Limon sarımsak kokusunu gideren en etkili yiyecektir.
Sarımsak kokusundan hızlıca kurtulabileceğimiz diğer bir yöntemde limon kullanmaktır. Limon, içerisinde bulunan sitrik asit sayesinde sarımsak kokusuna neden olan elimizdeki yağ tabakasının parçalanarak elimizden sarımsak kokusunun giderilmesini sağlar.
24 saat geçse de, koku gitmez Koku gidermenin öncelikli yolu vücuttaki kimyasal tepkimeleri yönlendirmekten geçiyor. Sarımsak sevenler bilir; kokusu uzun süre vücutta kalır. Yediğiniz sarımsaklı yemeğin üzerinden 24 saat geçse bile, koku hala nefesinizde ve terinizde hissedilir.
Maydanoz: Sarımsak yedikten sonra maydanoz çiğnemek ağız içerisindeki sarımsağın rahatsız edici kokusunun giderilmesine yardımcı olur. Karanfil: Ağızdaki sarımsak kokusunu gidermek için en etkili yöntemlerden bir tanesidir. Sarımsak yedikten sonra ağzınıza karanfil alın ve bir süre bekledikten sonra çıkarın.
İlgili 31 soru bulundu
Sebep olduğu kötü koku etkisi 24 saat sürebilir. Süt, maydanoz, elma, ıspanak, nane gibi besinlerin sarımsağın sebep olduğu kötü kokuyu azalttığı bilinir.
Kavrulmuş sarımsakları yedikten sonra 24 saat boyunca bol bol su için, taze sebze ve meyveler tüketin. Ana yemek olarak da yine hafif, mümkünse kolayca sindirilebilir, protein açısından zengin yemekler tercih edin. Rafine, yani işlenmiş şeker ve gıdalardan da uzak durun.
Birkaç yıl önce Ohio Devlet Üniversitesi'nden Sheryl Barringer sarımsakla yenen bazı yiyeceklerin kokuyu ortadan kaldırması konusunu araştırdı. Marul, hindiba, kereviz, patates, maydanoz, nane, reyhan, fesleğen, mantar gibi bazı yiyeceklerin sarımsak kokusunu giderdiği biliniyordu.
Sarımsağın bütünüyle yutulması halinde ağız kokusu olmayacağı inancının yanlış olduğunu vurgulayan Kurt, "Oysa sarımsak kana karışır ve koku akciğerler ve nefes yoluyla atılabilir. Ağız fırçalamakla, diş fırçalamakla bu koku ortadan kaldırılamaz." dedi.
Ağızdaki sarımsak kokusundan kurtulmanın en etkili tek yolu ağzınızdaki sarımsak kalıntılarının ve buharlaşan sülfür bileşiklerinin ortadan kaldırılması. Bunu dişlerinizi fırçalayarak ve iple temizleyerek, dil temizleyicisi kullanarak, ağız çalkalama suyuyla gargara yaparak yapabilirsiniz.
Ağız kokunuzun mideden kaynaklanıyor olması ağız bakımınızı ihmal edebileceğiniz anlamına gelmez. Günde iki kez dişlerin fırçalanması ve bir ağız çalkalama suyunun kullanılması, ağız kokusuna katkı sağlayan bazı bakterileri öldürmeye yardımcı olacaktır. Probiyotik kullanın. İyi bir nefes, sağlıklı bir mide ile başlar.
Ağız kokusunu gidermek için kullanılan nane, sakız, gargara vb. ürünler geçici olarak ağız kokusunu giderebilmektedir. Sağlık problemleri, bazı besinler ve alışkanlıklar ağız kokusu nedenleri arasında yer almaktadır. Birçok durumda diş hijyeni sağlanarak ağız kokusu giderilebilmektedir.
Maydanoz damağı temizler ve hoş olmayan ağız kokularını giderir. Elma sirkesi için: Bazıları suya katarak elma sirkesi içmenin soğan ve sarımsak kokusunu gidermeye yardımcı olduğunu bildirmiştir.
Soğan veya sarımsak yedikten sonra dişleri ve dili fırçalayıp süt ile ağzı çalkalayıp sütü içmek kokuyu giderecektir. Bir tatlı kaşığı karbonatı bir çay bardağı suda eritip bu su ile ağzı çalkalayarak suyu içmek kokunun kaybolmasına yarayacaktır.
Sarımsak yutma, vücutta oluşan iltihaplı hastalıklara karşı antibiyotik etkisi yapar. Kolesterolü düşürür ve idrar söktürücü özelliği ile yüksek tansiyona iyi gelir. Hazmı kolaylaştırır. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve bağırsak kurtlarının düşmesine yardım eder.
Et, tavuk kızartmalarında, kurabiye, kek ve tatlılarda kullanılan karanfil, ağız kokusunu yok etmekte etkili oluyor. Özellikle ağızdaki sarımsak kokusunu gidermek için tane olarak alıp çiğnendiğinde kötü koku yerini güçlü bir karanfil kokusuna bırakıyor.
Kastamonu Üniversitesinde (KÜ) yürütülen çalışmayla yutularak tüketilmesi halinde sarımsaktan beklenen faydanın sağlanamayacağı, insan vücuduna yararlı maddelerin açığa çıkması için mutlaka çiğnenerek tüketilmesi gerektiği saptandı.
Sağlıklı bir birey günde 2 diş çiğ sarımsak yenilebilir.
Sarımsaktan en çok fayda çiğ halinden alınır. İçeriğindeki enzim ve maddelerden yararlanmak için ezilip bir kaç dakika bekledikten sonra tüketilebilir. Pişirme esnasında bu maddeler azalabilir. Lezzetli bir et ve tavuk yemeği için sarımsak, kekik ve zeytin yağıyla marine edilebilir.
Evdeki sarımsak kokusu için cezveye 1 bardak su, bir miktar elma sirkesi ve bir adet limonu sıkarak kısık ateşte kaynatın. Bu yöntem ile eve sinmiş kokular tamamen yok olacaktır. Mutfak tezgahını ve dolapları karbonatlı ılık su ile silmeniz de evdeki sarımsak kokusundan kurtulmanızı sağlayabilir.
Sarımsak içeriğinde bulunan sulfosid ve allisin sayesinde doğal antibiyotik görevi görür. Nezle ve soğuk algınlığı ile boğaz iltihabının önlenmesinin yanı sıra, vücuttaki enfeksiyon ve mikroba karşı birer savaşçı edasıyla savaşır.
Ağızdaki soğan, sarımsak ve sucuk kokusu hemen nasıl gider? Soğan, sarımsak ve sucuk gibi ağızda koku yapan yiyecekler tüketildikten sonra dişler ve dil fırçalanır. Daha sonra da ağzı süt ile çalkalamak veya süt içmek bu besinlerden kaynaklı kokuyu giderebilir.
Danışanlarımız tarafından en çok duyduğum şikayetlerin başında geliyor bu durum. Siyah sarımsak idrar söktürücü özelliği ile vücutta fazla sıvının birikmesini engelliyor ve vücudu rahatlatıyor. Sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmek isteyen herkes bu besini rahatlıkla tüketebilir.”
Akciğer, karaciğer, safra kesesi ve kalp gibi önemli organları güçlendirir. İdrar söktürücü özelliği vardır. Kalbi beslyene kroner damarları genişletir. Kalp adelelerini güçlendirir.
İlk 4 saat içinde iyice sindirilen ve antioksidan etkisini devreye sokan sarımsak, vücuttaki 4-6 saat arasındaki sürede de boş durmuyor ve deyim yerindeyse alıyor sazı eline. Vücut, sarımsağın faydalı yanlarını iyice algılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri