18'i doldurduysan ve liseden mezun olduysan üniversitede okumadan öğrenci kartı alamazsın.
KİMLER ÖĞRENCİ KARTI ALABİLİR? Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu, Çıraklık Eğitim Kanunu kapsamında eğitim gören öğrenciler ile Temel Eğitim Kanunları ve diğer kanunlar kapsamında eğitim gören öğrenciler, Açık İlköğretim, Açık Lise, Kur'an Kursu öğrencileri İBB'nin indirimli İstanbulkart'ını almak için başvuru yapabilir.
UKOME, Muhittin Böcek'in talimatıyla liseden mezun olan gençlerin, mezuniyetten sonra bir yıl daha indirimli toplu ulaşım kartını kullanmaya devam etmesi yönünde karar aldı.
Eğitim komisyonunun görüşü ve ilgili yönetim kurulu kararı ile öğrencinin mezun olduğuna karar verilir. (Bu işlemler sonunda Öğrenci Bilgi Siteminde, öğrencilik durumu MEZUN görünecektir. Sistemde mezun durumda olan öğrenci mezuniyet belgesini almak için başvuruda bulunabilir.)
Karara göre liseden mezun olup üniversite sınavına girmiş ancak hiçbir bölüme yerleşememiş öğrenciler de kartlarının süresini vizeleme işlemiyle bir yıl uzatabilecek.
İlgili 38 soru bulundu
En İyi Cevap. Başvuru merkezine uğrayarak, nüfus cüzdanı aslı, güncel fotoğraf, yeni mezun olduğuna dair mezuniyet belgen veya diploman, kazanamamıs - yerlestirilmemis olsan da ÖSYM'den aldığın yerleştirme sonuç belgenin ibrazı ile indirimli İstanbulkart sahibi olabilirsin.
Öğrenci Abonman uygulamasından faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın Aktif Öğrenci (İndirimli) Ankarakart'ının olması gerekmektedir. Örgün öğretimde yaş sınırı olmaksızın, Açık Lise ve Açık Öğretim öğrencilerinde 27 yaş sınırı (28 yaşından gün almamak) şartı aranmaktadır.
E- okul üzerinden de öğrenci belgesi almak artık çok kolay, bu hizmetten faydalanmak için belge alacak olan öğrencinin vatandaşlık numarası, okul numarası, sınıf şubesi ve bazı kimlik bilgileri olması yeterlidir. https://e-okul.meb.gov.tr/ linkine tıklayarak e-okul uygulaması üzerinden öğrenci belgesi alabilirsiniz.
Bunun için T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılır. Daha sonra arama kısmına "Öğrenci Belgesi Sorgulama" yazılır. Sonrasında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak iki farklı seçenek gelmektedir. Buradan ilgili kısmı seçerek öğrenci belgesine ulaşılır.
En İyi Cevaplar. Öğrenim (öğrenci) belgesi nedir, nasıl alınır alınır anlatayım sana kısaca ama öncelikle şunu belirteyim; üniversiteye kayıt olurken; liseye bitirdiğin ve üniversite kayıt prosedürünü tamamlamadığın için öğrenci konumunda olmazsın dolayısıyla da öğrenci belgesi alamazsın.
MezunKart nedir? MezunKart, Bülent Ecevit Üniversitesi mezunları için özel olarak hazırlanmış bir karttır. MezunKart, kimlik kartı özelliği taşımaz ancak mezunların Bülent Ecevit Üniversitesinin sunduğu olanaklardan yararlanabilmelerini sağlar.
Öğrenci akbiline 25 yaş sınırlaması
Öğrenci biletlerinin 25 yaş ile sınırlanabileceği yönünde İBB'nin bir çalışma içinde olduğunu belirten Bilgili, “Öğrenci abonmanı kullanan 25 yaş üstü çok kişi var. Bu İETT'nin tek başına belirleyeceği bir konu değil.
Öğrenci Abonman uygulamasından faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın Aktif Öğrenci (İndirimli) Ankarakart'ının olması gerekmektedir. Örgün öğretimde yaş sınırı olmaksızın, Açık Lise ve Açık Öğretim öğrencilerinde 27 yaş sınırı (28 yaşından gün almamak) şartı aranmaktadır.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Not: Öğrenci Kimlik Kartı teslim alınmadan Diploma teslimi yapılmayacaktır. Yine Yabancı Uyruklu Öğrencilerimiz göç idaresinin vermiş olduğu geçici kimlik kartı ve Öğrenci kimlik kartı ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının “Diploma Servisine” müraacat etmeleri gerekmektedir.
Bunun için T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılır. Daha sonra arama kısmına "Öğrenci Belgesi Sorgulama" yazılır. Sonrasında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak iki farklı seçenek gelmektedir. Buradan ilgili kısmı seçerek öğrenci belgesine ulaşılır.
kimlik numarası ve şifreyle e-devlete giriş yapıldıktan sonra, arama çubuğuna "öğrenci belgesi sorgulama" yazılır ve ilgili ekrana ulaşılır. Kişi, öğrenim durumuna göre Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı veya Milli Eğitim Bakanlığı'nı seçerek, öğrenci belgesini alabilir.
Lise mezuniyet belgesi için araştırmalara başlayan öğrenciler e-Devlet üzerinden belgelerine ulaşabilecekler. E- Devlet internet sitesinden T.C kimlik numarası ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Ardından arama çubuğuna "lise mezuniyet belgesi" yazarak diploma bilgilerinize ulaşabilirsiniz.
14- MEZUN DURUMUNDA ÖĞRENCİ TESPİTİ
3- 2013 ve sonra öğrencilerin AKTS Toplamı 120 genel not ortalaması 2,00 ve üzeri olan öğrenciler mezun durumunda demektir.
Üniversite mezunlarının YÖK üzerinden, lise mezunlarının ise MEB üzerinden mezuniyet belgesi alabildiği işlemler e-devlet'in ilgili linklerinden yapılabiliyor.
Mezuniyet belgeleri mezun olduktan 2-3 ay sonra Halk Eğitim Merkezleri'ne gönderildiğinden dolayı diploma alacak mezunların ilgili tarihlerde belgelerini almaya gitmeleri gerekmektedir. Ayrıca öğrenci kendisi diplomasını alamayacaksa alacak kişinin noterden vekil tayin edilmesi gerekmektedir.
Mezuna Kalan Öğrenci
İlk Başvuru İşlemleri: Yolcularımız Hafta İçi Mesai Saatleri İçerisinde Seyahat Kartları Ofislerinde İlgili Yılın YKS Sınav Giriş Belgesi, Mezuniyet Belgesi, SGK Hizmet Dökümü, Kimlik, Güncel Fotoğraf İle Başvurulması Gerekmektedir. Kullanım Biçimi: Tanımlanan Kart Validatör Cihazına Okutulur.
Öğrenciler, kayıt sonrasında https://www.belbim.istanbul/online-islemler-bireysel adresinde yer alan aşağıdaki İstanbulkart Başvuru Merkezlerine öğrenci belgesi, kimlik aslı ve fotoğraf ile başvurarak İndirimli Öğrenci Kartlarını bizzat temin edebilirler.
Ulaşım için öğrenci Istanbulkart başvurunuzu https://bireysel.istanbulkart.istanbul/ adresinden yapıp kartınızı adresinize kargo ile talep edebilir ya da başvuru merkezlerinden kolayca teslim alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri