3) 1-4 dereceli kadrolara atanmak için 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen süre kadar hizmeti bulunmak. 4) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak. b) Zabıta amirliğine atanabilmek için; 1) En az lise mezunu olmak.
En az lise mezunu olmak, Erkekler için 175 santimetre, kadınlar için 165 santimetre boy sınırının altında kalmamak.
Özellikle memur olarak zabıta olmak isteyenlerin KPSS sınavına girmesi ve gerekli puanı alması gerekir. Gerekli olan üzerinden resmi şartlar ve aynı zamanda fiziksel şartların yerine getirilmesi ile herkes zabıta olma şansını elde edebilir.
KPSS PUANI İLE ZABITA MEMURU ALIMI
İstanbul ili Kadıköy Belediye Başkanlığı bünyesinde, en az 70 KPSS puanı şartı ile toplam 10 zabıta memuru alımı yapılacağı duyuruldu. Ayrıca açıklanan memur alımı ilanında adaylardan KPSS puanının yanı sıra farklı nitelikler de aranıyor.
Eğer zabıta memuru olmak istiyorsanız KPSS sınavına girmelisiniz. KPSS sınavından alacağınız yüksek puana göre zabıta olma şansınız artmaktadır. KPSS sınavında geçerli puan olan 70′i almanız durumunda zabıtalık için tercih yapabilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
Zabıta alımları KPSS P94 puan türü ile yapılmaktadır. Dolayısıyla zabıta atamalarında, KPSS ortaöğretim sonucuna göre P94 puanına bakılmaktadır.
Zabıta Memuru olmak için KPSS'den kaç puan almak gerekiyor? KPSS ortaöğretim puanı ile memurluk başvurusu yapacak adayların en az 65 puan almaları gerekmektedir. Fakat geçtiğimiz dönemlerde 78 puan ile yapılan atama bu dönem 69 puan ile belirlenebilir, bu genel başarı durumuna bağlıdır.
Yerel Yönetimlerde Zabıta Ve Destek Hizmetleri Kursu Fiyatı
Ya da bu kurs için size en yakın halk eğitim merkezlerine başvuruda bulunarak bu kursa katılabilir ve sertifika sahibi olabilirsiniz. Aşağıdaki bilgiler kurs hakkında genel bir bilgi edinmeniz için bulunmaktadır.
ZABITA NASIL OLUNUR: 2022
Zabıta olabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girerek en az 60 ve üzeri bir puan alan kişiler alım ilanlarına başvuru yapabilir. Belediye de zabıta olma süreci Belediye Başkanlıklarının Basın ve Yayın İlan Birimi tarafından zabıta alımı ilanının yayınlanmasıyla başlamaktadır.
ç) Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmaları, d) Geçerlilik süresi dolmamış KPSS puan türünden, sınav duyurusunda belirtilmiş olan asgari puanı almış olmaları, gerekir.
Adaylarda; 30 yaşını doldurmamış, erkekler için 1.67 metre, kadınlar için 1.60 metre boyunda olmak, boy ve kilo arasında 10 kilogramdan fazla fark olmamak ve Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak koşulları aranıyor.
Lise ve üniversite mezunu adaylar, sınav ilanında aranan şartları taşımaları kaydıyla 2020 KPSS (B) grubu puanları ile müracaat edebilecek. Sınava girmek isteyen adayların, 21.06.2021 – 27.06.2021 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr üzerinden elektronik ortamda başvuru formu doldurması gerekiyor.
Sınava katılma hakkı elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. 6- SINAVIN TÜRÜ, YERİ, ZAMANI VE KONULARI: Zabıta Memuru alımı için sözlü ve uygulamalı sınav yapılacak olup; sözlü ve uygulamalı sınav 15-16 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Sınavlar saat 09.30'da başlayacaktır.
Zabıta memurluğu için KPSS Ortaöğretim puanından en az 65 puan almak gerekmektedir. Zabıta alımları KPSS P94 puan türü ile yapılmaktadır. Dolayısıyla zabıta atamalarında, KPSS ortaöğretim sonucuna göre P94 puanına bakılmaktadır.
(2) Zabıta personelinin çalışma saatleri vardiyalar halinde görevin gereğine göre 24 saat iş 48 saat istirahat veya 12 saat iş 24 saat istirahat şeklinde düzenlenebilir. Belediye zabıta memurlarının haftalık olağan çalışma saatleri en fazla 48 saat olacak şekilde düzenlenir.
Zabıta maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 76 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Zabıta maaşları 26720 TL'dir. En düşük Zabıta maaşı 21380 TL iken, en yüksek Zabıta maaşı 43230 TL'dir.
Yerel yönetimlerde Zabıta ve Destek Hizmetleri sertifikası ile can ve mal güvenliği alanında çalışabilir. Kurumumuz aracılığı ile üniversiteden alacağınız sertifika üniversite sisteminde sorgulanabilir olacağı için Türkiye'nin her yerinde geçerlidir.
Çevre Koruma: Zabıtalar, çevre koruma kurallarına uyulup uyulmadığını denetleyerek, çevre kirliliğinin önlenmesine yardımcı olurlar. Güvenlik: Zabıtalar, halkın güvenliği için görev yaparlar. Örneğin, toplu etkinliklerde güvenliği sağlamak, yasa dışı faaliyetlere karşı mücadele etmek gibi.
KPSS'nin lise mezunlarına yönelik oturumları, 2 yıl ara ile düzenleniyor. KPSS Ortaöğretim oturumu, 2023 yılında yapılmayacak. Sınav ÖSYM tarafından 2024 yılında organize edilecek.
Lise KPSS' ye giren bir kişi kamu kuruluşlarında görev alabilir. Özel koşullara göre alım yapan ve doğrudan puan ile alım yapan bölümlere göre çalışma yerleri fark edebilir. Lise KPSS'ye giren bir kişi, KPSS puanına göre atama yapılan devlet kurumlarında veya kamu kurumlarında çalışabilir.
KPSS ORTAÖĞRETİM
Ortaöğretim KPSS Sınavına liselerin çeşitli bölümlerinden mezun olanlar ve sınava başvuru sırasında henüz mezun olamayan fakat sınavın iki yıllık geçerlilik süresi içerisinde mezun durumda olması beklenen adaylar başvuru yapabilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ise ortaöğretim KPSS'ye giremez.
İşte başvuru şekli… Gebze Belediyesi 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam etmek üzere 30 Zabıta Memuru alımı yapacağını açıkladı. Başvuru şartları ve tarihine kadar merak edilen tüm detayları açıklayan kurum en az 70 KPSS puan şartı arıyor.
İBB, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilecek 278 Zabıta Memuru için ön başvuruları aldı. Sınava girmeye hak kazananlar belirlendi. Yazılı sınav 7 Temmuz'da, uygulama sınavı ise 12/7/2021 – 6/8/2021 tarihleri arasında yapılacak.
İnfaz ve Koruma memuru en düşük KPSS atama taban puanı
KPSS infaz koruma memuru başvurusu KPSS puanı ile gerçekleştiriliyor. Adalet Bakanlığından gelen son dakika duyurusu ile 2022 yılı 5016 İnfaz ve Koruma memuru alımında KPSS puanları belli oldu. Taban Puanlar 72 ile kapattı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri