Böyle bir durumda günde 180 – 240 arasında soru çözmek gerekir. Duruma göre bu sayıyı artırabilir ya da azaltabilirsiniz. Eğer iyi bir hedefe yönelik çalışıyorsanız mutlaka 120 sorunun altına düşmemelisiniz.
LGS'ye hazırlanma evresinde sona yaklaştıkça çalışma tempomuzda da artışa gitmeliyiz. Bu nedenle her dönem için kendinize hedefler belirleyebilirsiniz. Mesela sınava hazırlık sürecine yeni giren bir öğrenci gün içerisinde 50 soru çözerek başlayabilir. Ancak sınava yaklaştıkça bu günlük 200 hatta 300 soruya çıkmalıdır.
Günlük çözülmesi gereken soru sayısı kişiden kişiye ve sınava kalan süreye göre değişse de bu sayı en az 50-60 civarında olmalıdır. Soru çözmek, çocuğunuzun öğrendiklerini pekiştirmesini ve hız kazanmasını sağlar.
Sözgelimi günde 210 soru çözülecekse bunların 50'si Türkçe, 50'si matematik, 50'si fen bilimleri, 20'si inkılap tarihi ve Atatürkçülük, 20'si din kültürü ve ahlak bilgisi, 20'si de İngilizce'den olmalı. Unutma, çok fazla soru değil hatalarını gösteren kaliteli soru çözmen senin için çok daha önemli.
Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) başarılı olmanın ilk koşulu planlı ve programlı çalışmak. Sınava hazırlanmaya 5. sınıfta başlanması ve dört yıllık bir program yapılması öneriliyor.
İlgili 28 soru bulundu
Performansımızın etkilenmemesi için de sınava son 1 ay kala yapacaklarımızı çok iyi belirlemeliyiz. Sınav Son 1 Ayda Kazanılır! LGS' ye son 1 ay kala altın değerinde bir zamandır. Çünkü sınav son 1 ayda kazanılır.
TEOG'dan LGS'ye geçiş dönemini hatırlayacak olursak, orta düzey soruların çoğunlukta olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir fakat LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.
Pratik kazanmak için ise düzen bir şekilde soru çözmeniz gerekir. “Her gün en az 20-30 paragraf sorusu!” çözmek sizi hiç hata yapmadan ve çok hızlı okuyup anlayarak çözmenizi sağlayacaktır.
Geriye kalan yaklaşık 300 puanı da öğrenci sınavda yaptığı netlere göre almaktadır. LGS'de tüm soruları doğru olarak cevaplayan bir öğrenci 500 tam puan alırken; tüm soruları yanlış cevaplayan bir öğrenci 100 puan, hiçbir soruyu cevaplamayan bir öğrenci ise yaklaşık 200 puan (taban puanı) almaktadır.
Yani Günlük çözeceğiniz en alt limit soru sayısı 90'dır. Ama ideal olan 120-150 arası soru çözmenizdir.
💭 Eğer çalışacağın konu hakkında hiçbir fikrin yoksa, o konu hakkında soru çözemeyeceğin bir gerçek. Ancak okulda dersi dikkatle dinleyip konu hakkında yeterince fikir sahibi olduysan, öğrendiklerini pekiştirmek ve geliştirmek için soru çözebilirsin.
Yapılan araştırmalara göre çok soru soran ve soruyu tartışarak çözen öğrenci daha iyi öğreniyor. Nitelikli ve doğru bir kaynağı çözmeniz başarıyı getirir. Bu yüzden çok soru çözmek yerine çok soru soran olun!
İşte öğrencilerin sınava sağlıklı bir şekilde hazırlanabilmeleri için uykuda dikkat etmesi gerekenler: Öğrenciler günde ortalama olarak 7-8 saat civarı uyumalıdır. Eğer öğrenci yaklaşan bir sınav nedeniyle yeteri kadar uyumadıysa, uyku borçlarını mutlaka ödemelidir. Uykudan önce kahve tüketilmemelidir.
Böyle bir durumda günde 180 – 240 arasında soru çözmek gerekir. Duruma göre bu sayıyı artırabilir ya da azaltabilirsiniz. Eğer iyi bir hedefe yönelik çalışıyorsanız mutlaka 120 sorunun altına düşmemelisiniz.
LGS öğrencisinin bir günü, düzenli ders çalışma, soru çözme ve dinlenme ile geçmelidir. Sabah: Uyandıktan sonra yataktan kalkıp güne zinde bir şekilde başlamak için birkaç dakika egzersiz yapın. Kahvaltınızı yapın ve güne enerjik bir şekilde başlayın.
TYT, AYT, KPSS, ALES, DGS ve MSÜ sınavlarına uygun, yeni nesil sorulardan oluşan Apotemi Yayınları paragraf soru bankası; içerisinde konu anlatımlarına da yer veriyor. Listemizdeki en zor kaynak olan bu kitabı kendini zorlamak isteyenler için özellikle tavsiye ediyoruz.
Paragraf sorularını hızlı çözmek ve daha iyi anlamak için mutlaka okuma alışkanlığını kazanmak gerekir. Okuma alışkanlığı paragraf sorularını daha hızlı çözmeye yardımcı olurken, paragrafın sonuna gelindiğinde başını unutma olasılığını da ortadan kaldırır.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2013–2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sisteminin kaldırıldığını, yerine ise 5 Kasım 2017 tarihinde, Liselere Geçiş Sistemi'nin (LGS) getirildiğini açıkladı.
SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, liselere yeni eğitim modeline ilişkin, "Bu sistemin ilk sınavı, 2024 yılında yapılacak." dedi.
Bazı öğrencilerin kafasında LGS'de devlet 100 puan veriyor mu gibi bir soru oluşmuş durumda. Ancak LGS'de böyle bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Katsayıları farklı olan soruları cevaplayarak kendi puanınızı kendiniz belirliyorsunuz. Bu durumda LGS için devlet ek puan vermiyor diyebiliriz.
Kaçmak Yerine Ne Yapabileceğimize Bakmalıyız. LGS' de hiç matematik yapmadan ortalama bir liseye girmek için diğer derslerin tamamına yakınını yapmamız gerekecektir. Bu durumda matematik yapmadan sözel bölüm ve fen dersinin hepsini yaparsak alabileceğimiz maksimum puan 400 olacaktır.
Hesaplamaların titizlikle yapıldığı LGS Sınavı'nda devlet tarafından 100 puan verilmesi gibi bir durum söz konusu değil.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri