Acemiler için en önemli soru nereden başlamak gerektiği. Daha önce de bahsettiğimiz gibi Likya Yolu, Fethiye Ölüdeniz yakınlarında başlıyor ve Antalya'ya 20 km mesafedeki Geyikbayırı civarında bitiyor. İki taraftan da başlamak mümkün.
Patika. Likya Yolu batıda Muğla ilinin Fethiye ilçesi, Hisarönü'nden (Ovacık) doğudaki Antalya ilinin Konyaaltı ilçesindeki Geyikbayırı'na kadar uzanır.
Fethiye'den başlayıp Antalya'da son bulan Likya Yolu kaç günde yürünür sorusuna ise nokta atışı bir yanıt vermek güç. Günlük yaklaşık 25 km yol ilerleneceği düşünülürse yolu ortalama 21 günde tamamlamak mümkün. Tabii farklı kondisyonlara göre bu sayı 40 güne de çıkabiliyor.
Likya Yolu'nun tamamı 555 km olsa da, tüm yolu tek seferde yürümeniz gerekmiyor.
Likya Yolu uzun ve zaman zaman kayalıklı yol içeren bir rota olsa da genel parkura baktığımızda orta zorluk seviyesinde bulunuyor. Kendini zorlamamak ve bu keyifli doğa sporunu zamanla daha çok sevmek için en basit rotalardan başlayarak zamanla yürüdüğün yolun kilometresini arttırabilirsin.
İlgili 40 soru bulundu
Likya yolu günlük yürüme mesafesine bağlı olarak 25 ila 40 gün aralığında sürmektedir.
Bu bakımdan günlük ortalama 10-15 km lik yürüyüş uzunluğu kriter olarak alındığında Likya Yolunu yaklaşık 30 parkura ayırabiliriz.
Likya Yolu Turlarımızın fiyatları tur tarihine ve tur uzunluğuna göre 12000-29000 TL arasında değişmektedir.
Likya Yolu, Ölüdeniz Ovacık'tan başlayıp Antalya Hisarçandır'a kadar uzanan toplam 535 km'lik bir parkur.
Likya (Fethiye) Turu
İzmir, Aydın, Dalyan, Göcek, Belcekız, Ölüdeniz, Kayaköy, Kalkan, Kaş, Kekova, Patara, Gökova, Azmak Çayı, Şirince, İzmir'e gidilmektedir.
Likya Yolu en ideal yürüyüş mevsimi ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. En ideal zaman aralığı İlkbahar : 20 Mart-10 Haziran ,Sonbahar için 15 Eylül-1 Aralıktır.
Likya Yolu etapları, Hisarönü (Ovacık)-Faralya, Faralya-Kabak Koyu, Kabak Koyu-Alınca, Alınca-Yediburunlar, Yediburunlar-Gavurağılı, Gavurağılı-Patara, Patara-Kalkan, Kalkan-Sarıbelen-Gökçeören, Gökçeören-Kaş, Kaş-Kekova, Kekova-Demre, Demre-Alakilise-Finike, Karaöz-Gelidonya Feneri-Adrasan, Adrasan-Olimpos-Çıralı, ...
Likya, M.S. 2. ve 3. yüzyıllarda yaşadığı büyük depremlerin ve M.S. 6. ve 8. yüzyılları arasında yaklaşık 200 yıl süren veba salgınının ardından bir daha kendisini toparlayamamıştır.
Bu federasyonun önemli kentleri Patara (başkent), Xanthos, Pinara, Olympos, Myra ve Tlos'tur. Bunlara daha sonra Phaselis de eklenmiştir. Teke Yarımadası'nda Likya Birliği'ne ait daha küçük kentler de bulunmakta ve bu kentler sistemli kazılar, sikkeler ve yazıtlardan bilinmektedir.
Likya Yolu, Teke Yarımadası üzerinde batıda Muğla'nın Köyceğiz ilçesi, kuzeyde Burdur'un Gölhisar ilçesi ve doğuda Antalya arasında kalan bölgede bulunuyor.
Likya yani Işık Ülkesi'nin tarihi 3000 yıl öncesine dayanıyor. Likya Yolu, pek çok farklı kaynak tarafından dünyanın en iyi 10 yürüyüş rotasından biri olarak gösterilen, Teke yarımadasında Fethiye'den Antalya'ya kadar uzanan 540 kilometrelik bir parkur.
Likya Yolu, dünyanın en iyi yürüyüş parkurları arasında yer almaktadır. Bu tarihi rota üzerinde kaya mezarları, binlerce yıllık lahitler, oyma taş evler ve birçok tarihi keşif yer almaktadır.
Likya Yolu, Antalya
Fethiye'den Antalya'ya uzanan 535 kilometrelik mesafesiyle Türkiye'nin en uzun bisiklet* rotası olan Likya Yolu, profesyonel bisikletçiler için son derece ideal bir rota.
Adrasan – Gelidonya Feneri 18,4 km. uzunlukta olup, Olimpos – Adrasan yürüyüşünün devamı olan parkurdur.
Muğla'nın Fethiye ilçesinin Ovacık mahallesinden başlayıp Antalya'nın Konyaaltı İlçesinin Geyik Bayırı mahallesinde sona eren tarihi Likya Yolu toplamda 535 km'dir.
Likya Yolu, Fethiye'den başlayarak Antalya'ya kadar uzanan ve tarihte Likya olarak adlandırılan Teke yarımadasındaki patikalardan bir kısmının işaretlenip haritalanması ile oluşturulmuş yürüyüş rotasıdır. 1992 yılında çalışmalarına başlanılan Likya yolu 1999 yılında Kate Clow tarafından hizmete açılmıştır.
850 kilometre uzunluğundaki yürüyüş yolu, Bozburun Yarımadası, Datça Yarımadası, Gökova Körfezi ve İç Karia olmak üzere 4 ana bölüm ile Muğla ve çevresindeki bölgeleri kapsayan 1 ek bölümden oluşmaktadır.
Likya Yolu, 1999 yılında kurulan ve 2014 yılında tamamlanan bir yürüyüş rotasıdır. Rotanın tamamı, tarihi Likya bölgesinde yer almaktadır. Toplamda 555 kilometre uzunluğundaki rota, 23 etapta yürünmektedir.
Patara (Likçe: 𐊓𐊗𐊗𐊀𐊕𐊀, Pttara; Yunanca: Πάταρα), Antalya'nın Kaş ilçesinin Kalkan beldesi yakınlarındaki bir Likya kentidir ve Likya Birliği'nin başkentliğini yapmıştır. Likya Birliği'nin üç oy hakkına sahip altı kentinden biridir.
Fethiye çok eski çağlardan beri önemli bir yerleşim merkezidir. Antik dönemde” Işık Yurdunun insanları” anlamına gelen Likyalılar bu kente sahip olmuş ve Telmessos adıyla anılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri