Limonu çok daha uzun süre saklamanın en iyi yolu buzluğa atmaktır. Bu yöntem hem limonu daha uzun saklamak hem de daha bereketli limonatalar elde etmek için kullanılır. Bunun için öncelikle limonları güzelce yıkayın. Ardından iyice kurulayın ve bir buzdolabı poşeti içinde buzluğa koyun.
Doğradığınız limonun yarısı bozulmasın istiyorsanız bir miktar kesme şeker sürüp sürülen kısmı tabağa değecek şekilde yerleştirin, buzdolaba koyun, yada suya koyup her gün suyunu tazelerseniz 2 hafta boyunca tazeliğini koruyacaktır.
Limon dilimlenmişse streç filme sarılarak veya kapağı kapalı bir kavanoza konularak buzdolabında 4-5 güne kadar saklanabilir. Limon bütün bir haldeyse, buzdolabında 5-6 gün saklanabilir. Limonu uzun süre saklamak için bütün bir halde derin dondurucuya koyabilirsiniz.
Derin dondurucu ile beraber aynı zamanda güneş görmeyen serin bir oda sıcaklığında saklamak da mümkün. Aynı şekilde yine güneş almayan balkonlarda serin bir ortam içerisinde limonlar saklanabilir. Ancak derin dondurucuya atılan limonlar aylarca saklama olanağı vermektedir.
Kesik limonları saklamak için: Küçük bir kaba biraz içme suyu koyun, limonun kesik kısmı suyun üzerine gelecek şekilde kapatın. Buzdolabına kaldırın. Bu yöntemle birkaç gün kurumadan dayanır.
İlgili 44 soru bulundu
Rendelediğiniz limon kabuklarını buzdolabı poşetlerine koyun. Fazla havasını alıp, poşetlerin ağzını sıkıca bağlayın ve buzluğa kaldırın. Limon kabukları bozulmadan 4 ay kadar buzlukta saklanabilir. Aynı yöntem ile derin dondurucuda bu süre 2 ay kadar daha uzatılabilir.
Limon buzdolabında nasıl saklanır? Bütün limonları Koroplast Kilitli Poşete yerleştirip, havasını alarak buzdolabının sebzelik bölümünde saklayın. Dilimlenmiş limonları da Koroplast Kilitli Poşete yerleştirip, havasını alarak kapatın, Buzdolabının serin bölgesinde 3-4 gün saklayabilirsiniz.
Ayrıca limon her mevsim yetişmeyen bir ürün olduğu için diğer mevsimlerde kullanılmak üzere de bozulmadan saklanabilmelidir. Bu işlem için geliştirilen soğutma teknolojileri ve soğuk hava depolarında muhafaza edilen limonlar sıcaklığı 14 °C ile 15°C arasında değişen depolarda 5 aya kadar bozulmadan bekletilebilir.
Limon ağacını yetiştirmek istiyorsak hava sıcaklığının 0 ın altına düşmemesi gerekiyor. -6, -7 derecenin altına düşmesi durumunda limon donar ve ölür. Dayanamadığı en yüksek sıcaklık ise 45 derecenin üstüdür.
Dolayısıyla doğrayarak saklamak istediğiniz limon yaklaşık 5 ya da 6 gün buzlukta saklanabilir.
Dondurulmuş ve rendelenmiş olarak kullanılan limon yemeklere daha çok lezzet katacaktır. Donmuş limonun ur, yumru, kist ve tümöre karşı iyileştirici ve önleyici etkisi vardır. Donmuş limon parazit ve bağırsak kurtlarına karşı tedavi edicidir. İltihap, enfeksiyon ve mantara karşı önleyici ve tedavi edicidir.
Bir limonu güzelce yıkayın. Ardından buzluğa koyun ve bir gece bekletin ertesi gün limonu kabuğuyla birlikte rendeleyin. Dondurulmuş limon sayesinde limonu kabuğu ile birlikte hiçbir şekilde ziyan etmeden kullanabilirsiniz. Bu sayede limonun içerisinde bulunan tüm vitaminlerden faydalanmış olursunuz.
Limonları dilimler halinde kestikten sonra bir fırın kağıdının üstüne yerleştirerek dondur. Donduklarında kağıttan ayırarak kilitli bir buzdolabı poşetinin içine yerleştir. Buzdolabı poşetinin içindeki havayı boşaltarak ağzını kapat ve limon dilimlerini dondurucuya at. İşte, bu kadar!
Gerginliği azaltmaya yardımcı olan limonlu tuz; stres, anksiyete gibi durumlarla başa çıkar. Bu nedenle uykuya dalmadan önce odanıza tuza bulanmış bir adet limon koyun. Başucunuza tuzlu limon koyduğunuzda, gece boyu sinir sisteminiz daha sağlıklı çalışır. Bunu birkaç gün içerisinde kolayca fark edebilirsiniz.
Ve küfün vücut üzerindeki zararı yavaş ama öldürücü olabilmektedir. Limon küfü zararlı mı? Bozulmuş limonda bulunan küfler mikotoksin barındırır ve bu insan sağlığına zararlıdır.
Direkt olarak güneş ışığı almayan ve serin bir oda ya da bölmede tüm ambalajlı su çeşitlerini saklayabilirsiniz. Damacananızı pompasız bir şekilde kullanıyorsanız, suyun kapağını açık bırakmamaya özen göstermeniz gerekir. Suyun tadının değişmemesi için doğru muhafaza etmek oldukça önemlidir.
Limonlar 14 °C ile 15 °C'lerde % 90 bağıl nemde 5 ay kadar depolanabilir. 14 °C altındaki sıcaklıklarda uzun süre soğuk etkisinde kalırlarsa, kabuklarda lekecikler oluşur ve meyve eti samanlaşır.
Pek çok ürünü şoklayarak kullanım süresini olumlu yönde etkileyen buzluk, limon suyunun da benzer şekilde kullanım ömrünü uzatır. Limonun suyunu buzluğa uygun olan saklama kaplarına doldurarak 12 ile 15 hafta arasında muhafaza edebilirsiniz. Meyvenin suyunu dondurucuda saklamak için buz kaplarını kullanabilirsiniz.
Ülkemizde de limon üretimi için en uygun iklim, Akdeniz iklimidir. Limon ağacı yetiştirirken hava sıcaklığının 0'ın altına düşmemesi gerekir. Çünkü limon ağacı, -6 derece ve daha soğuk havalarda donarak ölür. Limon ağacını yetiştirirken hava sıcaklığının 45 dereceyi de geçmemesi gerekir.
Herhangi bir cihaz ya da enerjiye gerek duymadan hizmet veren doğal depolara konulan limon, 4 ay buralarda bekletiliyor. Kabukları incelen ve sulanarak daha lezzetli hale gelen limon "yataklık limon" adıyla yurt içi ve dışında sofralarda yerini alıyor.
Dondurulmuş limon kabuğu rendesini salatalarda, kurabiyelerde, çorbalarda ve birçok yerde kullanabilirsiniz. Dondurulmuş kabuğun tadı, çözülmüş kabuktan çok daha lezzetlidir. Çünkü kabuk, meyve suyundan 5-10 kat daha fazla vitamin içerir.
Ürünleri depolamak oldukça karlı bir yatırımdır. Ticari amaçlı kullanılacak bir soğuk hava deposu ücreti en az 500.000 dolardır. 1000 m2 büyüklüğündeki bir alanda soğuk hava deposu yapımı, arsanın maliyeti dışında 800.000 TL gerektirmektedir. İnşaat maliyeti için ise yaklaşık 200.000 TL harcandığını söyleyebiliriz.
C vitamini deposu olan limonun faydasını duyanlar günlük olarak fazla miktarda limon tüketmek isteyebilirler. Fakat her şeyin fazlası zarar olduğu için limonun da fazlası zarar olabilir. Günde 1 adet limon tüketmek insan sağlığı açısından yeterli olmaktadır.
Limon kabuğundan bitki çayları yapabilir, sararan tırnak ve dişleri beyazlatmada kullanabilir, ev temizliğinde ve oda spreyi olarak kullanabilir, yağını yapabilir, pastalarda ve yemeklerde aroma vermesi için kullanabilir hatta ve hatta mikrodalga ve fırınların kötü kokusunu engellemek ve temizlemek için de ...
Limon, kısa süre içerisinde tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir. Tansiyon ölçüldüğünde yüksek çıkıyorsa limon ile müdahale etmeyi düşünebilirsiniz. Tansiyon bu şekilde düşmüyorsa gerekli tıbbi müdahaleye başvurulabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri