Tüm turunçgiller gibi, limon ağaçları da sonbaharda başlayıp ilkbahara kadar meyveler tam olgunlaştıkça hasat edilir.
Lime'da hasat zamanı Kasım-Aralık aylarıdır. Bu ayları hasat yapılmayan meyvelerin içi yeşil kalmakla birlikte, dış kabuklarında sararma görülmektedir.
Limon, sonbahar meyvesidir. Limonun hasadı Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yapılır.
Genellikle limonlar sonbahar mevsiminde başlayıp ilkbahar mevsimine dek tam olarak olgunlaştığında hasat edilmektedir.
4-5 yıllık bitki yaşamında ilk meyve verir. Misket limon nerelerde kullanılır?
İlgili 35 soru bulundu
Ilıman ve nemli iklimlere ihtiyaç duyan bitki, dünya üzerinde Meksika, Brezilya, İtalya ve Hindistan gibi ülkelerde yetiştirilmektedir. Ülkemizde de genel olarak ılıman bir iklime sahip olan Mersin ve Antalya civarlarında, az da olsa lime üretimi yapılmaktadır.
Lime yani misket limonu, limona göre daha düşük pH değerine sahiptir, bu durum limona göre daha asitli olması anlamına gelir. Limona göre daha acı bir tada sahip olan lime, ayrıca daha fazla karbonhidrat ve daha az protein içerir. Limon ise misket limonuna göre bünyesinde daha yüksek şeker barındırır.
Limon, genellikle aralık ayında sarı renkli, sulu ve ekşi tadına gelerek olgunlaşır. Olgunlaşan bu meyveleri kış boyunca taze bir şekilde market, manav ve pazar tezgahlarında kolaylıkla bulmak mümkündür.
Limon ağacının en önemli özelliği tüm yıl boyunca hem çiçek açması hem de meyve taşımasıdır. Ilıman iklim bitkisi olduğu için güneş sıcaklığın ilk belirgin olduğu mevsim ilkbaharda çiçeklenmeye başlar.
Limon üretiminde birinci sırada Mersin yer alıyor. Mersin'de her yıl 600 - 700 ton limon üretiliyor. Yine Akdeniz bölgesinde yer alan Adana'da ise yıllık üretim 200 - 250 bin ton arasında değişmektedir. Ülkemizde yaklaşık 375 dekarlık alanda limon üretilmektedir.
Limon ihracatının yüzde 20 si ülkemiz tarafından karşılanmaktadır. Ülkemizde üretilen en kaliteli, dayanıklı ve en iyi türler yediveren, euroka, enter, erkenci mayer ve lamas'dır. Özellikle ener ve euroka orta büyüklükte meyvelere sahip oldukça verimli bir türdür.
Yeşil Limonlarımız lime veya misket limon değildir. Mükemmel yiyecek ve içecekleriniz için Yeşil Limonlarınızı buzdolabında saklayıp, 15 gün içerisinde tazeliğini yitirmeden tüketmenizi tavsiye ederiz.
görünüşü ve tadı limonu anımsatır ama hiçbir zaman limon ve limon'un yetişmemişi değildir. ayrı bir meyvedir. iklim dolayısıyla ithal edilmesi gereğince türkiye'de fiyatı pahalıdır.
Lime'ın tadı limondan daha ekşi, daha kuvvetli. İkisi de salata soslarına, marinasyonlara, içeceklere çok yakışır. Ancak lime suyu, limon suyundan daha az şeker içerdiği için yemeklerde daha iyi gider.
Limon Kaç Derece Soğuğa Dayanır? Limon ağacını yetiştirmek istiyorsak hava sıcaklığının 0 ın altına düşmemesi gerekiyor. -6, -7 derecenin altına düşmesi durumunda limon donar ve ölür. Dayanamadığı en yüksek sıcaklık ise 45 derecenin üstüdür.
Tüm turunçgiller gibi, limon ağaçları da sonbaharda başlayıp ilkbahara kadar meyveler tam olgunlaştıkça hasat edilir.
Limon ağacı ilk çiçeklerini ilkbahar ayları içinde açar.
Filizlenme evresinde güneşi arayan limon bitkisi, güneşi doğrudan almayı sever. Soğukta donma ve kurumaya maruz kalabilir. Bu nedenle evde yetiştirme durumunda saksıyı güneşi alan köşelere koyabilirsiniz. Güneşli bir şehirde değilseniz, bitkiler için hazırlanan yapay ışıklardan faydalanabilirsiniz.
Limon ağacı sıcak havayı seven bir bitkidir. Limon fidanı genel olarak tüplü şekilde üretilen meyve fidanlarından biridir.
Yüksek oranda C vitamini içeren doğal bir antibiyotik olan limon, soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı vücut direncini artırırken, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Son zamanların en popüler içecekleri arasında yer alan cool lime, nane ve limonun muhteşem birleşiminden ortaya çıkıyor. Yalnızca 4 malzeme ile hazırlanan cool lime'ı, büyük boy sürahilerde saklayarak kana kana içebilirsiniz.
Mağaza stoklarıyla sınırlıdır. Ürünün stok, fiyat ve kampanya bilgisi teslimat bölgenize göre değişiklik gösterebilmektedir. Klasik limondan daha büyük, yeşil renkli ve ekşi olan lime, misket limonu adıyla da anılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri