Özellikle kahvaltıda içilen çayın içine birkaç damla limon sıkarak ya da limon dilimi ekleyerek sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olabilirsiniz. Böylece zayıflama sürecinde limonlu çay ile vücudunuza büyük bir yardım edebilirisiniz.
5) Kalp Sağlığını Koruyabilir
Kolesterol düşürücü etkilere sahip olmasından dolayı kalp sağlığını iyileştirebilir. Her gece yatmadan bir bardak limonlu çay içmenin birçok faydası vardır. Felç ve kalp krizi risklerini önleyebilir. Bu da kalp sağlığının büyük ölçüde düzelmesini sağlayacaktır.
C vitamini açısından oldukça faydalı olan limon özellikle çaya eklendiği zaman demir emiliminin negatif etkilenmesini önlemektedir. C vitamini demir emilimi için gereken ortamı hazırlamakta ve emilimi daha hızlı hale getirerek artmasını sağlamaktadır.
Ağır bir yemekten sonra bir bardak limonlu çay yudumlamak, sindirimi önemli ölçüde artırır. Çayınızı limonlu içtiğinizde limonun içerisindeki antioksidanlardan ve vitaminlerden de faydalanırsınız. Vücut ağrısı ve balgam gibi rahatsızlık belirtilerini hafifletmeye yardımcı olur.
Vücuttaki tüm toksinleri atar. Metabolizmayı da hızlandırır böylece daha hızlı kilo verdirmeye yardımcı olur. Vücutta yakılamayan yağların da yakılmasını sağlar. Limonlu çay kilo verdirmek için bilinen bitkisel çaylardan biridir.
İlgili 38 soru bulundu
Beyin ve bağırsak bağlantısı sayesinde uykuyu kaçıracak çay uyku üzerinde oldukça etkili olabilen bir içecektir. Yüksek antioksidanlı besinler arasında bulunan limon, vücudun ihtiyacı olan enerjiyi karşılar. Limonlu su, limonata gibi asitli içecekler tüketmek uykunun açılmasında etkili rol oynayacaktır.
Kaynayan suya limon suyu ve yıkanmış kabuğunu ekleyin.20 dk kaynatıp süzün.Bal ile tatlandırıp servis edin. Not:Bir çok faydası olan limon kabuğu çayı özellikle soğuk kış aylarında soğuk algınlığı ve grip için tüketilmesinde fayda vardır.
Çaya limon eklemenin faydaları arasında mide rahatlatıcı özelliğiyle bilinen limonlu çayın kilo verdirmeyi kolaylaştırdığı ortaya çıktı. Sizde çaya limon sıkarak hem sağlığınızı koruyabilir hem de kilo vermeyi kolaylaştırabilirsiniz.
Murat Arslan, "Çayın ve kahvenin içinde oksalat bulunuyor. Oksalat dışardan alınınca kalsiyum ile birleşerek böbreklerdeki taş oluşumunu arttırıyor. Bu nedenle çay ve kahvenin yanında limon tüketilmeli. Limonun içinde bulunan sitrat, kalsiyum ile birleşirse idrar içinde çözülüyor ve böbrek sağlığını koruyor.
Hasta olunduğu zaman dahi çaya damlatılan birkaç damla limon ya da koyulan limon dilimi, kısa sürede iyileşmekte yardımcı oluyor.
Limon yüksek oranda C vitamini içerdiğinden antioksidan özellikler gösteriyor, vücudun toksinlerden (zararlı maddelerden) arınmasına yardımcı oluyor. Kan dolaşımının sağlıkla devam etmesini ve bu sayede metabolizmanın hızlanmasını sağlıyor. Metabolizmanın hızlanması sayesinde yağ yakımının da hızlanmasını sağlıyor.
Limonlu çay vücuttaki ödemin atılmasına destek oluyor. Mideyi rahatlatıyor, sindirimi kolaylaştırıyor. Ayrıca bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı oluyor. 3- Metabolizmayı hızlandırır!
Limonlu su vücuttaki toksinleri atma da büyük etkiye sahiptir. Bu nedenle sabahları aç karnına içilen limonlu su hem toksinleri atmaya yardımcı olur hem de yağ yakımını hızlandırarak kilo verme konusunda destek olur. Sabahları aç karna içilen limonlu su kabızlığı da oldukça iyi gelmektedir.
Ülserli olanlar, bir bardak limon suyundan sonra mide rahatsızlıklarından muzdarip olabilir. Bu durumda, mide astarı tahriş olur ve bağırsakta hafif akut tahrişe neden olur! Yüksek asitli içeriğinden dolayı limon suyu diş minesini bile etkileyebilir.
Limonlu çay içilmesinin sağlık açısından bilinen bir zararının olmadığı ifade edilebilir. Limonlu çayın vücut için birçok faydası olduğunu söylemek mümkündür.
- Kanın pıhtılaşmasını sağlayan maddeler içerir ve salgılar. - Bağışıklık sistemini güçlendirir ve serbest radikallerin oluşumunu engeller. - Yüksek demir içeriğine sahip olduğu için kansızlık problemlerini çözmede yardımcı olur.
Suyu özellikle yemeklerden önce için
Diyet yapanlar için suyun ne zaman içildiği de oldukça önemli görünüyor. Bir çalışma yemeklerden yaklaşık yarım saat önce yarım litre (2.5 su bardağı) su içilmesinin daha az yemek yenilmesine neden olduğunu buldu. Suyu içmeyenlere kıyasla yaklaşık %44 daha fazla kilo kaybı sağlandı.
Aç Karnına Çay İçmek Mide Bulandırabilir
Ancak asit yapısı nedeniyle tanik asit boş mideyi rahatsızederek mide bulantısına yol açabilir. Bu yüzden bir öğünden hemen önce yada sabah kalktıktan hemen sonra hiçbir şey yemeden çay içmek mide bulantısı ile sonuçlanabilir ve pek önerilmez.
Çayı gün içinde su yerine tüketmeyin. Diüretik etkisi nedeniyle vücuttan su kaybının artmasına yol açar. Fazla çay tüketimi tansiyonda yükselme gibi yan etiklere yol açabilir. Yatmadan önce çay içmeyin, uykusuz kalabilirsiniz.
Brokoli, soğan, karnabahar, lahana, greyfurt, portakal, limon gibi sebze ve meyveler gaz oluşumuna neden olur. Kahve, kola, çay gibi kafeinli içecekler de gaz oluşumunda etkilidir.
Çay içerken aşırıya kaçılmaması gerekiyor. Günde 3 veya 4 bardak idealdir.
Bu noktada bilinmesi gereken en önemli şeylerden biri çay, kahve ve bitki çaylarının sıvı ihtiyacını karşılamadığı ve su yerine geçmediğidir. Aksine bu içecekler idrar söktürücü etkiye sahip oldukları için vücuttan daha fazla sıvı atılmasına neden olurlar.
Gece limonlu su içmek, geceleri daha az tuvalet ihtiyacınızın olması demektir. Bu nedenle, yatmadan önce limonlu su içtiğinizde günde 6 ya da 8 saat kesintisiz uyku uyuyabilirsiniz. Bunun için yatmadan önce bir ya da iki bardak limonlu su içmeyi mutlaka deneyin.
Papatya çayı, muhtemelen en iyi bilinen uyku çayıdır ve yatmadan önce içilmesi gereken çay listesinin en üst sırasında yer alır. Papatya çayı, sakinleştirici yapısı nedeniyle yatmadan önce hazır bulundurmanız gereken harika bir içecektir.
Sabahları çok erken içilmesi önerilmeyen çayın, sabah en erken 10:00 – 11:00 arası tüketimi tavsiye ediliyor. Yemeklerden birkaç saat sonra ve öğün aralarında tüketimi ideal gösteriliyor. Özellikle, demir gibi gıda bileşenlerinin emilimini engellememesi için gıda alımından hemen sonra tüketilmiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri