Ağzı kapalı kavanozlarda bu şekilde hazırladığınız limonlar, boyutlarına, saklama sıcaklığına bağlı olarak 1-4 hafta içinde süre içerisinde hazır olacaktır. Gaz çıkışının bitmesi limon kabuklarının yumuşamış olması fermente limonunuzun hazır olduğuna dair göstergelerdir.
Bu sos öyle taze bir limon lezzeti sunuyor ki; limon kullandığınız tüm sosların yerine biraz sızma zeytinyağı ile karıştırarak ya da sade olarak kullanabilir. Balık, salata ve sebzelerinize enfes bir lezzet vermek isterseniz bu özel sosu kaçırmayın!
Limonlar ortadan ikiye bölünerek suyu sıkılır ve bir tencereye alınır. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek kısık ateşte kaynatılır. Kaynayınca altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan limon suyumuz bir şişeye alınarak dolapta muhafaza edilir.
Her gün düzenli olarak içilen limonlu su karaciğerde bulunan sindirim enzimlerini harekete geçirir ve kandaki oksijen durumunu düzenler. Limon içeriğindeki hidroklorik asit sayesinde sindirimi kolaylaştırır. düzenli olarak içilen 1 bardak limonlu su sindirimi düzenleyerek gut hastalığını da azaltır.
Günde 1 adet limon tüketmek insan sağlığı açısından yeterli olmaktadır. Asidik özelliğinden dolayı fazla limon tüketilmesi önerilmemektedir.
İlgili 30 soru bulundu
1 küçük tercihan tahta kaşık yardımı ile elinize aldığınız limonun iki parçası arasına bir kaşık tuz ekiniz. Sonra tuzsuz olan diğer iki parçayı çevirip bu tarafa da bir kaşık tuz ilave ediniz. Sonra bu tuzlu limonu kavanozun dibine yerleştirin.
- Son saklama yöntemine geçmeden önce limonların buzlukta don halini alana kadar kalmasını sağlayınız. - Donmuş limon dilimlerini kilitli poşete alınız ve havasını alarak iyice kapatınız. Tekrar poşeti derin dondurucuya yerleştirip limonları bu yöntemle muhafaza ediniz.
Yüksek miktarda sitrik asit içerdikleri için, limonların asidik pH'ları vardır. FDA'ya göre, limon suyunun pH değeri 2 ile 3 arasında değişiyor. Bu, limon suyunu 10.000-100.000 kez sudan daha asidik yapar.
orta ve güney amerika'da servis edilen biraların (bkz: corona) şişe ağzına, sinek gelmesin diye limon sıkıştırılır. bu bölgenin biralarının bu şekilde servis edilmesi, dünyanın her yerinde adet haline gelir.
Limonlu suyun asidik olduğu düşünülmesine rağmen aslında vücut üzerinde alkalileştirici bir etkiye sahip olduğu ve vücut pH'ını dengelemeye yardımcı olduğunu da unutmayın!
Sabahları limonlu su içmek kabızlık gibi bağırsak problemlerinin giderilmesinde etkilidir.
Limonlar 14 °C ile 15 °C'lerde % 90 bağıl nemde 5 ay kadar depolanabilir.
Limon içinde yer alan tanecikler arasındaki bağların kopmasıyla başka bağların ortaya çıkması sonucunda iç yapısındaki değişimlerin bir sonucu olarak küflenmeye maruz kalmaktadır. Küflenme olayı maddenin kimyasal değişime verdiği bir tepkime olarak belirtilmektedir.
Limonları yıkayıp kuruluyoruz elma dilimi ya da yuvarlak dilimler halinde kesip altını üstüne tuzlayıp öylece kavanoza diziyoruz. Bir kaç tanesini dibine sıkabiliriz. Bir hafta boyunca arada bir sallayarak limonların suyunu bırakmasını bekliyoruz. Limonlar yumuşayıp, kavanoz neredeyse limon suyu ile doluyor.
Limonun suyu yaklaşık % 5 ila % 6 sitrik asit olup pH'ı ise 2.2 dir ve bu nedenle ekşi bir tadı vardır.
Çünkü limonların asidik yapısı, onların raf ömrünün kısalmasına neden olur. Tazeliğini yitiren limonlar zamanla sertleşir, kurur ve nihayetinde küflenir.
olgunlaşır olgunlaşmaz toplanmayan, birkaç ay daha dalında muhafaza edilen, böylece daha çok sulanması sağlanan limondur.
Kilitli bir poşetin içerisine limonlar konularak dondurucuya kaldırılır. Limonlar donduktan sonra buzluktan çıkarılarak ikiye bölünür ve suyu sıkılır. Bu küplerinin içerisine limon suları eşit miktarda dağıtılır ve yeniden dondurucuya kaldırılır.
Limon ağacını yetiştirmek istiyorsak hava sıcaklığının 0 ın altına düşmemesi gerekiyor. -6, -7 derecenin altına düşmesi durumunda limon donar ve ölür. Dayanamadığı en yüksek sıcaklık ise 45 derecenin üstüdür.
Limon kabuğu rendesi, kek ve tatlıların içerisine aroma katmak için kullanılır. Limon kabuklarını rendeledikten sonra buzdolabı poşetlerine doldurun. Bu kabukları, kek yaparken harcın içerisine ekleyebilirsiniz. Kötü Kokuları Giderir.
Ülserli olanlar, bir bardak limon suyundan sonra mide rahatsızlıklarından muzdarip olabilir. Bu durumda, mide astarı tahriş olur ve bağırsakta hafif akut tahrişe neden olur! Yüksek asitli içeriğinden dolayı limon suyu diş minesini bile etkileyebilir.
Limonun asidik doğası mide duvarında yanmaya ve ülseri azdırmaya sebep olabilir. Ülser iyileşmeyecek ve içten kanamaya sebep olacaktır. Bu durumda da yoğun ağrı ve diğer sorunlara da yol açacaktır. Ülser problemi çeken insanların limon suyu tüketiminden kaçınmaları gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri