Gazlı bezi küçük parça halinde kesin ve üzerine birkaç damla limon sıkıp sivilcenin üzerinde yerleştirin. 20 dakika beklettikten sonra o bölgeyi yıkayın. Birkaç gün bu adımı uygulayın. Limon suyunun içerisindeki sitrik asit sivilce bölgesindeki mikropları kıracak ve sivilceyi kurutacaktır.
Limon ve karbonat son derecede etkili bir tedavi seçeneğidir. Bu karışımı pamuk yardımı ile sivilce olan bölgelere sürerek iyileşmesini bekleyebilirsiniz. Limon ve Yoğurt: Limon ve yoğurt karışımı da aynı şekilde antibakteriyel özelliği olan ve sivilcelere çok iyi gelen bir karışımdır.
Zerdeçal ve limon suyunu iyice karıştırın. Sivilceli bölgeye uygulayın ve 15 dakika bekletip cildinizi durulayın. Sivilcelerden kurtulmak için haftada 2 veya 3 defa bu karışımı kullanın.
Genellikle yağlı ciltlerde meydana gelen ancak kuru, karma ve yağlı cilt tiplerinin de zaman zaman karşılaştığı sivilce sorununu limon kullanarak çözebilirsiniz. Limon asitli yapısı sayesinde iltihaplı sivilceleri kurutur. Cilt yüzeyindeki bakterileri yok eder.
Taze sıkılmış limon suyunu pamukla sivilcelerin üzerine sürün ve 15 dakika bekletin. Sonra bol suyla yüzünüzü yıkayın. Limonu yüzünüzde çok uzun süre bekletirseniz cildinizi fazla kurutabilir ve tahrişe neden olabilir. Yüzünüzü yıkadıktan sonra çok kuruluk olursa nemlendirici kullanabilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Yarım çay kaşığı karbonata birkaç damla limon suyu ilave edin ve karıştırın. Sivilcenin üzerine parmağınızla sürün. 20 dakika kadar bekledikten sonra yıkayın. Bu uygulamayı sivilcenin iltihabı kuruyana kadar her gün tekrarlayabilirsiniz.
Karbonat. Karbonat ve suyu karıştırarak krem kıvamında bir karışım elde edin. Gece yatmadan önce bu karışımı yüzünüze sürün ve gece boyu böyle kalmasını sağlayın Kalktığınızda ılık su ile durulayın.
Sivilceli cildi temizlerken tahriş etmeyin. Sivilcelere limon, pudra, alkol, kolonya ve benzeri maddeler sürmek deride tahrişe yol açar. Cildi fazla hırpalamadan düzenli olarak yıkayın. Cildi fazla kurutmamak için pH değeri derinin doğal pH'ına yakın (5.5 civarında) bir temizleyici kullanın.
Özellikle yağlı ciltlerde T bölgesinde bu yöntemi kullanabilirsiniz. Bir süre cildinizde beklettiğiniz limonu yalnızca suyla yıkamalısınız.
Yeterli Miktarda Su İçmek Sivilce Oluşumunu Azaltabilir.
Patlamış sivilce için en etkili doğal çözümlerin başında karbonat ve limon karışımı gelmektedir; Bunun için 1 tatlı kaşığı karbonat ve yarım limon suyu karıştırılarak sivilcenin üzerine sürülmeli ve 10 dakika sonra temizlenmelidir.
Diş macunu sivilcelere iyi gelir mi? Özellikle, diş macunu gibi ürünler cildin temizliği veya sebum üretiminin düzenlenmesi için uygun değildir ve diş macunu sürme cilt sağlığı için problem oluşturabileceğinden sivilce tedavisinde kullanılmamalıdır.
Limon, cilt beyazlatma özelliklerine sahip yaygın bileşenlerden biridir. Koyu lekeleri azaltan ve cildinizi önemli ölçüde aydınlatabilen cilt beyazlatıcı bileşenlere sahiptir. 2 yemek kaşığı limon suyunu, yüzünüze ve boynunuza eşit şekilde nazikçe uygulayın. Yaklaşık 10 dakika yüzünüzde kalmasına izin verin.
Ancak limonun her gün yüze uygulanması cilde zarar verebilir. Bu sebeple 2 günde bir uygulaması yapılması idealdir. Yüzde limonun bekletilme süresi en az 5 en fazla ise 50 dakika olmalıdır. Bekleme süresinin ardından cilt ılık suyla yıkanarak limondan arındırılabilir.
Yüzüme limon sürdüm kızardı denince yapılması gerekenler
Hemen bol suyla yıkayın. Yıpratıcı temizleyiciler kullanmayın, sadece su yeter. 2. Tonik kullanmayın, sadece bol miktarda nemlendirici sürün. Nemlendiriciyi kızarmış bölgelerde iyileşme olana dek sık sık tekrarlayın.
Özellikle sıcak tampon ile kör sivilceler giderilebilir. Pamuk ve ya sargı bezi sıcak suya batırılıp iyice sıkılmalıdır. Bu şekilde kör sivilcenin üzerine sıcak tampon uygulanır. Antiseptik özelliği olan elma sirkesi tonik gibi kullanıldığında sivilceli bölgedeki enfeksiyonu ortadan kaldırır.
"Limon antioksidandır ve asidik bir özelliğe sahiptir. Bu nedenle akne tedavisinde kurutucu ve leke tedavisinde renk açıcı olarak kullanılabilir. Ancak doğrudan cilde uygulanan limon bu özelliğinden dolayı hassas ciltleri tahriş edebilir, egzamaya neden olabilir.
Limonun içerisinde bulunan bolca sitrik asit, cilt problemlerini tedavi etmede çok etkilidir. Yarım limonu direkt olarak akneli bölgeye uygulayın. Gece yatmadan önce uygularsanız ve sabah kalktığınızda duruladığınızda daha etkili sonuçlar alabilirsiniz.
Limonun Cilde Sağladığı Faydalar;
Siyah Nokta ve Sivilceler; antiseptik özelliğinden dolayı sadece limon suyunun yüze sürülmesi bile düzenli uygulamada sivilcelerin azalmasına yardımcı olmaktadır. Haftada 1 kez maske ile bakım yapmak ise cildinizi derinlemesine temizleyecektir.
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Geçmeyen sivilce sebeplerinin birbirinden farklı etkenler olduğunu söylemek mümkündür. Genel olarak sivilce sorunu; stres, düzensiz beslenme ve hormonal değişikliklerden ileri gelir. Ancak uzun süre geçmeyen sivilceler söz konusuysa bu durumun ciddi bir sağlık sorununa işaret ediyor olma ihtimali olabilir.
Kör sivilce için krem uygulaması yapmak iltihaplanmayı ve şişliği azaltabilir. Aynı zamanda sivilcenin ucunun çıkmasına yardımcı olarak iltihabı vücuttan dışarı atılmasını destekleyebilir. Sivilce kremleri genellikle salisilik asit, benzoil peroksit,kükürt, alfa hidroksi asit, retinoid gibi bileşenler içerir.
Tuzlu suyun etkileri cildin üstündeki gözenekleri açar ve sivilceler kaybolur, düzenli ve bilinçli deniz, güneş banyosu ciltte hücre yenilenmesini hızlandırarak sivilceleri iyileştiriyor. Deniz suyundaki mineral tuzlar dolaşımı hızlandırıyor ve cildi sıkılaştırarak ışıltılı bir görünüm kazandırıyor.
Yanakta ortaya çıkan kırmızı sivilceler geçmesi için yöntemlerden biri buz kullanmaktır. Bir peçete ya da bezin içerisine buz koymak suretiyle ilgili bölgeye uygulamak etkili olabilir. Eğer bu uygulama yaklaşık olarak 1 hafta boyunca gerçekleşirse, yanaktaki kırmızı sivilcelerin önemli oranda azaldığını görünebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri