Cinsellik Ve Üreme Sistemi Sorunları Tütün ve sigara kullanımı ile birlikte vücuda alınan nikotin hem kadın hem de erkeklerde kan akışını etkilemektedir. Kadınlarda doğurganlık problemlerine sebep olarak cinsel isteğin azalmasında önemli bir rol oynar.
Kadının sigara ve alkol kullanımı da cinsel istekte azalmaya sebep olur. Kronik hastalıklar da kadınlarda cinsel isteksizliği ortaya çıkartabilir. Kadınlarda cinsel isteksizlik sorununu çözmek için herhangi bir tedaviye başlamadan önce hekime kullanılan ilaçların listesi mutlaka gösterilmelidir.
Sigara, cinsel organlara giden kan miktarını azaltarak iktidarsızlığa neden olabilir, seks hormonlarının azalmasına ve spermlere zarar vererek kısırlığa neden olabilir.Sigarayla alınan karbonmonoksit gazı, hücrelere oksijen taşınmasını engeller.Sigara, yalnız içene değil, çevresindekilere de ciddi boyutlarda zarar ...
Sigaranın erkeklerde kısırlık oluşumundaki etkisi bu unsurlarla sınırlı kalmıyor. Sigara tüketiminin sperm üretimini olumsuz etkilediği, sperm sayısını ve hareketliliğini azalttığı bilimsel çalışmaların sonucunda gösteriliyor.
Sigarayı bırakan erkeklerde iktidarsızlık problemi ortadan kalkıyor ve cinsel performans artıyor.
İlgili 18 soru bulundu
Libidoyu artırmak için sigarayı bırakmak, günlük düzenli yürüyüş ve egzersizler, yeteri kadar uyku, doğal beslenme, kilo vermek, stresli ortam ve durumlardan uzak durmak, kendinize zaman ayırmak, tatil yapmak gereklidir.
Buna bağlı olarak da bireyde kilo artışı görülebilir. Yoğun nikotin isteği: Sigara içmeye başladıktan sonra vücut, nikotine bağımlı hale gelir. Bundan dolayı sigarayı bıraktıktan sonraki günlerde yoğun bir nikotin isteği hissedilebilir. Özellikle bırakmadan 2 ila 4 hafta sonra bu istek zirve yapabilir.
"Kadınlarda cinsel isteği ve gücü arttıran yiyecekler; muz, zencefil, çilek, bal, avokado, havyar, istiridye, vanilya, kırmızı biber, kuşkonmaz, yumurta gibi besinlerdir. Bu besinler; kadınlarda cinsel isteği ve libidoyu arttıran besinlerdir.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
24 saat sonra, vücutta karbon monoksit azalır, oksijen artar. 72 saat sonra, hava yollarının gevşemesi sonucu nefes alıp verme rahatlar, hava yolları kendi kendini temizlemeye çalışır. 2-12 hafta sonra, tüm vücuttaki dolaşım düzelir, kişinin solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanma riski azalır.
Sigara dumanına maruz kalmanın bile kalp-damar hastalık riskini arttırdığını düşünürsek sigarayı az içmenin riski azaltmayacağı açıktır. Dolayısıyla sigarayı günde 1-5 adet kadar kullanmanın günde bir paket içmeye göre daha güvenli olduğunu söylemek doğru bir yaklaşım olmayacaktır.
İktidarsızlığın nedenleri, hormonal bozukluklar, geçirilmiş ameliyatlar, damar sertliği, damar tıkanıklıkları ve yetmezlikleri, enfeksiyonlar, ilaç kullanımı (tansiyon, depresyon ilaçları), düşme, trafik kazaları, bazı hastalıklar, uyuşturucu kullanımı, yoğun sigara içilmesi ve strestir.
Genetik olarak bağ doku zayıflığı ile kadınlar orta yaş döneminde, özellikle menopoz ile azalan östrojen hormonu etkisinde vajinal genişleme sorunu yaşayabilirler. Ayrıca sigara, kötü beslenme, kürtaj gibi jinekolojik müdahaleler sonucu da vajinal genişleme oluşabilir.
Yürüyüş, koşma, yüzme gibi düzenli yapacağınız egzersizler, kan dolaşımınızı düzenleyerek libidoyu ve cinsel performansı artırır. Ayrıca Kegel egzersizleri de pelvik taban kaslarını güçlendirerek cinsel yaşama pozitif katkılar sağlar ve orgazm olmayı kolaylaştırır.
Kadında cinsellik
Libido kadında 35 yaşına kadar artar, 45 yaşına kadar sabit kalır ve çok ileri yaşlara kadar gücünü korumaya devam eder. Kadın sağlıklı olduğu sürece yine çok ileri yaşlara kadar orgazm olabilme kabiliyetini korur.
Sigara ve Cinsel Performans
Yapılan bilimsel çalışmalar sigaranın cinsel fonksiyonları bozduğunu göstermektedir. Öncelikle, sigara içmek kan damarlarının daralmasına ve tıkanmasına neden olur. Bu, vücudun her bölgesine kan akışını sınırlar, bu da cinsel organlara yeterli kan akışının sağlanmasını zorlaştırır.
Örneğin; havuç, muz, kuşkonmaz, zencefil, sarımsak, hardal, kereviz, kişniş, safran, kekik ve biber gibi afrodizyaklar kadınlarda daha etkili olabiliyor. Erkeklerde etkileri daha fazla olan afrodizyaklar arasında ise istiridye, çam fıstığı, çikolata, fındık, fıstık, yumurta, Hindistan cevizi ve avokado sayılabiliyor.
İstiridye, muz, çikolata, fındık, keçiboynuzu gibi yiyecekler hormonları tetikleyerek cinsel isteği artırmaktadır. Bu yiyeceklerin dengeli ve düzenli olarak tüketilmesi cinsel isteği arttırmakta önemli rol oynamaktadır.
Bunlardan biri de B12 ve D vitamini eksikliği. İki vitaminin eksikliği de cinsel isteksizliğe neden oluyor. Kimi zaman kadınlarda görülen isteksizliğin ardından psikolojik sebepler yatarken, psikiyatri Uzmanı Dr. Murat Altın "Demir eksikliği kadınları aşktan soğutuyor" yorumunu yapıyor.
** Çalışma hayatı libidoyu her şekilde kötü etkiliyor. ** Kadınların kendilerini en şehvetli hissettikleri gün, regl döneminin 6. Günü. Bu günden itibaren ilk bir hafta da kadınlarda cinsel isteğin zirve dönemi.
Bu nedenle aslında libidonun en yüksek olduğu dönem yumurtlama dönemi olarak bilinmektedir.
İlk 8 saatte: Nefesteki kötü koku, kandaki oksijen ve karbonmonoksit düzeyi 8 saatte normale dönüyor. 1. günün sonunda: Kalp krizi riski 24 saat içinde azalmaya başlıyor. 2. günün sonunda: Tat alma ve koku duyusu 48 saatte artmaya başlıyor.
Sinirlilik, çok ve çabuk acıkma, baş ağrısı, öksürük ve konsantrasyon bozuklukları da olabilir. Bu belirtiler ilk 1-2 hafta yoğundur. Lütfen sakin ve sabırlı olun. Bırakmak için ne kadar önemli nedenleriniz olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
12 saat sonra: Dolaşımdaki karbonmonoksit seviyesi normale düşer. 2 hafta–3 ay sonra: Kan dolaşımı ve akciğer işlevleri düzelir, kalp krizi riski düşmeye başlar. 1–9 ay sonra: Daha az öksürük olur, daha kolay nefes alınır. 1 yıl sonra: Koroner kalp hastalığı riski yarıya düşer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri