Sözel derslerde soru başına 1.5 dakika, sayısal derslerde ise soru başına 2 dakika zaman verilmiştir. Sözel bölüm 50 soru olup 75 dakika, Sayısal bölüm 40 soru olup 80 dakika sürmektedir. Sınavda 1 yanlış ⅓ net kaybettirir ve mazeret sınavı bulunmamaktadır.
LGS sınavı kaç saat? LGS İlk oturum 75 dakika, ikinci oturum ise 80 dakikadır. Buna göre LGS sınavı için verilen süre toplam 155 dk olup yaklaşık 2.5 saat bir sınav süresi bulunmaktadır. Bu süre de 90 soru için gayet yeterli bir zamandır.
LGS (LİSELERE GİRİŞ SINAVI) İLE YERLEŞTİRME SİSTEMİ: LGS' de 90 soru yer almaktadır ve bu soruları cevaplaması için öğrencilere 155 dakika süre verilmektedir. Sınav sözel ve sayısal olmak üzere 2 oturumda gerçekleşmektedir. Sözel bölümde 50 soru yer almaktadır ve bu sorular için 75 dakika süre verilmektedir.
LGS oturumları arasında 45 dakikalık mola yer alıyor. Saat 10.45 ile 11.30 arasındaki 45 dakikalık sürede öğrenciler, okul bahçelerine çıkabilecek, ihtiyaçlarını giderebilecek.
Türkiye genelinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında ilimizden 16 öğrencimiz 500 tam puan alarak birinci oldu. Adana'da yaklaşık 37 bin öğrencinin ter döktüğü LGS'ye giren öğrenciler arasından sınavda tüm sorulara doğru cevap veren 16 öğrencimiz Türkiye birincisi oldu.
İlgili 37 soru bulundu
Sınav sorularının kolay olması ve 2. dönemden soru çıkmaması sonucu, 562 birincisi çıkan 2023 LGS' de, tercih dönemi işkenceye dönüştü.
Hesaplamaların titizlikle yapıldığı LGS Sınavı'nda devlet tarafından 100 puan verilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Puanlar katsayıları farklı olan soruların ölçülmesiyle ortaya çıkıyor.
İlk oturumda (sözel bölümde) kendilerine 75 dakika süre verilen adaylar, ikinci oturum olan sayısal bölümde 80 dakika boyunca ter döküyor. İki oturum arasında ise 45 dakikalık mola veriliyor.
SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını açıkladı.
LGS birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika sürecek.
LGS sınavı liselere geçiş için önemli bir adımdır. Bu sınavda başarılı olmuş bir öğrenci iyi bir lisede okuma şansı yakalar. Ayrıca üniversite sınavlarındaki başarı yüzdelerine de okuduğunuz lise büyük bir rol oynar. Bu açıdan da LGS sınavı son derece önemlidir.
LGS OTURUMLARI ARASINDA DIŞARI ÇIKMAK SERBEST Mİ? İki oturum arasındaki 45 dakikalık sürede öğrenciler, okul bahçelerine çıkabilecek, ihtiyaçlarını giderebilecek.
Öğrenciler ve velileri yakından ilgilendiren açıklamada, MEB 2022 LGS Konuları 'nda herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı. İki oturumdan oluşan LGS'de iki oturumda aynı gün içerisinde yapılacak. 2024 LGS sınavında adaylar sadece 8. Sınıf işlenen konulardan da sınavda sorumlu olacaklardır.
Cevaplama işlemini erken tamamlamış olsalar bile, adaylar sınavın ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır.
İki oturum arasındaki 45 dakikalık sürede öğrenciler, okul bahçelerine çıkabilecek, ihtiyaçlarını giderebilecek. Buna göre; ikinci oturumun 12.50'de bitmesiyle LGS sınavı sona erecek. Şurada Paylaş! ÖĞRENCİLER DİKKAT!
Sınav süresi : 75 dakikadır.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2013–2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sisteminin kaldırıldığını, yerine ise 5 Kasım 2017 tarihinde, Liselere Geçiş Sistemi'nin (LGS) getirildiğini açıkladı.
TEOG'dan LGS'ye geçiş dönemini hatırlayacak olursak, orta düzey soruların çoğunlukta olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir fakat LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, liselere yeni eğitim modeline ilişkin, "Bu sistemin ilk sınavı, 2024 yılında yapılacak." dedi.
Sözel bölüm 50 soru olup 75 dakika, Sayısal bölüm 40 soru olup 80 dakika sürmektedir. Sınavda 1 yanlış ⅓ net kaybettirir ve mazeret sınavı bulunmamaktadır. Bir önceki sistem olan TEOG sistemine göre sorular daha seçicidir ve öğrencilerin genel kanaatine göre LGS daha zordur.
Öğrencilerin sosyal mesafelerini korumaları için görevli öğretmenler tarafından kontroller yapılacaktır. 11. Öğrenciler yanlarında yiyecek getirmeyeceklerdir.
Geriye kalan yaklaşık 300 puanı da öğrenci sınavda yaptığı netlere göre almaktadır. LGS'de tüm soruları doğru olarak cevaplayan bir öğrenci 500 tam puan alırken; tüm soruları yanlış cevaplayan bir öğrenci 100 puan, hiçbir soruyu cevaplamayan bir öğrenci ise yaklaşık 200 puan (taban puanı) almaktadır.
İlimiz Safranbolu Şehit Murat Akdemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimiz Ayşe İrem AYDIN ve Elif TAPSIZ LGS' de 500 tam puan alarak Türkiye Birincisi oldu.
📌 İlk olarak LGS puanının branş netlerine göre hesaplandığını bilmelisin. 📌 Net hesabı yaparken, 3 yanlışın 1 doğruyu götürdüğünü unutmayalım. Örneğin Fen Bilimlerinden 17 doğru 3 yanlış yaparsan, 16 netin olacaktır.
Yerel Yerleştirmede Okul Başarı Puanı:
Kısaca; OBP'si yüksek öğrenciler yerleştirme işlemlerinde daha önceliklidir. Okul puanının LGS puanına direkt olarak bir etkisi olmasa da dolaylı yoldan etkilediği inkâr edilemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri