Limon, sonbahar meyvesidir. Limonun hasadı Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yapılır.
Genellikle limonlar sonbahar mevsiminde başlayıp ilkbahar mevsimine dek tam olarak olgunlaştığında hasat edilmektedir.
Limon sonbahar ve kış meyvelerindendir. Hasadı Eylül, Ekim ve Kasım ayında yapılır, yani bu ayda toplanır ve satışa çıkar.
Lime'da hasat zamanı Kasım-Aralık aylarıdır.
-1 derecenin altındaki sıcaklık, limon ağacı için hayatı tehdit eder. Optimum sıcaklık yaklaşık 10 ° C ila 28 ° C arasındadır.
İlgili 44 soru bulundu
Kış aylarında, havalar soğuk olduğunda evin içinde güneye bakan bir pencere önüne yerleştirilmelidir. Yeteri kadar ışık almadığı düşünülürse floresan ışığı ile desteklenmelidir. Yaz aylarında ise açık havada olmalıdır.
Filizlenme evresinde güneşi arayan limon bitkisi, güneşi doğrudan almayı sever. Soğukta donma ve kurumaya maruz kalabilir.
Limon, sonbahar meyvesidir. Limonun hasadı Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yapılır.
Ülkemizde fiyatı bir hayli yüksek olan lime, iklim koşulları konusunda bir hayli hassastır. Bu yüzden üretimi diğer turunçgiller çeşitlerine göre biraz daha azdır.
Limon ihracatının yüzde 20 si ülkemiz tarafından karşılanmaktadır. Ülkemizde üretilen en kaliteli, dayanıklı ve en iyi türler yediveren, euroka, enter, erkenci mayer ve lamas'dır. Özellikle ener ve euroka orta büyüklükte meyvelere sahip oldukça verimli bir türdür.
Örneğin aydın limon çeşidinde verim az, mayer limon çeşidinde ise verim çok yüksektir.Ortalama tüm bakımları zamanında yapılmış verim çağına gelmiş 10 yaşından bir limon ağacından minumum 70 kg meyve alınabilmektedir.Tabi Saksıda içerisinde saksının ebatına ve ağacın yaşın yaşına göre bu verim 2-10 kg arasında ...
Limon Kaç Derece Soğuğa Dayanır? Limon ağacını yetiştirmek istiyorsak hava sıcaklığının 0 ın altına düşmemesi gerekiyor. -6, -7 derecenin altına düşmesi durumunda limon donar ve ölür. Dayanamadığı en yüksek sıcaklık ise 45 derecenin üstüdür.
Yediveren Limon Fidanı geneli 4- 5 yaş itibariyle meyve vermeye başlarlar. Dikiminizden bir yıl sonra meyve verimi sağlayacak fidanlardır.
Lahana, yer elması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar gibi sebzeler ve elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane gibi meyvelerle menünü zenginleştirmeye hazır mısın?
Bu nedenle Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde yetiştirilmesi çok daha kolaydır. Limon üretiminde birinci sırada Mersin yer alıyor. Mersin'de her yıl 600 - 700 ton limon üretiliyor. Yine Akdeniz bölgesinde yer alan Adana'da ise yıllık üretim 200 - 250 bin ton arasında değişmektedir.
Ancak belirtmekte fayda var lime limona göre daha fazla A vitamini ve kalsiyum, içerir. Limon ise potasyum ve folik asit bakımından lime'ye göre daha zengindir. Limonun yarı büyüklüğüne sahip olan lime, limona göre daha ince kabuklu ve daha sulu bir yapıdadır.
Yeşil limon sarı limona göre daha ekşidir, asit değeri daha fazladır, daha suludur, boyutu daha küçüktür. Ayrıca son olarak da misket limonu toplandıktan hemen sonra tüketilmeye uygun değildir, belli bir süre beklettikten sonra tüketilmesi doğrudur.
Limon (Citrus × limon), yıl boyunca büyümeyi sürdüren, küçük bir ağaç türü ve bu ağacın meyvesidir. Halk dilinde suluzırtlak, cıcık ve zıvrak da denilmektedir.
Söz konusu sonbaharsa akla gelen ilk meyve elbette elma olacaktır! Tam bir antioksidan deposu olan elma aynı zamanda vücudun su ihtiyacını karşılar ve farklı çeşitleri ile de lezzetli bir alternatif sunar.
Kış aylarında yetişen meyveler: Yaz aylarında olduğu gibi aynı şekilde kış aylarında da oldukça fazla sayıda yetişen meyveler bulunmaktadır. Bunlar içerisinde portakal, nar, mandalina, armut, limon, muz ve kivi gibi yiyecekler bulunmaktadır.
Cevap: İlk bahar mevsiminde yetişen meyveler:Portakal, elma, limon, mandalina, yerli muz, kivi, greyfurt, çilek.
Bu nedenle sulama işlemleri kış aylarında çok nadir yapılmalıdır. Bahar aylarından itibaren ise 15-20 günde bir sulama yapılabilir. Eğer limon ağacını saksıda yetiştirmek istiyorsanız su verme sıklığınız 10 günde bir kez olmalıdır.
Limon ağacı, ilkbahar ve yaz aylarında düzenli olarak su ister. Kış aylarında ise daha az su verilmelidir. Yazın Balkonda 10 günde 1, iç mekan içerisinde 15 günde 1 sulamanız yeterlidir. Kışın iç mekan içerisinde 30-40 günde 1, dış mekan da ise 40-50 günde 1 sulama yapmalısınız.
Limon ağacı, güneşi seven bitkilerden biridir. Güneşi, sıcağı, nemi sever. Bu yüzden bitkinin olduğu yerin güneş olması son derece önemlidir. Güneşi ve sıcağı sever ama rüzgarı sevmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri