Narenciyegiller ailesinden olan limonata, şekerli ve diyet olarak tüketilebilmekte, kilo vermek isteyenler için de takviye bir içecek olmaktadır. Aynı zamanda dinçlik veren limonata içeceği, yapay asitli içeceklere göre daha sağlıklıdır. C vitamini vücut için ihtiyaç duyduğunda suda çözülen bir vitamindir.
Daha çok yazın tercih edilen limonata, sıcaktan bunaldığımız durumlarda imdadımıza yetişen, tüketim tercihi olarak ilk sırada yer alması gereken bir içecektir. İçerdiği C vitamini sayesinde diğer gazlı ve asitli içeceklere göre besin değeri yüksektir.
Günde bir bardak içilen limonata, hastalığa yakalanma riskini azaltırken hastalık halinde ise daha kolay iyileşmeyi sağlar. Günde tüketilen bir bardak limonata, vücudun ihtiyacı olan C vitaminin önemli kısmını karşılar. Ayrıca solunum sistemi için faydası yadsınamaz.
Gazsız meyveli içecek kategorisinde bulunan ve %10 oranında limon suyu içeren Uludağ Limonata'nın üretiminde şeker pancarından üretilen kristal toz şeker kullanılıyor ve ürünler koruyucu içermiyor.
1 litre = 1 limon; 200 gr. Toz şeker; bir çay kaşığı limon tozu; bir litre su.
İlgili 34 soru bulundu
Limonata (şekersiz), şeker kullanılmadığı için kalorisi düşük bir içecektir.
Evet, şeker hastası olarak limon tüketebilirsiniz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir durum var: Limon tüketimi derken limonata ya da limonlu içecekleri kastetmiyoruz. Bir dilim limon eklenmiş bir çay, limonlu su veya bütün limon.
Mısır'ın bu kendine özgü içeceği limonatanın atası olarak kabul ediliyor. Bildiğimiz anlamda limonata ise Ortaçağ'da Yahudi mutfağındaki qatarmizat. Akdeniz'de 100 yıl sonra bu içecek tedavi ve büyü amaçlı olarak kullanılıyor, limonata içmek zenginlik belirtisi sayılıyor.
Limonata'nın ana malzemesi olan limon; yüksek miktarda C vitamini, potasyum, magnezyum, folik asit, lif ve bol miktarda fitobesin* içerir.
Su, limon suyu konsantresi, stabilizörler (gam arabik, ağaç reçinesinin gliserol esterleri), doğal aroma verici, renklendirici: aspir çiçeği konsantresi, tatlandırıcılar (aspartam, asesülfam-k, sukraloz), antioksidan: askorbik asit. Meyve oranı en az %10. ERBAK ULUDAĞ PAZ.SATIŞ VE DAĞ.A.Ş.
Buzluktan çıkardığınız limon ve portakalı dilimlere ayırın. Kabuklarıyla beraber limon ve portakalı blenderdan geçirin. Eğer isterseniz çilekleri de dondurup, blenderdan geçirerek bu karışıma ekleyebilirsiniz. 1 bardak ılık suda balı eritin. Bütün hepsini birleştirin, karıştırın ve bir süre dinlenmesi için bekletin.
Limonata çok rahatlatıcı, içimi keyifli ve serinlik veren aynı zamanda içerik olarak da son derece faydalı, hazırlanması kolay tam bir yaz içeceğidir. Bu arada inflamasyon karşıtı olduğundan antrenmanlardan sonra içerek hızlı toparlanmak için de ondan faydalanabilirsiniz.
Ancak fazla tüketildiğinde tansiyon düşüklüğü ve mide problemlerine yol açabilir. Bunları önlemek amacı ile limonlu su yerine sağlıklı bir limonata ve kontrollü tüketim ile vücudu temizleyerek, metabolizmamızı hızlandırabilir, yağ yakabilir ve zevkle fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.
Kullanılan gıdaya sarı ve portakal rengi vermeye yarayan bu madde, sentetik bir maddedir. Her sentetik madde gibi zararlı olup, kanserojendir. Çocuklarda hiperaktiflik öteki yaş gruplarında ise astım, deride döküntü gibi tabi etkilere neden olabilmektedir.
Şekersiz Limonatanın 100 gramında 11 kcal kalori, ayrıca 1 Su Bardağı yani 200 gram Şekersiz Limonatada 22 kalori bulunmaktadır. Limonata (şekersiz), şeker kullanılmadığı için kalorisi düşük bir içecektir.
Yatmadan önce limonlu içmek gece idrara çıkma sayınızı azaltır. Bu da idrarın azalmasına ve kesintisiz olarak altı ile sekiz saat arasında uyumanıza yardımcı olur. Yatmadan önce bir veya iki bardak limonlu su, size böyle bir uykuyu sağlayabilir. kilo almak gibi etkenlere neden olur.
* Serbest radikallerin vücuda verdiği zararları önleyerek sinir hücrelerini korur. * İçindeki kalojen etkisiyle cildi güzelleştirir ve ciltteki kırışıkları önleyerek daha genç görünüme katkı sağlar. * Kalp damar hastalıkları için faydalıdır.
Sindirim borusunun sağlığı için de yararlı olan limonata, mide özsuyunun salgılanmasını teşvik edip, sindirime yardımcı olarak, dışkının vücut dışına atılmasını hızlandırarak bağırsakları temizler. Limonata ayrıca hazımsızlık ile mide ve bağırsak gazlarını giderir.
Çay B12 vitamini eksikliği yapar mı? Çay içerken bir kaç damla limon damlatmanızı rica ediyorum. Çünkü limonda bulunan C vitamini çayın bu olumsuz etkilerini yok ederek hem size canlılık verecek hem de çayın kansızlık ve B12 vitamini eksikliğinin oluşumunu engelleyecektir.
Limon+Limon Kabuğu+Toz Şeker+Su+Buz
Limonları yıkayıp ortadan iki ayırın. Limon sıkacağında suyunu sıkın. Suyu ve çekirdekleri alınmış limon kabuklarını rondodan geçirip bir kaba koyun. Kabukların üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edip yoğurun.
90 yıllık Bursa şirketi
Uludağ İçecek içinde yabancı sermaye olmayan, ulusal ve uluslararası pazarda yer bulan nerede ise 90 yıllık bir Bursa şirketi ve Bursa markasıdır.
1912 yılından beri Uludağ Çaybaşı Köyü'nde şişelenen Uludağ Doğal Maden Suyu ve doğal maden suyundan üretilen Uludağ Frutti, Uludağ Frutti C-Max ve Uludağ Frutti Extra çeşitlerimizi ise,11.500 m2'si kapalı olmak üzere toplam 50.000 m2' lik alana yayılmış olan tesislerimizde üretiyoruz.
Bol su içeceksiniz, doğal köy tereyağı yiyeceksiniz, kalp krizini önlediği gösterilmiştir. Doğal zeytinyağı, az pişmiş yumurta tüketeceksiniz. Yumurta, şeker hastalığını da önler. Kalp krizinin temelinde şişmanlık ve şeker hastalığı yatar” diye konuştu.
Su içmek idrar yapımını artırdığından kanda bulunan yüksek miktardaki şekerin bir kısmının atılmasına yol açar. Böylece su içmek şekeri düşürür. Bu nedenle şeker hastası olanlar kan şekerinin dengelenmesi için günde en az 2,5 litre su içmelidir.
Uzmanlara göre, limonun halk arasında şekeri düşürdüğü söylenir. Ancak bununla ilgili bilim dünyasında yapılan net bir araştırma yoktur. Yani bu bilgi yanlış bir bilgidir. Öte yandan limonda bulunan çözünür lifler kan şekerini dengelemeye yardımcı olur, şeker düzeyini sağlıklı bir aralıkta tutmaya katkı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri