Sabah aç karnına limonlu su içmek güne daha enerjik başlamanızı sağlar. Sabahları limonlu su içmek sindirim sistemini destekleyerek kabızlığın önlenmesinde rol oynar. Yemeklerden önce veya sabah saatlerinde içilen limonlu su ağız içindeki bakterileri parçalayarak diş sağlığına katkıda bulunur.
Özellikle de sabah aç karnına tüketildiğinde etkili olan limonlu suyu kahvaltıdan yarım saat önce içmek faydalıdır. Aç karna tüketildiğinde metabolizmayı hızlandıran limonlu su kilo vermeyi destekler. Günün her vaktinde tüketilebilen limonlu suyu gün içerisinde 2,5 bardağı aşmamak kaydıyla içebilirsiniz.
Gece yatmadan limonlu su içmek ne işe yarar? Gece limonlu su içmek, geceleri daha az tuvalet ihtiyacınızın olması demektir. Bu nedenle, yatmadan önce limonlu su içtiğinizde günde 6 ya da 8 saat kesintisiz uyku uyuyabilirsiniz. Bunun için yatmadan önce bir ya da iki bardak limonlu su içerek deneyebilirsiniz.
Her gün düzenli olarak içilen limonlu su karaciğerde bulunan sindirim enzimlerini harekete geçirir ve kandaki oksijen durumunu düzenler. Limon içeriğindeki hidroklorik asit sayesinde sindirimi kolaylaştırır. düzenli olarak içilen 1 bardak limonlu su sindirimi düzenleyerek gut hastalığını da azaltır.
Bir bardak ılık su içerisinde yarım limon suyu sıkılmalı ve sabahları aç karınla içilmelidir. Limonlu su, kişinin vücudundaki toksinlerin ve istenmeyen maddelerin atılması adına birebirdir.
İlgili 34 soru bulundu
Sabah aç karnına limonlu su içmek güne daha enerjik başlamanızı sağlar. Sabahları limonlu su içmek sindirim sistemini destekleyerek kabızlığın önlenmesinde rol oynar. Yemeklerden önce veya sabah saatlerinde içilen limonlu su ağız içindeki bakterileri parçalayarak diş sağlığına katkıda bulunur.
Bir bardak limonlu su içmek tüm vücudu alkalileştirir ve vücudun pH seviyesini dengeler. Asitli vücut ile bağlantılı birçok hastalık ve durumlar vardır. Uygun sağlık için vücudun alkali durumunu muhafaza etmesi çok önemlidir. Limonlu su vücudun alkali seviyesini normal seviyede tutar.
İyi bir C vitamini kaynağı olan limon, zayıflamaya da yardımcı oluyor. Haşlanmış limon kürü ile 1 ayda 20 kilo vermeniz mümkün. Haşlanmış limon kürünün detoks etkisi sayesinde bir yandan zayıflarken diğer yandan da hücreleriniz yenilenebilir, bağırsaklarınızdaki bakteriler yok olabilir.
Aynı zamanda limonlu suyun idrar söktürücü özelliği vücuttaki ödemi attırarak kilo kaybına yardımcı olur.
Her sabah kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına kana kana için. Şimdi işiniz çok kolay. Bir su bardağı ılık suyun içine yarım limon suyun sıkın. Limonlu su nasıl hazırlanır?
Çok fazla yemek yiyip kendinizi rahatsız hissettiğiniz anlarda yemekten 15 dakika sonra ılık limonlu su içebilirsiniz. Ilık limonlu su içerek etkilerini daha hızlı görebilirsiniz. Yediğiniz besinlerde yer alan yağların vücutta birikmesini önler.
Limon suyunun faydaları nelerdir? Yapılan araştırmalarda en etkili antioksidan ve çözücü madde içeren limonu günlük tüketeceğimiz suyun içerisine katıp günde en az 1 litre tüketildiğinde insan sağlığına inanılmaz faydaları olduğu ortaya çıkarılmıştır.
Limonlu vücuttaki toksinleri arındırma da büyük etkiye sahiptir. Bu nedenle sabahları aç karnına içilen limonlu su hem toksinleri atmaya yardımcı olur hem de yağ yakımını kolaylaştırarak kilo verme konusunda destek olur. Aynı zamanda sabahları içilen limonlu su kabızlığı da oldukça iyi gelmektedir.
Limonlu su metabolizmayı harekete geçiren en sağlıklı içecek seçeneğidir. Diyet döneminde kilo vermek isteyenlerin şişelerinden eksik olmaz. Sağlıklı beslenildiği sürece ve spor ile desteklendiği sürece limonlu, su göbek ve basenlerde oluşan yağların yakımını daha da hızlandırır.
Yemek yemeden önce su içmelisiniz
Aslında birçok uzmanın önerdiği ve yine zayıflamak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu "yemeklerden önce su içme" durumu oldukça sağlıklı bulunuyor. Çünkü su, tokluk hissi oluşturuyor ve bu sayede su içtikten en az yarım saat sonra yiyeceğiniz yemeği aç olsanız dahi az yiyorsunuz.
ÖDEM ATICI TARİF
Gece yatmadan önce 1 bardak suya,1 adet kuru hurma koyup bekletin. Sabah hem suyu hem hurmayı tüketin. Bağırsak hareketlerinin hızlanmasını ve ödemin atılmasını sağlar.
Maydanoz, adaçayı, ıhlamur, kantaron otu, anason, biberiye, rezene ve nane limon ödem atma konusunda çok iyidir. Günde en az 2 litre su içmeye çalışın.
"Ödem nasıl atılır?" sorusuna verilecek en önemli cevap, tuz alımını azaltmak olacaktır. Tuz alımınızı azaltın. Vücuttaki fazla tuz, dokulara su çeker, bu nedenle tuz tüketimini azaltmak ödemi azaltabilir. Düşük tuz diyetini sürdürmek için bir beslenme uzmanına veya diyetisyene danışabilirsiniz.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan “Özellikle sabahları aç karına içilen limonlu, sirkeli su yağ yakmaz ve kilo kaybına sebep olmaz. Aksine eğer hassas ve gastrit, ülser gibi bir mide probleminiz varsa daha da kötü olabilir. Limonlu su sadece sindirime yardımcı olur.
Siyah kahvenin (türk kahvesi veya filtre kahve, ekspresso) metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Dolayısıyla içerisine krema veya çok şeker atmadığınız sürece az da olsa zayıflatıcı etkisi vardır.
CEVAP: Su metabolizmayı hızlandırması ve tokluk hissi oluşturması gibi işlevleriyle kilo vermeye yardımcı oluyor. Özellikle sabahları aç karnına içilen su metabolizma hızını yüzde 24 gibi yüksek bir oranda arttırabiliyor.
Limon suyunu her sabah kahvaltıdan önce aç karnına içebilirsiniz. Limon suyunu aç karnına içmek istemezseniz spor yaptığınız süre içerisinde ya da öğle ve akşam yemeklerinden önce tüketebilirsiniz. Limonlu su içerek bağışıklık sistemini güçlendirebilirsiniz.
1 - Banyodan sonra su içilmez, içilirse organlar yaşlanır. 2 - Acı yedikten sonra su içilmez, içilirse reflü, gastrid ve bağırsak rahatsızlığı yapar. 3 - Uyku arasında içilmez, çünkü beyni etkiler. 4 - Meyveden sonra içilmez, içilirse asit ortaya çıkar.
Altını çizmemiz gereken konu şudur: C vitami içeren limon suyunun tek başına zayıflatıcı ve yağ yakıcı etkisi yoktur. Ancak egzersiz ile birlikte tüketilen C vitamini yağ yakma metabolizmasını uyararak yağ oranımızda düşüş sağlayabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri