Lise programlarından ya da üniversitelerden mezun olmak yeterlidir.
Özelde çağrı merkezi müşteri temsilcisi olmak için gerekli şartlar şunlardır: En az lise mezunu olmak. Çalışılacak alanla ilgili bilgi sahibi olmak.
Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Lise mezunu olmak, Üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan İletişim, İşletme, İktisat, Halkla İlişkiler gibi bölümlerinden mezun olmak, Tercihen özel eğitimlere katılarak sertifika sahibi olmak.
Müşteri hizmetleri temsilcisi olmak için herhangi bir eğitim şartı bulunmaz. İlgili çağrı merkezi firmalarının müşteri hizmetleri temsilcisinde aradığı yetenek ve yetkinlikler, firmaya göre değişiklik gösterir.
Müşteri temsilcisi olmak için çoğunlukla bir mezuniyet derecesine veya belgeye gerek yoktur. Ancak bazı işletmeler belirli bir alandaki tecrübe veya uzmanlığı tercih edebilir. Müşteri temsilcisi olmak için gerekenler arasında iyi iletişim, problem çözme, organizasyon, müşteri odaklılık ve takım çalışması yer alır.
İlgili 28 soru bulundu
Sektöre kazandırılan Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümü mezunu, kurum ve kuruluşların müşteri ile iletişimini sağlayan önemli bir pozisyondadır. Müşterinin cevaplarını aradığı soruları, talepleri ve şikayetleri profesyonel bir şekilde iletişim kurarak dinlemesi ve müşterinin isteklerini yerine getirmesi beklenir.
Çağrı merkezi çalışma saatleri genellikle sabah 09.00 ile akşam 22.00 arasında yani 11 saat kadardır. Bazı kurumlar 24 saat çalışmayı esas alabilirler. Büyük firmalar genellikle müşterilerine 24 saat hizmet vermek isteyebilirler. Müşteri memnuniyeti açısından bu önemlidir.
Üniversitelerin Pazarlama, İktisat, Bankacılık ve ilgili bölümlerinden mezun olan kişiler bireysel müşteri temsilcisi olarak görev alabilir. Bireysel müşteri temsilcisi olmak için belirli bir eğitim alma şartı yoktur. Ancak bazı kurumlar müşteri temsilcisi adaylarına özel eğitim vermeyi tercih eder.
Müşteri Temsilcisi Ne Demek? Müşteri Temsilcisi, firma ürün ve hizmetleri ile ilgili soruları cevaplayıp potansiyel müşterileri firmaya yönlendirmek ve müşteri kayıtlarını tutmakla sorumludur.
Çağrı merkezi alanında görev almak ve bu alanda kendini yetiştirmek isteyenlerin merak ettiği hususlardan biri de çağrı merkezi yaş sınırı oluyor. Öncelikle çağrı merkezinde çalışmak için yaş sınırı olarak 18 yaşını doldurmuş olma koşulunun bulunduğunu belirtmeliyiz.
Çağrı Merkezi Elemanı Eğitimi Süresi
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2010 yılında oluşturulan eğitim programı 544 saat olarak planlanmıştır. 544 saatlik eğitim yaklaşık olarak 6 ay sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu alanda farklı saatlerdeki eğitimleri de bulunmaktadır.
Öncelikle işe yerleşmek isteyen vatandaşların İçişleri Bakanlığınca belirlenen şartları sağlaması zorunlu. Şartları sağlayan vatandaşların yapılacak sözlü mülakattan da başarılı olmaları gerekiyor. Sözlü mülakat sonrasında ise başka bir sınav bulunmuyor, başarılı olan adaylar işe yerleşebiliyor.
Ortaokul mezunları, herhangi bir liseden ayrılanlar, lise mezunları (şu an herhangi bir lisede okuyanlar nakil olabilir), üniversite mezunları 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre çıraklık eğitimi uygulama kapsamında olan 142 meslek dalında bir işyerinde çalışanlar kayıt olabilir. Yaş sınırı yoktur.
Çağrı merkezleri tercihen üniversite mezunu olmak üzere, lise ve yüksekokul mezunlarına da kariyer imkanı sağlayabilen bir sektör.
Lise mezunlarının faydalanabileceği birçok farklı iş imkanlarından söz etmek mümkündür. Bu imkanlar ise büyük ölçüde çeşitlilik gösterir. Bunlar arasında garsonluk gibi iletişim yeteneklerinin ön plana çıktığı mesleklerin yanı sıra şoförlük ve kuryelik gibi ehliyet gerektiren meslekler de yer alabilir.
Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık bölümleri direkt olarak mesleğe yönelik eğitimleri almanızı sağlıyor. Bu bölümlere ek olarak; İktisat, İşletme, Ekonomi, Maliye ve Kamu Yönetimi gibi idari bilimler fakülteleri de bankacılık sektörü için mezun veriyor.
Üniversitelerin iki yıllık ya da dört yıllık eğitim veren iktisat ya da işletme fakültelerinden mezun olan öğrenciler bankacı olarak çalışabilirler. Bankacı görevi bankalardaki bütün müşteri işlemlerini gerçekleştirir ve bankanın idari süreçlerinde etkin rol oynar.
Bankacı olmak isteyen kişilerin üniversiteden mezun olduktan sonra çalışmak istediği bankayı seçmesi gerekmektedir. Her bankanın özel olarak hazırladığı sınavları bulunmaktadır. Sonrasında ise bankanın mülakatlarına katılması gerekmektedir. Başarılı olduğunuz takdir de bankada çalışmaya hak kazanmış olursunuz.
Çağrı Merkezleri “Tehlikeli” Sınıfa Alındı
Son düzenlemeyle Çağrı Merkezi Hizmetleri Sektörünün tehlike sınıfını tekrardan “Tehlikeli” olarak değiştirildi. Bundan böyle her çağrı merkezi için işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı görevlendirilmesi zorunluluğu başlamıştır.
Konuya uzak birisi için çağrı merkezinde çalışmak, genel olarak ne olacak altı üstü telefonlara bakıyorlar seviyesinde algılanır. Sanılanın aksine çağrı merkezinde çalışmak, özelliklede müşteri temsilcisi olmak oldukça yorucu ve stresli bir görevdir.
Genellikle müşteri hizmetleri departmanına bağlı olarak çalışan müşteri temsilcisi, farklı iş kollarında görev alan bir mesleği icra eder. Hedef kitle için iletişim kurma ve bilgilendirme gibi temel görevleri yerine getiren müşteri temsilcisi, bazı yetkinlik ve becerilere sahip olarak görevini yerine getirir.
Müşteri temsilcisi, genellikle müşteri hizmetleri departmanında görev alır. Müşteriler ile doğrudan iletişim kurarak, müşterilerin talepleri doğrultusunda aksiyon alır. Şirketin müşteri memnuniyetini artırmak, sorunları çözmek, müşterilerle güçlü bir ilişki kurmak için çaba gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri