ANADOLU LİSESİ / DERS SAATLERİ Anadolu Lisesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati vardır.
Sınıf Müfredatı belli oldu! 9. sınıfta Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, İngilizce ve Din Kültürü olmak üzere 9 temel ders bulunmaktadır.
NOT: 9. sınıfta işlenebilecek maksimum ders sayısı 40'tır. Yukarıda belirttiğimiz zorunlu dersler 35 tanedir.
BİRİNCİ BÖLÜM. (1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır.
İlgili 24 soru bulundu
Okul yönetimince teneffüsler için normal eğitim yapılan okullarda en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise en az 10 dakika süre ayrılır.
Dersler arasındaki dinlenme süresi 10 dakikadan, öğle arası dinlenme süresi ise 45 dakikadan az olamaz.
Son olarak 2019 yılında 9,10,11 ve 12.sınıflar için zorunlu ders isimleri ve sayıları açıklanmıştı. 9. Sınıfta tüm öğrenciler, Türk Dili ve Edebiyatı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Matematik Uygulamaları, Doğa Bilimleri Deneyimi, Sosyal Bilimler Deneyimi olmak üzere 6 dersi zorunlu olarak alacak.
Çoğu lisemizde (meslek liseleri dahil) sadece toplam dört saatlik coğrafya dersi zorunludur.
9. sınıf ise ikinci kategoriye giriyor. Bu nedenle her gün saatlerce çalışmana gerek yok. Hatta günde 2-3 saati geçmek sınav senesine yaklaşırken motivasyon açısından sana zarar verebilir. Bu nedenle haftalık düzenli olarak, ancak kendini çok yıpratmayacak şekilde çalışman çok önemli.
Yeni Ortaöğretim Modeli'nde liselerde toplam ders sayılarının yanı sıra, zorunlu olan ortak ders sayıları da azaldı. 2020 yılından itibaren kademeli olarak uygulanmaya başlanacak sistemde, Beden Eğitimi ve Spor, Görsel Sanatlar, Müzik, Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü ortak dersler arasından çıktı.
Millî Eğitim Bakanlığı; Ağustos 2023'te yayımlanan Tebliğler Dergisi 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 9. sınıftan başlamak üzere Almanca dersinin kademeli olarak zorunlu dersler arasından kaldırılacağını duyurdu.
Birinci kademe 4 yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe 4 yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe 4 yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.
Merhabalar, Kareli veya çizgili defter kullanmak genel kapsamda kişinin tercihine kalmış bir durumdur. Buna karşın sözel ağırlıklı olan derslerde çizgili, sayısal ve çizim gerektiren derslerde ise kareli defter tercih edilmektedir.
Osmanlı Türkçesi: 2 saat. İslam Kültür ve Medeniyeti: 2 saat. İslam Bilim Tarihi: 2 veya 4 saat. Psikoloji: 2 saat.
Fen Liselerinde öğrenim süresi 4 (dört) yıldır. Sayısal derslerin ağırlıklı olarak okutulduğu okullardır. Merkezi yerleştirme ile öğrenci alan okullardır. Merkezi Sınav Puan ortalaması en yüksek liselerdir.
Ortaöğretim Kurumlarındaki Yüz Yüze Eğitimin Detayları
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında günde en fazla 10 ders saati, diğer ortaöğretim kurumlarında ise günde 8 ders saati, her ders saati süresi 30 dakika ve dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak yüz yüze eğitim yapılacak.
Finans, Pazarlama, Hukuk, Yönetim, vb. gibi alanlarda da çalışabilirler. Fen lisesi mezunlarının kariyer seçenekleri geniştir ve onların kendi ilgi ve becerilerine göre değişebilir. Önemli olan, mezunların eğitimlerinden yararlanarak kendilerine uygun bir kariyer seçmeleridir.
Yeni sistemde liselerde hangi sınıfta kaç ders görüleceği de netleşti. Buna göre 12. sınıf öğrencileri önümüzdeki yıldan itibaren 7 ders alacak ve böylece son sınıfta akademik ders saati haftalık 24 ile sınırlı olacak. Yeni sistemin ilk üniversite sınavı ise 2024 yılında yapılacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk.
2022-2023 eğitim-öğretim yılı okulumuz ders başlangıç saatleri Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 9. madde hükmü gereğince, öğrenci temsilcisinin de katıldığı Eğitim Kurumu Zümre Başkanları Kurulu toplantısında saat 08.00 olarak belirlenmiştir.
Normal şartlarda sabahçı öğrenciler 07:30 -08:00 arasında ders başı yaparken öğlenci öğrenciler ise 12:30-13:30 arası ders başı yapıyor.
Okullar Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri olacak, eğitim saatleri bölgeye ve şehre göre değişiklik gösterse de genellikle 08:00-16:00 saatleri arasında olacak.
Okulda veya işletmede yapılan staj süresi 60 dakika üzerinden değerlendirilir." hükümlerine göre; ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır. Teneffüs süresi 10 dakikadan, öğle arası dinlenme süresi ise 45 dakikadan az olamaz. Dersler iki ders saati süresiyle blok olarak yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri