Limon: Antiseptik özelliğiyle cildi lekelerden ve ölü hücrelerden arındırır. Temiz bir pamuğa bol bol limon suyu sürüp güneş lekesine uygulayarak 20-25 dakika bekleyin. Ardından bol su ile durulayın.
Lekeler için limon maskesi
Limonun içerisindeki sitrik asit ölü hücrelerin atılmasını sağlayarak peeling etkisi yapıyor. Hem lekenin renginin açılmasında hem de yeni hücre oluşumunu uyarmada etkili oluyor.
Kahverengi lekeler için uygulanan en doğal yöntemlerden biri de limon suyu uygulamasıdır. Yüksek oranda sitrik asit içeren limon kahverengi lekelerin azalmasına yardımcı olabilir. Kahverengi lekenin bulunduğu cilt bölgesine doğrudan limon suyu sürülür ve kuruduktan sonra nemli bir havlu ile silinir.
Mermer gibi sert, dayanıklı ve parlak bir malzeme üzerinde en ağır lekeyi bırakacak gıda malzemelerinden birini limon oluşturmaktadır. Özellikle mermer tezgahlar, sehpa, masa ve bankolar üzerinde limon hiç istenmeyen ve kötü bir lekeye neden olabilir.
"Limon antioksidandır ve asidik bir özelliğe sahiptir. Bu nedenle akne tedavisinde kurutucu ve leke tedavisinde renk açıcı olarak kullanılabilir. Ancak doğrudan cilde uygulanan limon bu özelliğinden dolayı hassas ciltleri tahriş edebilir, egzamaya neden olabilir.
İlgili 23 soru bulundu
Limon Yağı Cilt Rengini Açar Mı? Limon yağı içerisinde sitrik asit, limonen ve alfa hidroksi asit bulunmaktadır. Bu bileşenlerin cilt rengini açtığı bilinmektedir. Limon yağının içerisinde bulunan bu bileşenler cilt renginin açılmasını sağladıkları gibi ciltteki ton farklılığını gidermeye de yardımcı olurlar.
Limon ve sirke asidik özelliğe sahip olduklarından dolayı ciltteki lekelerin rengini açarak zamanla yok edecektir. Yüzünüz beyazlayacak ve cildiniz pürüzsüz bir görüntüye sahip olacaktır. Limon yalnızca yüzünüz için değil elleriniz için de oldukça etkili şekilde güzelleştirici özelliğe sahiptir.
Uygulama: Zeytinyağı ile limonun cilde faydaları arasında pigment yenileyici özelliğinden gönül rahatlığıyla faydalanabilirsiniz. Tüm malzemeyi karıştırıp temiz yüzünüze uygulayın. 10-15 dakika beklettikten sonra durulayın ve nemlendirin.
Limon, cilt beyazlatma özelliklerine sahip yaygın bileşenlerden biridir. Koyu lekeleri azaltan ve cildinizi önemli ölçüde aydınlatabilen cilt beyazlatıcı bileşenlere sahiptir. 2 yemek kaşığı limon suyunu, yüzünüze ve boynunuza eşit şekilde nazikçe uygulayın. Yaklaşık 10 dakika yüzünüzde kalmasına izin verin.
Şu şekilde cilde uygulanmalıdır: Bir limon ortadan kesilerek suyu sıkılır. Renginin açılması istenen bölgeye suyu sürülerek hafif dokunuşlarla ovulur ve masaj yapılır. 20-30 dakika kadar bekletildikten sonra ılık su ile durulanır.
Antioksidan içeren yeterli ve dengeli bir beslenme programı kahverengi leke oluşumunun engellenmesine yardımcı olur. Estetik olarak kişiyi rahatsız eden kahverengi lekeler için uygulanan tedavi yöntemleri arasında karbon peeling, dermapen, kimyasal peeling, PRP, mezoterapi ve lazer tedavisi gibi yöntemler yer alır.
Güneş lekeleri meydana geldiği takdirde uygulanabilecek yöntemler başlıca şu şekilde sıralanabilmektedir; Limon suyunun ciltte yer alan koyu bölgelerin açılmasına yardımcı olduğu bilinmektedir. Bununla birlikte limon suyu ciltte yer alan ölü hücrelerin atılmasını sağlar, yeni ve canlı hücrelerin oluşmasını sağlar.
Bazı durumlarda limon suyu tezgah üzerine döküldükten sonra hemen müdahale edilmezse, uzun bir süre kalan bu leke mermerde koyu ve derine işleyen bir lekeye neden olabilir.
Zeytinyağı ve limon karışımı, cilt sağlığına da fayda sağlar. Zeytinyağı, cildi nemlendirir, besler ve anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Ciltteki kızarıklığı ve tahrişi azaltır, akne ve sivilce problemlerini hafifletir. Limon ise cildin pH dengesini düzenler ve cilt tonunu dengelemeye yardımcı olur.
Limon, akneye sebep olabilen bakteri türleri ile savaşması ve içerdiği sitrik asit ve C vitamini sayesinde akneye iyi gelebilmektedir. Akne üzerine olumlu etkisini görebilmek için sabahları limonlu su tüketimi faydalı olmaktadır.
Limon isteğe göre gün içinde yüze sürülüp temizlenebilir ya da şartlara göre yatmadan önce yüzde bekletilebilir. Ancak limonun her gün yüze uygulanması cilde zarar verebilir. Bu sebeple 2 günde bir uygulaması yapılması idealdir. Yüzde limonun bekletilme süresi en az 5 en fazla ise 50 dakika olmalıdır.
Limonun vücut beyazlatmaya olan etkisi birçok kişi tarafından bilinir. Özellikle koltuk altı beyazlatmada da kullanılabilen limon suyu, ölü derilerin ve hücrelerin atılmasına ve kararmanın giderilmesine yardımcı olur.
Tarif için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı taze limon suyu yeterlidir. Bu karışımı gözler hariç tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Karışım, 15 dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkanabilir. Bu yöntem aynı zamanda cildi beyazlatma özelliğine de sahiptir.
Limonun Cilde Sağladığı Faydalar;
Siyah Nokta ve Sivilceler; antiseptik özelliğinden dolayı sadece limon suyunun yüze sürülmesi bile düzenli uygulamada sivilcelerin azalmasına yardımcı olmaktadır. Haftada 1 kez maske ile bakım yapmak ise cildinizi derinlemesine temizleyecektir.
Kuru bir cilde sahip iseniz limon suyunu ve Hindistan cevizi yağı ile karıştırın, cildinize sürün ve 10 dakika sonra durulayın. Göz altlarınızdaki koyu lekelerden kurtulmak için 1 çay kaşığı sütle 1 çorba kaşığı limon suyunu karıştırın. Göz altı bölgenize uygulayın ve 10 dakika sonra yavaşça durulayın.
Limondaki C vitamini kollajen oluşumuna yardımcı olur, böylece cildinize esneklik kazandırır. Limon ayrıca, cildi sıkılaştırmaya, kırışıklıkları ve erken yaşlanmanın farklı belirtilerini azaltmaya yardımcı olan sıkılaştırıcı özelliklere sahiptir.
Elma ve kırmızı soğan; cildi güzelleştiren kuversetin içerir. Bunlar dışında bütün “ berry” grubu meyveler; örn; üzüm, kırmızı üzüm, yaban mersini, dut özellikle de karadut, kızılcık, ahududu, çilek, polifenoller, resveratrol, gibi antioksidan içerikleri ile cildi güzelleştirir.
Zeytinyağı Cildi Beyazlatır mı ? Zeytinyağı cildi beyazlatır mı sorusuna verilebilecek cevap: hayır, zeytinyağı cildi beyazlatmaz. ' Cilt yapınız genetik olarak buğday rengi ya da koyu tonda ise, zeytinyağının cildinizi beyazlatması mümkün değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri