İnci ismi Kur'an'da geçmemesine rağmen güzel anlamlara sahip bir isimdir. İnci ismini çocuklara koymanın İslam açısından bir yükümlülüğü yoktur. İslami açıdan çocuklara verilmemesi gereken isimler listesinde İnci ismi yer almamaktadır.
İnci isminin anlamı: İstiridye gibi kimi kavkılı deniz hayvanlarının içinde oluşan değerli, küçük, sert, sedef renginde süs tanesi.
Kız çocuklarına verilecek olan İnci ismi, değerli bir taş anlamındadır. İstiridye içerisinde çıkan değerli taş taneleri anlamına sahiptir. Değerli anlamı olması nedeniyle de yeni doğan kız çocukları için oldukça tercih edilen bir isimdir.
Hz. Musa'yı nehirden çıkaran ve onu büyüten firavunun eşinin adı Asiye idi. Fakat Asiye ismi caiz olan isimlerden değildir. Bu sebeple çok yaygın olsa bile çocuklara konulmaması gerekir.
İlayda İsmi Kur'an'da Geçer mi, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? İsimlerin ismi Kur'an'da geçip geçmediği merak edilen isimlerden biridir. Türkçe kökenli bir isim olan İlayda ismi Kur'an'da geçmez. Fakat dinen konulmasında herhangi bir sorun yoktur ve İlayda isminin konulması dinen caizdir.
İlgili 22 soru bulundu
İlayda ismi su perisi anlamına gelmektedir. Kız çocuklara verilen İlayda ismi su perisi olarak tanımlanmaktadır. Türkçe kökenli bir isim olan İlayda ismi tek başına ya da farklı bir isimle birlikte kullanılabilmektedir. İlayda ismi İlayda nur olarak ta yaygın olarak kullanılmaktadır.
Aleyna ismi Kur'an-ı Kerim'de birçok ayette geçmektedir ve Aleyna ismini koymak caizdir.
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, ''Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri çocuklara verilmemeli, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Gülsüm gariban, zavallı kimsesiz anlamındadır.
Azra ismi Arapça kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Arapça bir kelime olmasına rağmen ise Kur'an'da geçmeyen isimler arasında yer almaktadır.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Alya ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Yükseklik, yüksek yer, gök, sema. Gökyüzü. Cennet.
İnci ismi Kur'an'da geçmemesine rağmen güzel anlamlara sahip bir isimdir. İnci ismini çocuklara koymanın İslam açısından bir yükümlülüğü yoktur. İslami açıdan çocuklara verilmemesi gereken isimler listesinde İnci ismi yer almamaktadır.
Mihra isminin Türk Dil Kurumu verilerine göre anlamı hoşgörü sahibi, muhabbeti iyi, iyi niyetli ve iyiliksever, sevecen yapılı anlamlarına gelmektedir. Bunların yanı sıra Mihra ismi tutulan anlamında da kullanılmaktadır.
Lina ismi Kur'an'da Haşr Suresi'nde geçer. Haşr Suresi'nin 5. ayetinde gelmektedir. Lina, Haşr Suresi'nin 5. ayetinde hurma ağacı olarak geçmektedir. Hurma ağacı manasına geliyor.
Yeşil inci, karanlıkta parlayan fosforlu bir yapıya sahiptir. Nadir bulunan bu incinin en pahalı inci olduğunu görürsünüz.
Kemik ağrılarına, migrene, mide, dalak, bağırsaklar hastalıklarına karşı etkilidir. İnci güç, huzur ve çalışma azmi verir. Depresyon eğilimli kişiler üzerinde yatıştırıcı bir etkisi olduğu düşünülür. Duygu bozukluğu gibi kişiyi üzen hastalıkların tedavisinde iyileştirici etkisi vardır.
İnci, saf aşkı temsil eder. Genellikle aşıkların, aşık oldukları insanlara veya çok değer verdikleri insanlara hediye ettikleri inci kolyeler, hediye edilen kişide “seni saf duygularla seviyorum” mesajını oluşturur.
Asel Kur'an'da Muhammed Suresi'nin 15.ayetinde geçmektedir. Söz konusu olan ayette cennetin içerisinde bir bal ırmağı olduğu söylenir ve bu ayette Asel kelimesine de yer verilir. Ayette Asel kelimesi bal anlamında kullanılır.
Defne ismi, bilinen en eski yazılı kaynaklardan günümüze ulaşmayı başarmıştır. Sözcük Yunanca kökenlidir. Kaynağı Yunan Mitolojisindeki anlatılara dayanmaktadır. Bu isim yüzyıllardan bu yana saflığın ve masumiyetin simgesi olmuştur.
TDK yani Türk Dil Kurumu' nun Türkçe Sözlüğüne göre 'Melisa isminin anlamı şu şekilde geçmektedir: - Bal, tatlı şey, sevgili, can. - Bal arısı. -Çayır, çayırlık.
12665 (1) Ashabdan biri olan Ebu Vehb b. el-Cüşemi'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Peygamberlerin isimlerini kullanın, Allah'ın en sevdiği isimler; Abdullah ve Abdurrahmanıdır.
"Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) Ya'la, Bereket, Eflah, Yesâr, Nâfi ve benzeri isimlerin kullanılmasını yasaklamayı arzu etmişti. Süveyda, Sergen, Alev, Senem gibi isimlerin de bebeklere koyulması anlamları itibariyle uygun görülmemiştir.
Elisa, Kur'an'da geçmeyen bir isimdir. Dini bir anlamı olmasından dolayı beğenilen ve kız bebekleri konulan bir isim olan Elisa Hz. Zekeriya'nın hanımın da ismidir. Dinen Elisa isminin konulmasında herhangi bir sorun olmadığından Elisa ismi dine göre caizdir.
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz.
Melis ismi hakkında merak edilen konulardan bir tanesi de bu ismin Kur'an- ı Kerim içerisinde yer alıp almadığıdır. Bu isim Kur'an- ı Kerim içerisinde yer alan bir isim değildir. Fakat bu isim Kur'an- ı Kerim içerisinde yer almasa da dinen bu ismi kullanmakta bir sakınca bulunmamaktadır.
Sinem ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Sinem adını koymak caizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri