Lime meyvesi citrus yani narenciye grubundan bir meyvedir.Esasen limona benzer ama meyve yapısı limon meyvesinden daha farklıdır. Lime meyvesi halk arasında çekikdeksiz limon olarak geçmektedir fakat doğru bilinen yanlışlardan bir tanesidir.Lime ve limon arasında ciddi oranda farklar mevcuttur.
Lime yani misket limonu, limona göre daha düşük pH değerine sahiptir, bu durum limona göre daha asitli olması anlamına gelir. Limona göre daha acı bir tada sahip olan lime, ayrıca daha fazla karbonhidrat ve daha az protein içerir. Limon ise misket limonuna göre bünyesinde daha yüksek şeker barındırır.
Ülkemizde fiyatı bir hayli yüksek olan lime, iklim koşulları konusunda bir hayli hassastır. Bu yüzden üretimi diğer turunçgiller çeşitlerine göre biraz daha azdır.
Lime, limon ve misket limonu, tadı, kokusu, dokusu, renk ve boyutları itibariyle birbirlerinden farklı özellikleri olan ancak birbirlerine benzer özellikler gösteren, turunçgil familyasının ekşi grup akrabalarıdır. Lime, limondan ve misket limondan daha keskin aromalı, kokulu ve soft özellik taşırlar.
Lime'ın tadı limondan daha ekşi, daha kuvvetli. İkisi de salata soslarına, marinasyonlara, içeceklere çok yakışır. Ancak lime suyu, limon suyundan daha az şeker içerdiği için yemeklerde daha iyi gider.
İlgili 26 soru bulundu
Dıştan limon melezi olan ve etroga adı verilen başka bir turunçgil meyvesiyle çaprazlanmış olan limona benzer. Gerçek misket limonu ekşi bir tada sahiptir ve dilimleri üzerinde beyaz damarlı yeşil renktedir. Yemeklerde ve salatalarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Misket Limon, soğuk algınlığı ve grip gibi yaygın viral hastalıklar için etkilidir. Bu meyvelerdeki viral vücut popülasyonunu kontrol etmeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan C vitamini. C vitamini antioksidanlarla birleştiğinde, birçok hastalık ve duruma karşı güçlü bir bariyer oluştururlar.
kilosu yirmi tl ve üstü fiyatlara satılan tropikal meyve. görünüşü ve tadı limonu anımsatır ama hiçbir zaman limon ve limon'un yetişmemişi değildir. ayrı bir meyvedir. iklim dolayısıyla ithal edilmesi gereğince türkiye'de fiyatı pahalıdır.
Misket limon, içerdiği askorbik asit ve potasyum sayesinde kan damarlarının duvarlarını güçlendirmeye yardımcı olur. Misket limonda, bulunan uçucu yağlar, sindirimi normalleştirir ve iştahı artırır. Limon suyu, antiviral ve antiseptik olarak ve ayrıca yaraları iyileştirmek için kullanılır.
Cidric asid yönünden yüksek değerlere sahip olan lime, düşük şeker oranıyla tarih boyunca tıpta alternatif bir bitki olarak kullanılmıştır. Limenin kendine has aromatik suyu; sodalara, kokteyllere, limonatalara ferahlatıcı bir lezzet katmaktadır. Dünya mutfaklarında, tatlılarda ve yemeklerde sıklıkla kullanılmaktadır.
Yeşil Limonlarımız lime veya misket limon değildir. Mükemmel yiyecek ve içecekleriniz için Yeşil Limonlarınızı buzdolabında saklayıp, 15 gün içerisinde tazeliğini yitirmeden tüketmenizi tavsiye ederiz.
Misket limonu veya lim, koyu yeşil bir renge sahip, Citrus ailesinden gelen bir turunçgil bitkisinin meyvesidir. Meyvesi limondan fark edilir oranda küçüktür ve içinde çekirdek bulundurmaz.
Limon ve lime yani misket limon çok benzer besin profillerine ve sağlık yararlarına sahiptirler. Bununla birlikte, aralarında bazı farklılıklar da vardır. Lime, genellikle gıdalardaki tatları vurgulamak için kullanılan bir narenciye meyvesidir. Meksika, Vietnam ve Tayland mutfağında yaygın bir içeriktir.
Limon ihracatının yüzde 20 si ülkemiz tarafından karşılanmaktadır. Ülkemizde üretilen en kaliteli, dayanıklı ve en iyi türler yediveren, euroka, enter, erkenci mayer ve lamas'dır. Özellikle ener ve euroka orta büyüklükte meyvelere sahip oldukça verimli bir türdür.
Lime yaklaşık olarak bir limonun yarısı büyüklüğündedir, limona göre kabuğu daha ince ve daha suludur. Rengi olgunlaştıkça sarıya döner fakat genellikle yeşil haldeyken toplanmaktadır.
Limon En Taze Hangi Ayda Markette Olur ve Bulunur? Limon, genellikle aralık ayında sarı renkli, sulu ve ekşi tadına gelerek olgunlaşır. Olgunlaşan bu meyveleri kış boyunca taze bir şekilde market, manav ve pazar tezgahlarında kolaylıkla bulmak mümkündür.
Umuyoruzk ki ilerleyen senelerde daha uzun süre ve daha fazla miktarlarda hasat yapıp sizlere bol bol ulaştırabiliriz.. Mükemmel yiyecek ve içecekleriniz için Yeşil Limonlarınızı buzdolabında saklayıp, 15 gün içerisinde tazeliğini yitirmeden tüketmenizi tavsiye ederiz.
Yeşil limon sarı limona göre daha az ekşidir. Az ekşi olmasına rağmen içerdiği az şeker miktarı ile şeker hastalarının bile rahatlıkla tüketebileceği bir besindir. Hoş kokusu ile yüzyıllar boyunca kullanılan yeşil limonun kullanımı ve insan sağlığına olan faydalarını sizler için araştırdık.
Ortalama sıcaklığın 20°C olduğu bölgelerde sağlıklı bir şekilde gelişim gösterirler. Kış sıcaklıklarının 0(sıfır)'ın altına düştüğü yerlerde iç mekâna alınması gerekir. Lime fidanı soğuklara karşı aşırı duyarlıdır. Sıcaklık 0(sıfır)'ın altına düştüğü anda olumsuz etkilenmeye başlar, hatta yaşayamazlar ve ölürler.
Misket limonu, özellikle mayhoş lezzetleri sevenlerin gözdesidir. Meksika ve Latin Amerika mutfaklarında bolca kullanılır. Bazı kültürlerde kurutulup baharat olarak da kullanıldığı görülür. Sıcak yemekler, tatlılar, pastalar ve daha birçok alanda misket limonun eşsiz lezzetinden yararlanılır.
Limon Ağacı Kaç Kilo Meyve Verir? Dikimden 1-2 yıl içinde meyve vermeye başlayan limon ağacının en verimli dönemi 10 yaşıdır. 10 yaşına gelmiş sağlıklı bir limon ağacından minimum 70 kilo meyve alınır.
Lime Limon diğer limon türlerinden boyutları küçüktür. Bu yüzden Türkçe adı ile misket limon denir. Ortalama meyve büyüklüğü 6 cm'dir.
Sağlıklı bir şekilde gelişim gösteren lime ağaçları bahar aylarının ilk günlerinde çiçeklenmeye başlar. Sonrasında ise ağustos ayının sonundan ocak ayının sonuna kadar meyve verimine geçerler. Dikilen lime fidanlarında genelde 2-3 yıl içerisinde meyve alınabilmektedir.
Rendelenmiş limon demektir.
Hazırlanan yemeklere ekşi tat vermek için kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri