişim hakkı da mümkündür.
Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamaz. Adaylar tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesini alarak saklamalıdır.
Nakillerde tekrar bir okul tercihinde bulunabilir miyim? Evet, ilk tercihlerde bir okula yerleşen öğrenciler de nakil tercihinde tekrar tercih yapabilecekler. Öğrenci nakil tercihinde yeni bir okul kazanırsa kaydı o okula geçer, nakillerde bir okul kazanamazsa ilk yerleştirmede kazandığı okulda kaydı devam eder.
NAKİL TERCİHLERİ NE ZAMAN 2023? İlk yerleşmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için tercih süreci devam edecek. 24-28 Temmuz tarihleri arasında yerleştirmeye esas 1'inci nakil tercih dönemi yapılacak. Sonuçları ise 31 Temmuz'da ilan edilecek. Nakiller bu yıl da iki dönemde yapılacak.
İlgili 28 soru bulundu
ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacak tercih işlem ardından, "Tercih Süresi" içerisinde tercihlerde değişiklik yapılabilecek.
İlk yerleşmeye göre yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için süreç devam edecek. 24-28 Temmuz tarihleri arasında yerleştirmeye esas 1'inci nakil tercih dönemi yapılacak. Sonuçları ise 31 Temmuz'da ilan edilecek.
Öğrenci velisi düzeltme veya iptal işlemi için ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takviminde belirtilen tercih süreleri içerisinde okul (ortaokul) müdürlüğüne başvurarak başvurunun düzeltilmesi veya iptal talebinde bulunabilecektir.
Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından “https://eokul.meb.gov.tr” internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek.
LGS'ye girmeyen öğrenciler ne yapacak 2023? Merkezî sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercih yapabilecek. Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapabilecek.
Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
Ortaöğretime giriş kapsamında alınacak olan LGS 2. tercihleri olarak da bilinen nakil başvuruları MEB e okul üzerinden gerçekleşecek. Peki, LGS nakil başvurusu ne zaman ve nasıl yapılacak?
Adayların toplamda 10 tercih hakkı bulunacak. İşte 2023 LGS tercih ekranı... Şurada Paylaş! LGS tercih ekranı, iyi bir liseye yerleşebilmek için tercih işlemlerini gerçekleştirecek olan öğrenciler tarafından araştırılıyor.
Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamaz. Adaylar tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesini alarak saklamalıdır.
LGS nakil işlemi yapmak isteyen adaylar; e-Okul sistemi üzerinden Sınav ve Nakil İşlemleri Bölümüne girerek sürece başlayabilir.
LGS yerleştirme işlemleri 18 Ağustos 2023 tarihinde sona erecek. Bu sürecin ardından kayıt dönemi başlayacak. Lise tercihleri sonucuna göre okula yerleşen öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılıyor.
Her nakil döneminde öğrenciler, her gruptan en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabilecek. Yerleştirme işlemleri için tercih başvurusu yapmayan öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil dönemlerinde tercihte bulunabileceklerdir.
Geçen yıl olduğu gibi LGS yerleştirmelerine esas nakiller, bu yıl da iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.
Bir bölüme yerleşen öğrenciler ek tercih döneminden yararlanamayacak. Tercihinden memnun olmayanlar seneye tekrar sınava girmek zorunda kalacak. Yerleştirme sonuçları açıklandı, sıra kazanılan üniversitelere kayıt yaptırmaya geldi.
SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını açıkladı.
Her nakil döneminde öğrenciler, her gruptan en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yerleştirme işlemleri için tercih başvurusu yapmayan öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil dönemlerinde tercihte bulunabileceklerdir.
Tercih sıralaması yaparken her türlü ayrıntı çok önemli. Ne kadar çok bilgi ve ayrıntı olursa, o kadar sağlıklı bir sıralama söz konusu olur. Sıralaması yaparken, puan mı, yüzdelik dilim mi yoksa sıralama mı sorusu çok sorulur ama istek sırası hiç gündeme gelmez. Oysa en önemli olan odur.
3) Onay veya ret işleminin nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden ayın son iş günü çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirilecektir. 4) Sonuç; a) Aynı gün okulda ilan edilecektir. b) e-Okul üzerinden öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne bildirilecektir.
Ortaöğretim nakil işlemleri Ekim ayı sonuna kadar Haftalık döneme indirilmiştir. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için başvuruların ve nakil kabul işlemlerinin zamanında yapılması önem arzetmektedir.
Her dönemde; Merkezi Sınav Puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 5, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için de en fazla 5 okul tercihi yapılabilecek. Öğrenciler, ayrıca istemeleri halinde yerleştirmeye esas 4'üncü nakil başvuru döneminde “Mesleki Eğitim Merkezleri”ni de tercih edebilecekler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri