Kreş açmak için ne mezunu olmak gerekiyor? Yönetmelik gereği en az ilkokul mezunu olmanız yeterlidir.
Özel anaokulları ticari bir işletmedir. Bu nedenle en az ilkokul mezunu olmanız yeterlidir. Üniversitelerin şu bölümü ya da bu bölümünü bitirin, anaokulu açma belgesiyle ya da kreş açma belgesiyle anaokulu açabilirsiniz gibi bir durum söz konusu değildir. Yatırım yapmak isteyen herkes anaokulu açabilmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az ilkokul mezunu olmak ve yasada belirlenen suçlardan mahkûm edilmemiş olmak Türkiye'de bir insanın kreş açmak için yeterli kalifikasyonlara sahip olduğunu gösterir. Bu şartları yerine getiren her vatandaş belli şartlar ve sermaye ile birlikte kreş açabilir ve işletebilir.
Çocuk Gelişimi lisans programı mezunları eğitim, sağlık, sosyal hizmetler, adalet ve diğer sektörlerde de görev alabilmektedirler. person_add Resmi ve özel statüdeki okul öncesi eğitim kurumlarında (kreş, anaokulu, yuva vs.) hizmet edebilirler.
İlgili 17 soru bulundu
Ekonomik ya da özel tasarım kreş açabilirsiniz. Her iki yöntemle kuracağınız kreş açma maliyeti ne kadar olabilir? Ekonomik anaokulunda maliyetiniz 500,000₺ ise, aynı şartlarda özel tasarım kreş çalışması 900,000₺'ye kadar çıkabilir.
Ortalama bir kreş aylık en az 10,000₺ kazandırmalıdır. Kreşin kapasitesi, bilinirliği gibi etkenlerle bu rakam 100,000₺ ve üzerine çıkabilir. Kreş açıp kazanabilmek için öncelikle başlangıç planlamasının doğru yapılması gerekmektedir.
Anaokulu açmak için herhangi bir hibe desteği bulunmamaktadır. Hibe karşılıksız olarak verilen bedeldir.
Anaokulu açarken kosgeb desteği yok, kredibiliteniz yok ve devlet desteklerinden de yararlanamıyoruz.
Sosyal hizmet bölümü önlisans mezunu olup iki yıl okul öncesi eğitim kuruluşlarında çalışanlar Kreşte, Gündüz Bakımevlerinde veya çocuk kulüplerinde sorumlu müdür veya grup sorumlusu olabilmektedir. Ayrıca yine bu şartları taşıyanlar hem kurucu hem de sorumlu müdür olabileceği belirtilmektedir.
Lisans seviyesinde mesleki ve teknik eğitim görenler ile meslek lisesi mezunu olup mesleği ile ilgili meslek dalında ön lisans eğitimi alanlara doğrudan "İşyeri Açma belgesi" verilir. "Ustalık Belgesi" sahipleri veya bunları işyerlerinde çalıştıranlar bağımsız işyeri açabilirler.
Yine yaşları ve medeni halleri ne olursa olsun, 150'den fazla kadın çalışanın olması halinde ise işveren, 0-6 yaşındaki çocukların bırakılması ve bakılması, emziren işçilerin çocuklarını emzirmeleri için kreş açmakla yükümlüdür.
Özel kreş ve gündüz bakımevi / çocuk kulübü açmak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne başvuruda bulunulması gerekmektedir.
- Yönetmelikte belirtilen ilk zorunluluk kurucunun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasıdır. - Buna ek olarak kurucu ilkokul mezunu olmalıdır. - Ayrıca kurucunun bir yıldan fazla bir suçla ceza almamış olması da şarttır. Bu suçlara ek olarak devlete karşı suçlar da anaokulu kurucusu olmaya engeldir.
a) Anaokulu açılabilmesi için öğrenci sayısının en az 20 olması ve etkinlik/oyun odası bulunması gerekir. b) Uygulama sınıfı ve ana sınıfı açılabilmesi için öğrenci sayısının en az 10 olması gerekir. c) Nüfusu az ve dağınık olan köy ve benzeri yerleşim yerlerinde en az 5 çocuk bulunması hâlinde ana sınıfı açılır.”
Formasyon alabilmek için lisans programlarından mezun olmak gerekiyor. Çocuk gelişimi önlisans programı mezunu adaylar kreş açabilir. Bunda yasal bir engel yok. Kreş açabilmek için (kurucu olabilmek için) ilkokul mezunu olmak yeterli görülüyor.
Destek programından faydalanmak için yaş sınırı var mıdır? Hayır. Başvuru şartları arasında yaş sınırı bulunmamaktadır.
KOSGEB girişimci belgesi almak isteyen katılımcılarda 18 yaşını doldurma ve okuryazar olma şartları aranır. Katılım için üst yaş sınırı söz konusu değildir.
Bununla ilgili KOSGEB'den destek alabilir miyim? Hayır. İşletme, sahip ve ortakları ile bunların eşinden, annesinden, babasından, kardeşinden, çocuğundan ve bunların sahibi/ortağı olduğu işletmelerden destek kapsamında mal/hizmet satın alamaz, böyle bir durumun tespit edilmesi durumunda destek ödemesi yapılmaz.
Lisans mezunu olup, Sosyal Hizmetler, Psikoloji, Psikolojik danışmanlık ve rehberlik, Çocuk gelişimi ve eğitimi, okul öncesi öğretmenliği bölümlerinden mezun olmak ve eğitim kurumlarında 2 yıl çalışmış olmak.
Bahçe Şartı
Kreş açmak için bir binada aranacak ilk özellik bahçe şartıdır. Bahçenin yeterli büyüklükte olması gerekmektedir. Bahçe olarak her alan sayılabilir. Bahçe, kapasitenin belirlenmesini sağlayan en önemli özelliktir.
Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 11 inci maddesinin altıncı fıkrasının (a) ve (b) bentlerinde ; “İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır.
Kolay olanı seçip onunla yola devam etmek herkes için en rahatı. Çünkü ekstra işlerle uğraşmak zorunda kalmayacak. Kreş işletmek bir çok kişinin hayaliyken şuanda sektörde irili ufaklı bir çok kreş zor şartlar altında çalışmaktalar. Sürdürülebilir olabilmek için kıt kaynakları bir şekilde kullanıyorlar.
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre özel eğitim kurumlarında sınıf mevcutları okul öncesi eğitimde 20, diğer okullarda 30'dan fazla olamayacak. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre bundan sonra özel eğitim kurumlarında sınıf mevcutları okul öncesi eğitimde 20, diğer okullarda 30'dan fazla olamayacak.
Düzenlemede, yol ve yemek ücretlerinin yanı sıra kreş yardımı vergi istisna tutarlarının artırılması da yer aldı. Buna göre; kadın çalışanlara her bir çocuk için verilen kreş yardımında vergi istisnası tutarı 3 bin 235 liradan 5 bin 4 liraya yükseltildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri