Chrome'da bir web sayfası açın. Bir sitenin güvenlik bilgilerini kontrol etmek için web adresinin solundaki güvenlik durumu sembolüne bakın: Varsayılan (Güvenli) Bilgi veya Güvenli değil.
Bir sitenin güvenli değil ya da tehlikeli olması durumunda URL ve adres kısmında üçgen içinde ünlem işareti konulur. Sitenin güvenlik sertifikası olmadığından arama motoru sitenin güvenli olmadığını düşünür. Üçgen içinde ünlem işareti olan sitelerden mümkünse alışveriş yapmayın.
Web sitesi güvenilir ise adres çubuğunda kilit işareti ve “https” etiketi bulunmalıdır. Sadece “https” olması o sitenin güvenli olduğu anlamına gelmez. Bunun için diğer detaylara da bakılmalıdır. Google kullanıcıların güvenli bir siteye girmedikleri anda uyarı verir.
İlgili 23 soru bulundu
Tarayıcınızı açın. Güvenilirliğin kontrolü için web adresinin sol tarafında bulunan güvenlik durumuna bakın. Kilit işareti varsa o site güvenlidir. Yuvarlak içinde ünlem işareti varsa bilgi veya güvenli değil demektir.
Hayır. Bir şey indirmediyse sıkıntı yok.
Linke tıkladığınız zaman bir virüsün bulaşması gibi bir durum yok. Sitenin verilerinde virüs var ancak bu virüs tıklama ile bulaşmaz.
Link tıklama ile başınıza başka şeyler de gelebilir. Kötücül kodlar sadece bilgilerinizi ele geçirmek için uğraşıyor olabilir ya da daha ilerisi de yaşanabilir. Bunları da not edelim; Fidye yazılımı: Telefonunuzu şifrelenir ve içeriğe ulaşamaz olursunuz.
Bir web sitesi SSL sertifikası kullanıyorsa, kullanıcılar tarayıcılarında, adres çubuğunda bir kilit simgesi veya "https://" ön ekini görebilirler. Bu, site üzerindeki verilerin şifreli olduğunu ve güvenli bir şekilde iletilmekte olduğunu gösterir.
Güvenli olmayan siteleri tespit ettiğimizde Google Arama'da ve web tarayıcılarında uyarılar gösteririz. Bir web sitesinin geçerli olarak ziyaret için tehlikeli olup olmadığını görmek üzere arama yapabilirsiniz.
Web sitem neden “güvenli değil” hatası veriyor? SSL sertifikasıyla korunmayan tüm web siteleri güvenli HTTPS protokolü yerine HTTP protokolü kullanır ve bu nedenle Google'ın tarayıcısı Chrome'un 68 ve sonraki sürümlerinde görüntülendiğinde güvenli değil uyarısı gösterir.
Söz konusu hatayı gördüğünüzde web tarayıcınız ziyaret etmeye çalıştığınız internet sitesiyle güvenli bir bağlantı kuramadığınızı belirtir. Bu durum kişisel verilerinizin, girdilerinizin ya da şifrelerinizin potansiyel olarak tehlike altında olduğu anlamına gelir.
Google arama motoru tarafından hem site sahiplerine hem de kullanıcılara iletilen “bağlantınız güvenli değil” uyarısı bir çeşit güvenlik uyarısı olarak düşünülebilir. Keza Google, böyle bir uyarıyı web site sahiplerinin daha güvenilir bir HTTPS protokolü kullanmasına yönelik yapar.
Uygulamadan çıkmadan Güvenli Bağlantıyı kapatmak veya açmak isterseniz, bunu uygulama arayüzünden yapabilirsiniz. Menü çubuğunda uygulama simgesine tıklayın ve Güvenli Bağlantı'yı Kapat öğesini seçin.
Tarayıcınızı açın. Güvenilirliğin kontrolü için web adresinin sol tarafında bulunan güvenlik durumuna bakın. Kilit işareti varsa o site güvenlidir. Yuvarlak içinde ünlem işareti varsa bilgi veya güvenli değil demektir.
SSL Sertifikası Satın Alın
Web sitenizdeki 'güvenli değil' ibaresini düzeltmek için yapmanız gereken ilk şey bir SSL sertifikası satın almaktır. Hosting.com.tr gibi birçok satıcı bu sertifikaları sağlar. SSL sertifikası satın almak ve yüklemek, kullanıcılara web sitenizin güvenli olduğunu söylemenin yoludur.
.tr uzantılı bir domain, sitenizin Türkiye merkezli olduğunu ve resmi bir şekilde Türkiye'de faaliyet gösterdiğini gösterir. Bu durum, kullanıcıların siteye olan güvenini artıracaktır. Ziyaretçileriniz, sitenizin bir Türk kurumu ya da firması tarafından yönetildiğini ve bu nedenle güvenilir olduğunu düşünecektir.
Güvenli değil veya Tehlikeli
Site ile ilgili ayrıntıları ve izinleri görmek için simgeyi seçin. Chrome'un algıladığı bağlantı gizliliğinin özetini görürsünüz. Bu semboller, bir siteyi ziyaret etmenin ve kullanmanın ne kadar güvenli olduğu hakkında bilgi verir.
Açılımı “Secure Hypertext Transfer Protocol” olan HTTPS, aldığı güvenlik önlemleri aracılığıyla hem kendisi hem de kullanıcılar için güvenli bir ortam oluşturur. SSL sertifikası olarak adlandırılan güvenlik protokolü sayesinde fiber saldırılara karşı web siteniz ve bilgisayarınız ideal şekilde korunmuş olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri