Nasıl Hasta Danışmanı Olunur? Hasta danışmanı olmak için en az lise öğrenimini tamamlamış olmak gerekmektedir. Çeşitli üniversite ve kurslarda Hasta Kabul ve Tıbbi Sekreterlik sertifika programları bulunmaktadır.
Özetle, lise mezunları aile danışmanı olarak çalışmak için gerekli eğitimleri ve yasal yetkilendirmeleri almamış olduklarından, bu alanda çalışamazlar. Seminerler ve Konferanslara Ulaşmak İçin Tıklayınız.
Lise mezunlarının çalışabileceği işler arasından en popüler olanlar market çalışanı, reyon görevlisi ve satış danışmanlığı olarak görülebilir. Bunların yanı sıra, kuryelik, çağrı merkezi asistanlığı gibi meslekler de sıklıkla talep görmektedir. Bu meslek dalları büyük ölçüde çeşitlilik gösterir.
Lise KPSS' ye giren bir kişi kamu kuruluşlarında görev alabilir. Özel koşullara göre alım yapan ve doğrudan puan ile alım yapan bölümlere göre çalışma yerleri fark edebilir. Lise KPSS'ye giren bir kişi, KPSS puanına göre atama yapılan devlet kurumlarında veya kamu kurumlarında çalışabilir.
Öncelikle aile danışmanlığı ile ilgili yayınlanan yönetmelikte belirtilen bölümlerden birinden lisans düzeyinde mezun olmak gerekir.
İlgili 34 soru bulundu
Danışman olmak için hangi okul bitirilmeli sorusu şöyle cevaplanabilir: Danışman olmak için bitirilmesi gereken belirli bir bölüm yoktur. Danışmanlık yapılmak istenen alana göre İşletme, İktisat, Pazarlama, Muhasebe, Hukuk, Halkla İlişkiler vb. pek çok bölümde eğitim alınabilir.
Üniversitelerin psikoloji, sosyoloji, sosyal hizmet, psikolojik danışmanlık ve rehberlik ile çocuk gelişimi gibi ilgili bölümlerden mezun olmak.
Büro Personelinde Olması Gereken Özellikler
En az lise mezunu olmak ve ilgili programları bilmek, aranan en basit özelliklerdir. Tabii bunun yanı sıra bazı özel kurum ve kuruluşların aradığı büro personelleri için farklı beklentileri bulunuyor.
b) Programcı, Şef, Amir ve bu düzeyde görevlere atanabilmeleri için en az iki yıllık yüksek öğrenim, c) Memur, Muhasebeci, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Şoför ve bu düzeydeki görevlere atanabilmeleri için en az orta öğrenim, görmüş olmaları şarttır.
En Son KPSS'siz Memur Alım İlanları
Başvuru şartları: En az lise mezunu olmak ve ilgili branşta mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak. 2. Sağlık Bakanlığı: Başvuru şartları: En az lise mezunu olmak ve ilgili branşta mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak.
Eczacı dışında eczanede görev olan tüm personel Yardımcı Personel dir. Eczane Yardımcı Personeli (Kalfası) olabilmek için Eczane Yardımcı Personeli Sertifika Programı'na katılıp sertifikanızı almanız ve en az ilkokul mezunu olmanız gerekmektedir.
Ofis elemanı nasıl olunur sorusuna en az lise mezunu olmak gerekir şeklinde cevap vermek doğrudur. Günümüzde büyük şirketlerin ofis elemanı alırken tercih ettiği bazı kriterler bulunur. Bu kriterlerin başında ise üniversite mezunu olma şartı vardır.
İlgili üniversitelerin Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünden 4 yıllık lisans sürecini bitiren kişiler, Türkiye'de herhangi bir ruh sağlığı yasası olmaması sebebiyle ilgili şartları yerine getirdikten sonra psikolojik danışmanlık merkezi açabilirler.
Sertifika, danışmanın mesleki standartlara ve etik kurallara bağlı kalmaya taahhüt ettiğini gösterir. Aile danışmanlığı sertifikası, ailelerle çalışmak, ilişkileri iyileştirmek ve zorlu durumlarla başa çıkmalarına yardımcı olmak isteyen profesyoneller için önemli bir mesleki özelliktir.
Bunun için bireysel olarak veya gruplar halinde psikolojik danışma ve rehberlik hizmeti verirler. Mezunlar, resmi ve özel okullarda, dershanelerde, rehberlik ve araştırma merkezlerinde, özel eğitim kurumlarında, halk eğitim merkezlerinde, çocuk yuvalarında görev alabilmektedirler.
1) Lise veya dengi okul mezunu olmak, 2) Antrenör belgesine sahip olmak, 3) İki yılı Genel Müdürlük merkez ve/veya taşra teşkilatında olmak üzere toplam beş yıl hizmeti bulunmak, 4) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak.
Genel olarak, lise mezunları 13 üncü derecenin 3 üncü kademesinde, ön lisans mezunları 10 uncu derecenin 2 nci kademesinde, lisans mezunları ise 9 uncu derecenin 1 inci kademesinde memuriyet görevine başlar.
Bu hükümler ile giriş derece ve kademelerine ilave yapılacaklar sayılmış bulunmaktadır. 657 sayılı Kanunun 36 maddesi çerçevesinde lise mezunları 13 üncü derecenin 3 üncü kademesinden memuriyete başlamakta ve 3 üncü derecenin son kademesine kadar yükselebilmektedirler.
Lise mezunu memur olma şartları neler? Lise son sınıfta olan ya da lise mezunu olan bireyler aynı şekilde ön lisans ve lisans mezunu adaylar gibi yaşları her ne olursa olsun KPSS'ye girerek memur olabilirler. Mezun oldukları bölümle ilgili kamu kadrolarını tercih edip atanabilirler.
Büro memuru olarak da adlandırılan bu meslek dalında kişi, birçok görevi üstlenmektedir. Büro elemanı, temel olarak görev yaptığı büronun iş tanımına göre ödeme yapmak, başvuru almak, istenilen bilgileri bilgisayara aktarmak, günlük yazışmaları hazırlamak, raporlama ve arşiv işlemlerini yapmakla ilgilenir.
Sözleşmeli Büro Personeli alımı Uygulama Sınavı ve Sözlü Sınav şeklinde iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek ve KPSS(B) Grubu puan türlerine göre ilan edilen pozisyon sayısının 5 katı olan 125 aday arasına girenler Uygulama Sınavına(Klavye Sınavı) katılmaya hak kazanacaktır.
Türkiye'de danışmanların ortalama maaşı, yaklaşık olarak 15.000 TL ile 40.000 TL arasında değişebilir.
Nasıl Kurumsal Danışman Olunur? Kurumsal danışmanlık için üniversitelerin Psikoloji, Sosyoloji, İşletme, İktisat, Çalışma Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler gibi bölümlerinden mezun olunması gerekir. Lisans eğitiminin yanı sıra kişilerin sosyal hayatlarında da kendilerini geliştirmiş olmaları beklenir.
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, üniversitelerde Eğitim Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan ve yalnızca Eşit Ağırlık puan türünden öğrenci kabul eden 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri