1 miktar kaynar suyun içerisine bal ve limon karıştırıp karıştırıp içebilirsiniz. Bal ve limonlu su boğazını yumuşatır ve yutkunurken hissedilen o batma hissini rahatlatacaktır.
Limon suyu soğuk algınlığı veya grip sırasında ortaya çıkan boğaz ağrısını da azaltabilen ferahlatıcı bir içecektir. Limon, C vitamini ve antioksidanlar içerir . Ayrıca tükrük miktarını da arttırır ve mukozanın nemli kalmasına yardımcı olur.
Bal: Boğaz ağrısında en çok kullanılan besinler arasında bal yer alır. Bal tek başına veya ılık bitki çaylarına katılarak tüketildiğinde boğazı yumuşatır ve nemlendirir.
Limon suyu soğuk veya grip sırasında oluşan boğaz ağrısını da azaltabilen ferahlatıcı bir içecektir. Limon C vitamini ve antioksidanlar içerir. Ayrıca ürettiğiniz tükürük miktarını da arttırır ve mukoza zarlarının nemli kalmasına yardımcı olur.
Ihlamur, yıllardır boğaz tahrişi ses kısıklığına ne iyi gelir sorusunun cevabıdır. Ses kısıklığı ve uzun süreli öksürüklerde günde 2 defa ıhlamur çayı içebilirsiniz. Ihlamur çayı solunum yolunu yumuşatan, boğaz ağrısını dindiren etkili bitkilerden biridir.
İlgili 37 soru bulundu
Boğaz tahrişine en iyi gelen şey bol su tüketmek ve papatya, nane, zencefil çayları içmektir. Ayrıca boğaz tahrişiniz varsa acı ve baharatlı besinlerden de uzak durmalısınız. Tuzlu su ile gargara yapmak da boğaz tahrişine iyi gelir.
Tuzlu su ile gargara yapmak: Ilık tuzlu su ile gargara yapmak hem boğaz ağrısına hem de boğaz şişliğine iyi gelir. Tuz boğazdaki mukusu çeker. Tuzlu su gargarasını günde bir kaç kez tekrarlamak önerilir. Pastil emmek: Pastiller reçetesiz satılır.
Bir bardak ılık suya, bir çay kaşığı tuz eklenerek elde edilebilen tuzlu suyla yapılan gargara, boğaz ağrısının ve ağız salgılarının azaltılmasında etkili olabilir. Boğazdaki mikropları öldürme konusunda da etkili olduğu bilinen tuzlu su ile gargara yöntemi, her 3 saatte bir yeniden hazırlanarak uygulanabilir.
Limonlu su tüketmek içerdiği c vitamini sayesinde vücutta kolajen sentezine yardımcı olur. Demir emiliminin artmasına yardımcı olarak kansızlığın önlenmesinde rol oynar. Bağışıklığı destekler. Soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklarda tüketilmesinde fayda vardır.
Çok şiddetli ya da gereğinden fazla tuzlu buruna çekilirse genzi yakabilir. İşlem sırasında burun tıkanıklığı çeken kişinin sırt üstü yatması ve buruna tuzlu su püskürtüldükten sonra birkaç dakika hareket etmeden yatması önerilir. Dilerseniz bu karışımın içine birkaç damla nane yağı da damlatabilirsiniz.
AYVA, BAL VE IHLAMUR
Ayva, bal ve ıhlamurdan oluşan çay boğazları yumuşatıyor ve iyileşme sağlıyor. Günlük 2-3 fincan kadar tüketebilirsiniz.
Pekmez, üzüm, dut ve keçiboynuzu gibi besinlerin ezilerek çıkan suları kaynatılıp elde edilir. Vitamin ve mineral değeri oldukça yüksek olan pekmez, boğaz enfeksiyonları bakımından oldukça güçlü bir besindir.
Ilık su limon karışımıyla boğaz iltihabının etkilerini hafifletmek mümkündür. Limonda bulunan C vitamini bağışıklığı güçlendirmeye ve enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olur. Bitki özlü boğaz pastilleri boğazı nemlendirerek ağrı ve öksürük gibi belirtiler üzerinde olumlu etki gösterir.
Limon c vitamini içerdiği için soğuk algınlığınız varsa iyileştirecek, nefesinizi açacak öksürüğü de kesecektir.
Boğaz Tahrişi Kaç Günde Geçer? Boğaz tahrişi her ne kadar yaygın ve rahatsız edici bir sorun olsa da genellikle semptomlar 1-2 hafta içinde kaybolur (22).
Bir bardak ılık su içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içebilirsiniz. Limon yüksek C vitamini içeriğinin yanı sıra çok da iyi bir balgam sökücüdür.
Limon suyu iltihabı yok eder ve tahriş olmuş bölgelerinizi yatıştırır. Limon suyu çok fazla potasyum içerdiğinden depresyon, kaygı ve unutkanlığı azaltma etkisi vardır. Çok stres altında olduğunuzda C vitamini tüketmek iyidir ve limonun içinde bol miktarda C vitamini vardır.
Gece limonlu su içmek, geceleri daha az tuvalet ihtiyacınızın olması demektir. Bu nedenle, yatmadan önce limonlu su içtiğinizde günde 6 ya da 8 saat kesintisiz uyku uyuyabilirsiniz. Bunun için yatmadan önce bir ya da iki bardak limonlu su içerek deneyebilirsiniz.
Ebegümeci ve adaçayını demleyin. Soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra bu çay ile gargara yapın. Bu iki şifalı bitki hem boğaz iltihabını iyileştirir hem de ses kısıklığını ortadan kaldırır. Gün içinde 2 defa gargara yaparak boğazınızı rahatsız eden bakterilerden kurtulabilirsiniz.
Ihlamur, salep, ballı limonlu su ve tuzlu su gargarası bu kuruluğa oldukça iyi gelmektedir. Ihlamur ve salep gibi sıcak içecekler, boğaza istediği sıcaklık ve nemi verdiği için hissedilen kuruluğun azalmasını sağlamaktadır. Evde bulunan meyve çayları da bunlarla aynı işlevi görmektedir.
Ballı ılık su
Yine ılık suyun içine ilave etmeniz gereken bal aynı zamanda boğazınızı yumuşatacak, yutkunurken zorluk çekme ihtimalinizi azlatacak ve bademciklerinizdeki şişkinlikleri kısa sürede yatıştıracaktır.
Ilık süt ve taze meyve suyu, bitki çaylarının yanı sıra boğaz iltihabına iyi gelen içeceklerdendir. Süt, boğaz yaralarına iyi gelir ve boğaz şişmesinden korur. Tuzlu suyla gargara yapmak enfeksiyon ağrısını azaltacaktır. Bal ve limon evde tedavi yöntemlerinde sıkça kullanılır.
Ilık suyla yapılan bitki çaylarına bal eklenmesi ise boğazın yumuşamasına yardımcı olur. Tuzlu su ile gargara yapmak da evde uygulanabilecek doğal yöntemler arasında yer alır. Boğazda bulunan mukusu çeken tuzlu suyla gargara yönteminin günde birkaç kez uygulanmasının boğaz şişliğine iyi geleceği söylenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri